Hudsygdomme

På HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik er speciallægerne og lasersygeplejerskerne uddannet på et højt fagligt niveau. Derfor varetager de en lang række behandlinger og laserbehandlinger, ligesom de underviser og deltager i forskning inden for laserbehandling og behandling af aldersrelaterede forandringer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Rynker og solskader, photopeel

PhotoPeel
En kombinationsbehandling med lys og peeling

 

Indledning

Huden forandrer sig med alderen. Sollys har langt den største del af skylden for hudens alderstegn, som viser sig ved, at huden bliver mere slap, der opstår grove porer, pigmentskjolder, rødme og karudvidelser.  Når hudens elasticitet aftager, bliver eventuelle acnear ligeledes mere synlige. 

PhotoPeel består af en photorejuvenation behandling med laser eller blitzlampe-systemer (IPL) kombineret med en peeling umiddelbart i forlængelse af lysbehandlingen, så huden både påvirkes i dybden (af lyset) og på overfladen (af peelingen) i samme behandlingsseance. Dette forbedrer huden og giver et yngre og meget friskere udseende. 

 

Behandlingsmetoden kan med fordel anvendes til: 

  • Pigmentskjolder 
  • Overfladiske blodkar og rødme 
  • Forbedring af hudens struktur og overflade.
  • Acnear

Før behandlingen

Da lys lettest kan trænge igennem en lys hud, er det vigtigt, at huden ikke er solbrændt, solariebrun eller brun af selvbruner. Vi behandler altid kun på en hud, der er så lys som muligt, og som ikke har været udsat for sol i mindst 4 uger før behandlingen. 

Du bedes møde til konsultation og behandling uden makeup.

 

Hvor lang tid tager det?

En PhotoPeel  behandling af hele ansigtet tager cirka 60 minutter.

 

Hvordan føles og udføres behandlingen?

Huden afrenses med et almindeligt renseprodukt, således at den er ren og fri for make-up inden behandlingen. I forbindelse med lysbehandlingen påsmøres et tyndt lag gennemsigtig gel. De fleste beskriver behandlingen som en varm, let brændende fornemmelse.

Efter lysbehandlingen afrenses ansigtet grundigt med sprit og acetone for at affedte huden, så væsken kan virke helt ensartet på huden. Væsken påføres huden og absorberes hurtigt på grund af virkningen af den netop foretagne lysbehandling. Peelingen giver normalt let svie og varmefornemmelse i huden. 

Det kan være rart at tage et par smertestillende tabletter (paracetamol) 

1 time før behandlingen. 

 

Hvordan ser huden ud efter en PhotoPeel?

Straks efter behandlingen er huden lidt hvidlig i overfladen med let rødme, som skinner igennem, og huden føles varm. 

I de efterfølgende dage strammer huden og bliver meget tør og kan hæve lidt. Områder, som i forvejen havde øget pigmentindhold, bliver mørkere og mere synlige, og huden kan se lidt mere rød ud end normalt. Den stramme hudoverflade virker let pergamentagtig, og huden begynder at skalle i løbet af 4 til 6 dage, og efter ca. en uge vil huden atter være normal. 

 

Hvordan skal huden behandles efter en PhotoPeel?

I den første uge efter behandlingen kan huden flere gange dagligt påsmøres en mild creme, f.eks. Xtra Dry Skin Fix fra Beauté Pacifique (forhandles på Privathospitalet Mølholm), og huden kan afrenses med en mild sæbe eller rensemælk. Det kan være vanskeligt at dække den tørre, afskallende hud med makeup før efter ca. en uge, hvor det meste af den gamle overhud er skallet af.

 

Resultatet kan optimeres ved at

  1. Forbehandle huden med 
    A-vitaminsyrecreme (receptpligtig - forhandles på Privathospitalet Mølholm) i mindst 4 uger inden behandlingen. Forbehandlingen øger overhudens omsætning af celler. De døde, forhornede celler falder af, og nye celler dannes. Hermed øges hudens lysgennemtrængelighed, og effekten af såvel den optiske behandling som af peelingen forbedres.
    A-vitaminsyrecreme stimulerer endvidere i sig selv kollagenproduktionen i læderhuden. Derfor anbefaler vi, at cremen også anvendes i flere måneder, og gerne år, efter behandlingen. (læs gerne særskilt information om A-vitaminsyrecreme)
     
  2. Gentage behandlingen
    Hver behandling øger kollagendannelsen, som herefter igen aftager langsomt over de næste 2-6 måneder, indtil normalniveauet er nået igen. Derfor anbefaler vi genbehandlinger med 2-6 måneders interval, således at hver enkelt behandling når at give mest mulig kollagendannelse. 
     
  3. Undgå medicin, som hæmmer inflammation
    Teoretisk vil effekten af behandlingen blive hæmmet, hvis man i den periode, hvor den forøgede bindevævsdannelse skal finde sted, indtager medicin, som hæmmer inflammation. Det drejer sig om medicin som f.eks. prednison, kemoterapistoffer, immunhæmmere (f.eks. Cyclosporin, Methotrexate og Imurel), gigtmedicin  og smertestillende medicin (NSAID-præparater, og præparater, der indeholder acetylsalicylsyre).

Forventet resultat af PhotoPeel behandlingen

Ved behandlingen bliver hudens struktur forbedret, overfladen fornyes, og huden ses og føles glattere. Dybere rynker reduceres ikke, men huden bliver mere frisk og ensartet i overfladen, og pigmentskjolder og forstørrede porer i huden reduceres. 

 

Holdbarheden af behandlingen

Hvor længe resultatet holder for den enkelte, er meget svært at sige, idet vi ældes forskelligt. Holdbarheden af behandlingen afhænger af mange forskellige faktorer, som for eksempel arvelige/genetiske forhold, miljømæssige forhold, livsform, jobtype/jobbelastning, social situation, psykisk situation, kost, drikke, alkoholforbrug, rusmidler, vægttab/vægtøgning, motion, rygning, sol-/solarie- og anden UV-bestråling, infrarød-, radio-, røntgenbestråling samt anden bestråling, kirurgiske indgreb, ardannelser, hudpleje, hudsygdomme, anden sygdom og medicinindtagelse.

 

Eventuelle bivirkninger og komplikationer ved behandling af pigmentskjolder

I nogle timer efter behandlingen ses der rødme, og huden føles varm. På pigmentskjolderne ses umiddelbart en let mørkfarvning. Denne farve øges i løbet af nogle timer, og efter et par dage vandrer mørkfarvningen op til overfladen og skaller af i løbet af ca. en uge. Der kan ses let hævelse i huden et par dage efter behandlingen. 

 

Der er risiko for følgende "Almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger):

Pigmentskjolderne kan gendannes ved selv minimal udsættelse for sol, også selv om man påsmører solfaktor 50+ flere gange dagligt.

Der er risiko for følgende" Ikke almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger):

Ved PhotoPeel behandlingen er der specielt hos mørkere og asiatiske hudtyper risiko for øget pigmentproduktion efter behandlingen som følge af selve den minimale irritation af huden, som behandlingen udgør (postinflammatorisk hyperpigmentering). 

 

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen. Det forudsætter at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen. Når det drejer sig peeling af huden samt non-ablative (milde) rynkebehandlinger med laser, IPL og andre metoder, der kan sidestilles hermed, kan du afgive samtykke med det samme, efter du har modtaget informationen. 

 

Gravide kan ikke modtage denne behandling.

 

Vi glæder os til at se dig

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) til konsultationen.

 

Reference

Marini, L: PhotoPeel, Annual Meeting of the European Academy of Dermato-Venereologica 2007 Venice, Italy. 

Patientinformation
Version nr.: 109
Dato: 26. september 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Risskov)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.