Smerter / tværfagligt (Allévia)

Allévia Tværfagligt Smertecenter er et privat smertecenter med regionsfunktion bestående af speciallæger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykologer og en socialrådgiver, der arbejder sammen for at forbedre hverdagen for mennesker med kroniske smerter.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Vi tilbyder (udgået)

Allévia har regionsfunktion i Region Syd og Region Midt

Sundhedsstyrelsen har tildelt Allévia Regionsfunktionen til at behandle patienter med komplicerede smertetilstande.

Dette betyder en blåstempling af vores arbejde. Max 3 behandlingssteder tildeles denne funktion i hver region og det gives typisk til de hospitaler / klinikker med højst ekspertise. 

 

De har valgt hvilke behandlinger vi kan tilbyde - læs mere om hver behandling herunder.

 

Ved første besøg lægges en individuel plan for din behandling, som du skal acceptere før den sættes i gang.

Statusvurdering

 

Statusvurdering

Når vi modtager din henvisning, sender vi et spørgeskema hjem til dig, som du skal udfylde og returnere til os for, at vi kan være bedst muligt forberedte til, du kommer hos os.

 

Inden du møder på Allévia første gang, har vi, ud fra din henvisning, vurderet hvilke behandlere du møder. De vil herudfra sammensætte den rette behandlingsplan og gennemgå denne med dig. Det er dog dig selv, der vælger, om du vil medvirke i denne behandling.

 

Når du møder hos os første gang bliver du hentet af en af vores smertesygeplejerskere, som fører dig til undersøgelseslokalet. Hun vil fortælle dig om dagens program og er fra nu af din kontaktperson på Allévia.

 

Herefter taler du med både læge og sygeplejerske, og lægen optager journal.

 

Du bliver nu bedt om at tage plads i venteværelset, mens faggrupperne mødes og finder ud af, hvilken behandling vi eventuelt kan tilbyde dig.

Til sidst kommer du atter ind til sygeplejersken, som vil fremlægge vores forslag. Du skal selv acceptere vores forslag, for at vi kan begynde behandlingen.

Det vil også være her, du vil få at vide, hvis vi ikke kan tilbyde dig behandling.

Vi gør opmærksom på, at behandlingen ikke altid kan starte allerede ved det første besøg, da vi skal indhente accept til videre behandling hos visse Regioner. Den videre behandling kan formentlig begynde  1-4 uger efter det første besøg.

 

Hele forløbet vil bære præg af, at vi er vejledere og rådgivere, men det er den smerteramte, der skal føre tingene ud i livet.

 

Medicinsk modul

Modulet består af syv konsultationer hos en af smertecentrets speciallæger og smertesygeplejersker.

Formålet med det medicinske modul er at starte eller justere en medicinsk behandling alt efter patientens egne behov.

Der kan for eksempel være brug for at ændre én slags medicin til en anden med færre bivirkninger eller erstatte afhængighedsskabende medicin. Derudover fjerner vi medicin, hvis den er virkningsløs for den smerteramte.

Behandlingen bliver baseret på den smerteramtes sygehistorie og den fysiske undersøgelse, der er lavet ved første besøg hos os.

Under hele modulet vil der være mulighed for at kontakte smertesygeplejersken.

Når forløbet er slut, skriver vi en rapport/epikrise, som bliver sendt til den praktiserende læge.

Lægen kan også udfærdige en statusattest til kommunerne men kun hvis den rekvireres dirkete fra kommune eller forsikringsselskab

 

Psykologisk modul

Kroniske smerter har ofte psykiske følger,  og psykologisk smertebehandling er læring i at mestre smerte, så det er dig, der styrer smerten og ikke omvendt.

 

Modulet indeholder oplæring i brug af Mindfullness-meditation.

 

Fysioterapeutisk modul

Et fysioterapeutisk forløb henvender sig til kroniske smertepatienter, der eksempelvis oplever problemer med at slappe af, har nedsat kropsbevidsthed og/eller har besvær med at få hverdagen til at hænge sammen; både i forhold til dagligdagens gøremål og til at dyrke motion.

Gennem behandlingen bliver patienten rådgivet og vejledt i, hvordan man lever bedre i en hverdag med smerter. Vi gennemgår f.eks. aktive øvelser, motion og afspænding samt træning i kropsbevidsthed, vejrtrækning og holdning. Derudover hjælper vi med at tilpasse hverdagens aktiviteter, så de bliver mere hensigtsmæssige for patienten. Vi lægger stor vægt på, at den enkelte får positive oplevelser med at bruge kroppen på trods af smerter.

Formålet er at skabe en forståelse for, hvordan kroppen fungerer, og hvordan smerterne påvirker den. På denne måde kan man lære nye måder at håndtere smerterne og hverdagens udfordringer.

Gennem forløbet bruger vi både tid på samtale og praktiske øvelser, og der vil være hjemmeopgaver fra gang til gang. 

Forløbet omfatter 8 sessioner med en fysioterapeut.

 

Psykologisk gruppebehandling

Psykologisk gruppebehandling henvender sig til patienter, ofte med forskellige former for smerter, der har brug for en nyorientering i deres liv.

Kurset har til formål at sætte den enkelte i stand til at etablere en bedre hverdag med eller på trods af kroniske smerter, samt tage vare på sit eget helbred. Udgangspunktet for kurset er, hvad man selv kan gøre aktivt for at opnå en bedre livskvalitet og håndtering af sin smertetilstand.

  • Behandlingen udføres af et tværfagligt team sammensat af psykolog, fysioterapeut, speciallæge og smertesygeplejerske.
  • Behandlingen forløber over 8 uger + informationsmøde og består af undervisning, samtale/gruppediskussioner og fysiske øvelser. Øvelserne er tilrettelagt, så alle kan være med uanset smerteniveau.
  • I behandlingen lægges der bl.a. vægt på, at patienten opnår en forståelse for og indsigt i, hvad kroniske smerter er, samt fysiske, psykologiske og sociale faktorers indvirkning på smerteoplevelsen og kroppen.
  • Behandlingen omfatter introduktion til teknikker til smertemestring, som visualisering, afspænding, fysio-pilates øvelser m.m.

Smerteskole

Smerteskolen er et tilbud til patienter der vurderes til at kunne få gavn af en større viden omkring smerter set fra både den fysiske, psykiske og sociale side. 

 

Det foregår over 3 gange for patienterne og evt. pårørende

1. gang, møder man speciallæge, smertesygeplejerske, socialrådgiver

2. gang, møder man fysioterapeuten.

3. gang, møder man psykolog.

Alle behandlerne kommer med en faglig undervisning om smerter indenfor deres felt.

 

Speciallægeerklæring

Speciallægeerklæring udarbejdes på basis af en grundig undersøgelse af en smerteramt person. 

Undersøgelsen afdækker smertens karakter, om der er tale om akut eller kronisk smertetilstand, og om der er yderligere behandlingsmuligheder.

Erklæringen kan bruges for eksempel af myndigheder ved afklaring af den smerteramte persons muligheder på arbejdsmarkedet eller ved afklaring af forsikringssager.

Denne behandling udføres kun hvis det rekvireres fra f.eks forsikringsselskaber eller andre instanser mod ekstra betaling. Den er ikke omfattet af Regionens betalingsgaranti.

 

Med venlig hilsen

Behandlingsteamet hos

 

 

Allévia ved Privathospitalet Mølholm

Patientinformation
Version nr.: 106
Dato: 19. marts 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Tom billedramme
Julie Emborg
Psykolog med speciale i smertebehandling, Allévia
Tom billedramme
Lars Hartvig Sørensen
Anæstesiolog
Tom billedramme
Bettina Fjeldsted Bøttern
Sygeplejerske
Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.