Plastikkirurgi
Plastikkirurgisk Center

Plastikkirurgisk Center på Privathospitalet Mølholm har specialiseret sig i kosmetiske operationer og foretager alle former for kosmetiske plastikkirurgiske indgreb, såsom operation af øjenlåg, operation for stritører, fedtsugning m.m. og plastikkirurgi efter stort vægttab / korrektion af overskydende hud.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Brystforstørrelser / brystimplantat

Kvinder med små og/eller slappe bryster samt kvinder med asymmetri kan hjælpes med indoperation af brystimplantater.

 

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Privathospitalet Mølholm få rådgivning omkring implantatstørrelse /-type samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af speciallæge i plastikkirurgi.

 

Inden første konsultation vil vi anbefale dig at bruge bagsiden af denne skrivelse til at notere eventuelle spørgsmål, så du husker at stille dem ved konsultationen, hvor informationen vil blive uddybet.

 

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til konsultationen. 

 

Der vil blive taget foto.

 

Du kan tidligst blive opereret en uge efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem, inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges det videre forløb individuelt.

 

Valg af brystimplantat

Hvad giver brystet dets facon?
Brystet består af mælkegange og kirtler, der er omgivet af fedtholdigt væv, som giver brystet dets facon og konsistens. Neden for brystet er den store brystmuskel, musculus pectoralis major, placeret. Faktorer såsom graviditet (når mælkekirtlerne er midlertidigt forstørrede), hurtigt vægttab samt virkningerne af tyngdekraften, når en kvinde ældes, er sammen med til at strække huden, hvilket bevirker, at brystet hænger.

 

Hvad er et brystimplantat?

På nuværende tidspunkt findes der 3 hovedtyper af brystimplantater:

  • Brystimplantater fyldt med fast silikone-gel
  • Brystimplantater fyldt med en kombination af fast gel og saltvand
  • Saltvandsfyldte brystimplantater.

Alle disse implantater består af silikone elastomer skaller, fyldt med saltvandsopløsning, fast silikone-gel eller både saltvand og fast silikone-gel. Skallens overflade kan være enten tekstureret (ru) eller glat. 

 

Hvad er silikone?

Silikone er polymerer fremstillet af silicium, ilt, kulstof og brint. Silikone findes i flydende form, som gel eller i fast form. Silikone kan anvendes til mange formål bl.a. til kosmetik og det bruges i mange medicinske produkter såsom linser, hjertepacemakere og vævsudvidere. Silicium er et almindeligt forekommende kemisk grundstof, som findes i naturen.

 

Silikoneimplantater har været anvendt gennem mange år og adskillige forskning og studier konkluderer, at der ikke er nogen sammenhæng mellem silikoneimplantater og alvorlige helbreds-risici, såsom cancer og bindevævssygdomme.

 

Implantatets placering

Brystimplantatet kan placeres enten delvis under den store brystmuskel, musculus pectoralis major (submuskulært) eller oven på musklen og under brystkirtlerne (subglandulært).

 

Den submuskulære placering kan få operationen og rekonvalenscensperioden til at vare længere, kan være mere smertefuld. De mulige fordele ved denne placering er, at det kan resultere i mindre palpable implantater, og det kan gøre det lettere at scanne brystet med mammografi.

Hvis du er over 35 år, vil man anbefale, at du får foretaget en mammografi inden den brystforstørrende operation. Hvis du tidligere har fået foretaget mammografi, må denne højst være 12 måneder gammel.

 

 

Den subglandulære placering kan gøre operationstiden og rekonvalescensperioden kortere og være mindre smertefuld og denne placering giver lettere adgang til reoperation end submuskulære placering. Imidlertid kan denne placering resultere i mere palpable implantater, og det kan gøre det sværere at scanne brystet med mammografi.

 

 

Der findes flere forskellige metoder til ilæggelse af implantater. 

 

På Privathospitalet Mølholm anvendes en sikker og afprøvet metode, som gør at man har et godt overblik over operationsfeltet, idet man går ind i furen mellem brystet og brystkassen. Der er her en naturlig fold i huden, som gør at arret bliver så godt som usynligt.

 

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen/1 uge efter operationen.

 

Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operationen.

 

Hvis du får blodfortyndende medicin, bør ned-trapningen foretages i samråd med lægen.

 

Dette gælder også for NATURMEDICIN, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, E-vitamin etc.

 

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette for at sikre bedst mulig blodtilførsel til den underminerede hud og det pæneste resultat efter operation.

 

Hvis du er syg og her menes både influenza, forkølelse, og forskellige former for betændelses-tilstande er det meget vigtigt, at du ringer til klinikken for at forhøre dig om hvordan du skal forholde dig.  Der skal, som almengyldig regel gøres opmærksom på, at i fald du har været syg ind til 3-4 uger før en operation vil vi ikke foretage denne. Grunden er, at immunforsvaret ikke er i orden efter infektiøse tilstande, og da det drejer sig om planlagt operation, er det vigtigt at minimere faktorer, der kan have indflydelse på det endelige resultat og ikke sætte dit helbred på spil.

 

Operationen

På operationsdagen skal du faste 6 timer før mødetidspunktet. Du må således hverken drikke eller spise, dog må du gerne drikke vand og saft indtil 2 timer før mødetidspunktet. 

 

Du modtages på sengeafdelingen, her sker omklædning, tilsyn ved narkoselæge og tegning ved speciallægen.

 

Selve operationen foregår i fuld bedøvelse og varer ca. 1 time. Efter operation bliver du observeret af en sygeplejerske og smertebehandles.

 

Medbring din egen bluse/trøje med lynlås eller knapper, til at tage på, når du skal udskrives.

 

Du kan udskrives fra sengeafdelingen efter ca. 4-6 timer. Det er nødvendigt, at du har nogen til at hente dig og være hos dig det første døgn.

 

Efterkontrol

Vi vil gerne se dig til kontrol ½ år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1 måned før og aftal tid. Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål/problemer.

 

Efterforløbet

Smerter: Der vil være ømhed i brystmuskulaturen og også smerter, hvilket er naturligt. Smerterne vil aftage gradvis i løbet af den første uge.

 

Du bliver smertebehandlet på sengeafdelingen og får smertestillende medicin med hjem. Af smertestillende medicin kan det være nødvendigt med morfinpræparater i starten kombineret med Panodil.

 

Plaster: Operationsarret er tapet til med plaster, der er således ingen udvendige tråde at fjerne. Plastrene skal lades urørt i 12 dage, hvorefter det kan skiftes. Herefter skiftes de hver 7. til 10. dag.

For at opnå pæne ar anvendes plastre i 2-3 måneder. Du får udleveret plastre ved udskrivelsen.

 

BH: I stedet for forbinding får du en sports-bh på, som skal anvendes i 4 uger, de første 2 uger dag og nat, de efterfølgende 2 uger kun i dagtiden.

 

Bad: Du må tage brusebad efter 3 dage. Plastret tørres grundigt, anvend evt. føntørrer.

 

Komplikationer efter operationen

Blødning (under 1%):

Et hæmatom er en ansamling af blod inde i et hulrum i kroppen, i dette tilfælde rundt om implantatet eller rundt om incisionen. Det kan forårsage hævelse, smerte og dannelse af blå mærker. Mindre hæmatomer absorberer kroppen selv uden problemer, men ved større hæmatom-dannelse kan det blive nødvendigt at udtømme dette i narkose. Dette kommer oftest i det første døgn efter operationen.

 

Betændelse (under 1 %): 

Der kan opstå infektion i forbindelse med enhver form for kirurgi. De fleste infektioner efter kirurgi viser sig inden for nogle få dage til uger efter operationen. Infektioner i forbindelse med implantater er sværere at behandle end infektioner i normalt kropsvæv, Hvis en infektion ikke reagerer på antibiotika, kan det være nødvendigt at fjerne implantatet og først indoperere det igen efter 3-6 måneder. Disse komplikationer er dog overordentlig sjældne.

 

Føleforstyrrelser:

I en periode efter operationen kan følesansen i brystet være nedsat, men efter nogle måneder bliver følesansen oftest normal igen.

 

Kapselkontraktur (4 % risiko):

Kroppen vil altid opfattet implantatet som et fremmedlegeme og forsøge at afgrænse det med bindevæv. Dette kan hos nogle få patienter føre til et fænomen, man kalder kapseldannelse, hvor implantatet føles hårdt, og det kosmetiske resultat forringes. Man kender ikke årsagen til, at nogle kvinder udvikler denne kapseldannelse og har ikke mulighed for at forebygge tilstanden. Risikoen for kapseldannelse er ikke afhængig af hvilken type implantat, der vælges.

 

Skulle tilstanden opstå, kan den behandles, men det vil være nødvendigt med en ny operation.

 

Begrænset holdbarhed af produktet

Alle implantater har begrænset holdbarhed. Ruptur af implantater kan forekomme mange år efter indsættelsen, og derfor kan der være behov for udskiftning.

 

Forholdsregler

  • Du bør holde dig i ro den første uge og kan som regel begynde at arbejde anden uge efter operationen.
  • Vær varsom, hvis du har små børn, som skal løftes op og evt. kan sparke på dit bryst og dermed fremprovokere smerter eller blødning. 
  • Efter 6 uger må du begynde på gymnastik, sport, svømmehal.
  • Tunge løft samt store skulder- og armbevægelser frarådes i 6 uger. 
  • Du bør tillige undgå sollys/solarium på ar det første ½ år efter operationen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 105
Dato: 23. marts 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.