Dan Dupont Hougaard

Dan Dupont Hougaard

Speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme

Curriculum vitae

Jeg har siden oktober 2012 været speciallæge i øre,- næse- og halssygdomme. Til dagligt arbejder jeg som overlæge på Aalborg Universitetshospital. Her beskæftiger jeg mig med behandling af lidelser i både ydre-, mellem- samt indre øre.

Siden jeg blev speciallæge i øre,- næse- og halssygdomme har jeg beskæftiget mig med:

 

  • Ørekirurgi med dels udredning af operationskrævende tilstande i ørerne samt ørekirurgisk behandling af primært trommehinderekonstruktioner (tympanoplastik), ballonudvidelser af det eustakiske rør (tubadilation), drænanlæggelser i trommehinden (tubulation) samt isætning af benforankrede høreapparater (BAHS).
  • Medicinsk audiologi med udredning, diagnostik, ikke-kirurgisk behandling og rehabilitering af børn og voksne med hørenedsættelse, tinnitus samt lydoverfølsomhed (hyperakuse).
  • Sygdomme i balanceorganerne gennem mangeårigt arbejde med dels etablering af højt specialiseret funktion, klinisk arbejde, udvikling samt forskning indenfor dette område. Jeg har herigennem især stor erfaring med udvikling af behandlingen af komplicerede øresten (BPPV).

Som det fremgår ovenover, så er jeg lægefagligt bredt funderet indenfor sygdomme i både ydre-, mellem- samt indre øre gennem mit arbejde som dels ørekirurg, medicinsk audiolog samt specialist indenfor udredning, diagnostik samt behandling af sygdomme i balanceorganerne.

Herudover er jeg ansat som klinisk lektor på Klinisk Institut på Aalborg Universitet og er desuden særdeles forskningsaktiv med forskning indenfor overvejende indre øre sygdomme (øresten (BPPV), virus på balancenerven samt Ménières sygdom). Jeg har aktuelt fået mere end 45 fagfællevurderede artikler optaget i internationale tidsskrifter hvor jeg er første- eller medforfatter.

 

Siden 2017 har jeg været medlem af bestyrelsen og siden 2020 været formand for Dansk Vestibulogisk Selskab (det faglige selskab for danske læger med interesse for udredning og behandling af primært indre øre relateret svimmelhed). Desuden medlem af følgende faglige selskaber: Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved- og Halskirurgi (DSOHH), Dansk Medicinsk Audiologisk Selskab (DMAS), Dansk Otokirurgisk Selskab (DOKS), Dansk Vestibulogisk Selskab (DSFV) samt European Academy of Otology & Neurotology (EAONO).


Til top