Reumatologi / gigtsygdomme

KONTAKT
76 42 74 19
PATIENTINFORMATION
Injektion af Glukokortikoider (binyrebark hormon)
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Injektion af Glukokortikoider (binyrebark hormon)

Anvendelse

Injektion af Glukokortikoider i led, slimsække og seneskeder har en lokal antiinflammatorisk effekt. Det kan dog også gives systemisk i en muskel, så behandlingen rammer hele kroppen hvis man har generelle smerter.


Hvad injiceres

Der gives 40 - 80 mg ( 1-2 ml) Depomedrol (binyre bark hormon). Gives det ind i et led, slimsæk eller i seneskeder, gives det ofte sammen med et lokalbedøvende stof, eller alene i en muskel.


Hvem udfører behandlingen og hvordan foregår det

Det er en læge, der giver dig din behandling. Er det systemisk, kan det også være en sygeplejerske.


Inden injektionen får du foretaget blodtryksmåling, og vi laver samtidigt en urinstik for sukker i urinen.


Skal Binyrebark hormonet gives systemisk, skal det gives intramuskulært og det gives for det meste i den ene balle. Skal det gives lokalt, lægges behandlingen det sted man har ondt.

Inden behandleren stikker dig, sprittes huden af med en lille serviet.


Selve behandlingen tager max 5 min.


Virkning

Et binyrebarkhormonpræparat er et stærkt antiinflammatorisk middel. I modsætning til almindelige blokader, som blot er smertelindrende, er der således tale om at indgive et middel som bekæmper inflammation (steril betændelse), hvis behandling vil medføre smertelindring. I praksis injiceres en kombination af binyrebarkhormon og lokalbedøvelses middel, hvilket vil medføre umiddelbar lindring på grund af lokal bedøvelses effekten. Herefter vil der dog ofte indtræde en periode hvor smerten blusser op igen. Man skal derfor ikke forvente at smerten forsvinder umiddelbart efter en injektion med binyrebarkhormon.


Bivirkninger

Betydende systemiske bivirkninger ses ikke ved korrekt behandling. Rødme, varme og svedtendens opleves af op til 10% i minutter til timer (døgn) efter injektionen.

Er du i tvivl om der er infektion, skal du straks søge læge.


Er du efter behandlingen i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os på reumatologisk klinik på Privathospitalet Mølholm.


I akutte tilfælde kan vores sygeplejerske kontaktes på 61 20 40 29.  


Med venlig hilsen
PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Reumatologisk klinik

VERSION NR. 101 . DATO 16. aug 2018

Til top