PATIENTINFORMATION
Vandbrok
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Vandbrok

(HYDROCELE)

  

Vandbrok kan være en medfødt lidelse eller kan opstå senere i livet. 

 

Ofte giver det gener i form af øget fylde i pungen. Der er sjældent smerter udover en vis spænding i området. Det er meget sjældent, at vandbrok forsvinder af sig selv igen, hvorfor man ofte må behandle med et operativt indgreb. 

 

Mulighederne er:

  1. Eventuelt tømning af væsken i vandbrokket og indsprøjtning af stoffet Aethoxysklerol. Dette får vandbrokhinden til at skrumpe og kan foretages i lokal bedøvelse.

    I en del tilfælde virker denne behandling imidlertid ikke, hvorfor man på Privathospitalet Mølholm oftest tilbyder kirurgisk fjernelse af hele vandbrokket, som forhindrer tilbagefald. 
     
  2. Kirurgisk behandling kræver fuld bedøvelse, hvorfor man møder fastende på det aftalte tidspunkt. 

 

Inden operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin fx Marcoumar, Marevan, Plavix, Hjertemagnyl eller anden medicin, der indeholder acetylsalicylsyre (fx Albyl, Kodimagnyl) eller gigtpræparater, bedes du holde pause med denne behandling 5 dage forud for operationen, da der ellers kan være problemer med blødning under og efter operationen. Dette gælder også for naturmedicin, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, E-vitamin etc.    

 

Før operationen

Du bedes fjerne hårene på pungen og  i lysken på den side, operationen skal foretages.  

 

Efter operationen

Du observeres i afdelingen i nogle timer. Efter fuld bedøvelse må du ikke selv køre hjem, og der skal derfor aftales hjemtransport eventuelt med pårørende. 

 

De første par døgn efter operationen bør du holde dig i ro, da der er en lille risiko for blødning fra operationsstedet, hvis man er alt for fysisk aktiv. Trådene, som huden er lukket med, er selvopløselige og forsvinder af sig selv. 

 

Der kræves normalt ikke kontrol efter operationen.

 

Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Urologisk Klinik

VERSION NR. 103 . DATO 06. feb 2019

Til top