Patientinformation
Tatoveringsfjernelse
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Tatoveringsfjernelse

Hudcenter Mølholm er Danmarks ældste laserklinik, vi har markedets stærkeste og sikreste laser, PicoWay. 

 

PicoWay, er kendt som superpico, og er markedets mest kraftfulde picosekund-laser. Samtidig er laseren designet så den kan bruges til alle hudtyper. I stedet for at varme pigmentet op med risiko for forbrændinger, knuser den i stedet pigmentet med fotoakustisk energi. Det betyder færre smerter, bedre effekt og mindre risiko for bivirkninger sammenlignet med klassiske Q-switched lasere.

PicoWay blev i december 2018 udnævnt til Energy Treatment of the Year af Aesthetic Awards, idet den kan fjerne tatoveringer med 3 forskellige bølgelængder (532 nm, 785 nm og 1064 nm), som gør at langt de fleste tatoveringer kan fjernes. Bølgelængden afgør hvor langt ind i huden lyset trænger, hvilke farver der kan fjernes, og ikke mindst hvilke hudtyper der kan behandles uden risiko for forbrænding.

Derudover kan PicoWay fjerne hudforandringer og forynge huden stort set uden downtime med et fraktioneret håndstykke. 

 

Hvad afgør slutresultatet og hvor mange behandlinger, der skal til?

 • Typen af laser
 • Typen af blæk tatovøren har brugt (blæk med høj farvestofkoncentration er sværest at fjerne)
 • Sort og rødt blæk er nemmest at fjerne
 • Grønne og blå farver er de sværeste farver at fjerne eller reducere
 • Der skal bruges forskellige bølgelængder til forskellige farver
 • Tatoveringsfjernelse hos patienter med mørk hud vil ofte resultere i permanent blegning af huden. For at minimere dette vil vi typisk give omkring 3 behandlinger mere end til lyshudede patienter
 • Det er ofte sværere at fjerne tatoveringer på hænder og fødder end i ansigtet og på halsen. Der skal generelt flere behandlinger til jo længere ”syd på” man er på kroppen.
 • Jo større tatoveringen er, jo flere behandlinger skal der til. Blækket der slås i stykker af laseren skal fjernes af immunforsvaret og det kan kun fjerne en vis mængde ad gangen. En arm, der er dækket af tatoveringer, skal have måske 20 behandlinger, hvor en lille sort amatørtatovering ofte kan fjernes på 1-2 behandlinger. Ved en meget stor professionel tatovering opnås jævnligt kun at den bliver mere bleg og udvisket, så man evt. kan dække den med en anden tatovering
 • Tatovører og tatoveringsfjernere er i et konstant kapløb, tatovører introducerer løbende nye pigmenter og tatoveringsfjernere halser bagefter for at tilpasse bølgelængden på udstyret til de nye pigmenter
 • Tatoveringsfjernelse bør foregå hos en dermatologisk klinik med specialuddannet personale under opsyn af speciallæge i dermatologi
 • Bivirkninger forekommer, derfor bør tatoveringsfjernelse foregå hos en ekspert i dermatologi

Hvorfor vælge Hudcenter Mølholm til tatoveringsfjernelse

Vi er Danmarks ældste laserklinik, og vore læger og sygeplejersker underviser både nationalt og internationalt i laserbehandlinger, hudsygdomme og æstetisk behandling. Professor og hudlæge Peter Bjerring har selv udviklet lasere og har medvirket til udviklingen af det fraktionerede håndstykke på PicoWay. Vi arbejder efter højeste faglige standard. Vi dømmer ingen, er du stolt af din tatovering er vi det også, men vil du gerne af med den hjælper vi dig meget gerne.

 

Hvilke farver kan fjernes?

Alle farver kan dæmpes, men nogle farver er nemmere at fjerne end andre. Det nemmeste er helt klart at fjerne hjemmelavede tatoveringer med sort blæk, og ofte er de helt udviskede efter mellem 1 og 4 behandlinger. Røde farver er også relativt nemme at fjerne. De blå og gule farver er mere udfordrende. De grønne og specielt de metalliske grønne farver kræver specialudstyr og kompetente hænder, - også fordi de kan være blandinger af flere farver, bl.a. sort, og det kan desværre være nødvendigt med mere end 12 behandlinger, hvor man først fjerner det ene element og derefter det andet osv.

 

Hvor mange behandlinger skal der til for at fjerne en ”normal” sort tatovering?

I gennemsnit skal der omkring 6 behandlinger til. Men igen afhænger det af hvor tatoveringen sidder, hvor dybsort den er, din hudfarve, og hvilken type laser der bruges og sidst men ikke mindst hvor godt dit immunforsvar er til at fjerne det ituslåede pigment. Rygning dæmper immunforsvaret så meget, at der skal op til 43% flere behandlinger til for at fjerne en tatovering hos en ryger end hos en ikke-ryger.

 

Hvorfor optager I en lægelig journal?

Vi spørger fordi det kan blive nødvendigt at behandle dig med antibiotika hvis du har tendens til hudinfektioner (forkølelsessår og børnesår). Har du tendens til at få keloider (tykke ar) vil vi behandle dig forsigtigt til vi har fundet det perfekte niveau. Har du allergi overfor et af pigmenterne kan du få en eksemreaktion, når pigmentet ødelægges. Har du bindevævssygdommen sarkoidose risikerer du at få sarkoidoseknuder i tatoveringerne og der er risiko for at en ikke-ekspert overser dette tegn på en systemsygdom, du måske ikke vidste du havde. 

 

Hvorfor er amatørtatoveringer nemmere at fjerne end professionelle tatoveringer?

Som regel er amatørtatoveringer lavet med sort blæk, med lav pigmentkoncentration og placeret helt overfladisk. Derimod er de professionelle tatoveringer lavet med blæk med høj pigmentkoncentration og pigmentet er lagt dybt i læderhuden. Derfor kan en amatørtatovering ofte blive fjernet med omkring 3 behandlinger, mens en professionel tatovering måske tager 12 behandlinger eller flere at fjerne.

Hvad med fjernelse af kosmetiske læbe- og øjenbrynstatoveringer?

Pigmenterne i kosmetiske tatoveringer er ofte metalsalte (f.eks. titanium eller jernoxid), og når man behandler disse farver, er der risiko for at de bliver iltede og derfor bliver mørkere. En lys tone kan derfor blive brun eller sort. Vi vil derfor først behandle et lille testområde og se hvad der sker inden vi evt. behandler hele feltet. Kommer der mørkfarvning skal det behandles som en sort tatovering og det vil forsvinde/mindskes over tid. 

 

Hvem kan behandles?

 • Personer over 18 år
 • Gravide og/eller ammende kan ikke behandles.

 

LÆS MERE Tatoveringsfjernelse, før/efter behandling

 

Med venlig hilsen
PRIVATHOSPITALET MØLHOLM
HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik

Version nr. 110 . Dato 21. jan 2021

Gode råd om daglig hudpleje

Brug altid solcreme. Det er næsten det bedste råd man vil få fra en hudlæge.

Kampagner, tilbud og glimt fra vores dagligdag findes på vores INSTAGRAM PROFIL  

Du skal ikke leve med din akne, det kan behandles effektivt. Få livskvaliteten tilbage.

LÆS MERE

 

Velkommen til HudCenter Mølholm, Vejle - vi har lokaler i denne smukke gamle bygning på Brummersvej 10. Vi glæder os til at se jer 🍀🌸


Til top