Behandling af kroniske smerter: Medicinsk modul
Har du kroniske smerter? Vi tilbyder et medicinsk modul, hvor formålet er at starte eller justere en medicinsk behandling. Vi fjerner ikke bare din medicin, men vi finder det væsentligt at trappe ud af medicin, hvis den giver bivirkninger eller ikke virker. Første gang du kommer hos os starter altid med en samtale med smertesygeplejersken eller speciallægen. Ud fra din sygehistorie og en eventuel fysisk undersøgelse, skræddersyer vi sammen med dig et individuelt forløb. Vi klar til at hjælpe dig.
Værd at vide om behandling af kroniske smerter
I Danmark definerer man kroniske smerter som smerter, der har varet længere end 6 måneder eller længere end forventet. Når noget er kronisk, betyder det, at det ikke forsvinder igen.
Hver 4. dansker er ramt af smerter, og 1,2 mio. danskere tager dagligt smertestillende medicin. Ikke alle de smerteramte har behov for tværfaglig smertebehandling. Mange kan behandles ved egen læge. Der er dog årligt ca. 50.000 nye tilfælde af smerteramte, der har behov for tværfaglig behandling.
Det medicinske modul består af konsultationer hos en af vores speciallæger og smertesygeplejersker.
Sammen finder I frem til den medicin, der hjælper dig bedst muligt. Formålet med det medicinske modul er at starte eller justere en medicinsk behandling alt efter dine behov. Vi tilbyder også til enkelte patienter behandling med Qutenza plaster som indeholder stærk chili.
Uanset hvilken behandling du får, er den baseret på din sygehistorie og den fysiske undersøgelse, der er lavet ved første besøg hos os.
For mange patienter er medicin måske ikke løsningen. Vi finder det væsentligt at trappe ud af medicin, der giver bivirkninger eller ikke virker. Antallet af konsultationer er individuelt.
Vi skræddersyer et individuelt forløb til dig ud fra dine behov, hvor det medicinske modul kan være et af flere moduler i forløbet.
Har du kroniske smerter fx rygsmerter, muskelsmerter, nervesmerter, gigtsmerter eller generaliseret smerter i bevægeapparatet fx efter et trafikuheld, en arbejdsulykke eller en fejloperation kan vi tilbyde råd, vejledning og smertelindring.
Komplekse kroniske smerter reagerer sjældent godt nok på bare en type behandling. Derfor har vi en tværfaglig tilgang. Når man rammes af kroniske smerter, rammes man ofte både fysisk, psykisk og socialt.
Alle vores patienter har det til fælles, at de lider under det at have en kompleks kronisk smerteproblematik, og alle de følgevirkninger der er forbundet med det.
Igennem vores forløb har vi fokus på, at smerter får en mindre plads i dit liv. Vi kan ikke helbrede eller udrede yderligere, men forhåbentlig hjælpe dig med at tackle og håndtere dine nye livsvilkår.
Dit forløb afhænger af dig og din situation. Derfor er vores behandlingsforløb ikke ens, men sammensættes af moduler, der er skræddersyet til netop dig, dine ønsker og behov.
Vi lover aldrig, at vi fjerner dine smerter, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at lindre dem.
Din egen motivation er afgørende for dit udbytte af vores behandling.
Når forløbet er slut, skriver vi en rapport/epikrise, som vi sender til din praktiserende læge.
Lægen kan også udfærdige en statusattest til kommunerne, men kun hvis den rekvireres direkte fra kommune eller forsikringsselskab.
Speciallæger og behandlere







