Hjertesygdomme

Oplever du problemer med hjertet? Hjerterytmeforstyrrelser i form af hjerteflimmer, ekstraslag, hurtig eller langsom hjerterytme kan være meget generende men også alvorlige, og skyldes sygdomme i hjertet. De kan være medfødt eller komme med alderen. Vores erfarne hjertelæger undersøger og behandler dig og dit hjerte – uden ventetid.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Peter Steen Hansen og Jacob Pontoppidan er internationalt anerkendte hjertelæger og eksperter i behandling af hjerterytmeforstyrrelser

 

Peter Steen Hansen har siden 1995 primært beskæftiget sig med behandling af forstyrrelser i hjertets rytme - og i helt særlig grad med behandling af atrieflimren (forkammerflimren). Han har været pioner i Skandinavien i udvikling af ablation (varmebehandling) for atrieflimren - helt tilbage fra 1997. Siden et uddannelsesophold i 1998-99 hos den verdenskendte professor Karl Heinz Kuck i Hamborg, har han foretaget mere end 8.000 ablationsbehandlinger for hjerterytmeforstyrrelser. Han er således den hjertelæge i Skandinavien, der har foretaget flest af disse behandlinger. Og, ved et konstant fokus på at optimere sikkerheden, har han efterhånden fået risikoen ved denne type indgreb ned på et ekstremt lavt niveau. Han har været "fødselshjælper", specielt for ablation af atrieflimren, på mange universitetscentre i Skandinavien og internationalt. Han var igangsætter og leder af det skandinavisk/tyske studie MANTRA-PAF, som har været et afgørende studie for internationale guidelines i forhold til at anbefale ablationsbehandling ved atrieflimren. 

Jacob Pontoppidan er fra april 2022 blevet partner med Peter Steen Hansen på Privathospitalet Mølholm. Han kommer fra en overlægestilling på Odense Universitetshospital, hvor han siden 2010 har beskæftiget sig med behandling af hjerterytmeforstyrrelser og har haft ansvaret for kateterbaseret lukning af venstre atriums hjerteøre (”aurikellukning”).

Jacob har skrevet Ph.D. om ablationsbehandling for atrieflimren. Udover på universitetssygehusene i Aarhus og Odense, har han uddannet sig i Bremen hos dygtige tyske kolleger. Han har en bred kardiologisk uddannelse med særlig fokus på behandling af hjerterytmeforstyrrelser. Han har foretaget mere end 2.000 ablationsbehandlinger og har derudover stor erfaring indenfor implantation af pacemakere, hjertestartere (ICD) og hjertesvigtpacemakere. Herudover har han stor erfaring i kateterbaseret lukning af venstre atriums hjerteøre.
Jacob er aktiv som underviser og foredragsholder.

Book tid

Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.

Kontakt sekretæren:
Relevante emner

Medicin eller ablation? Pulskontrol eller normal hjerterytme? Hvornår er hvad bedst?

Lyt til Rytmedoktors første webinar, hvor Jacob Pontoppidan og Peter Steen Hansen taler om behandling af atrieflimren.

Hvorfor er der risiko for blodpropper, hvis man har atrieflimren?

Skal alle tage blodfortyndende medicin? Og hvad, hvis jeg ikke kan tåle medicinen eller har stor risiko for alvorlig blødning?

Jacob Pontoppidan og Peter Steen Hansen taler om dette i Rytmedoktors andet webinar.

Påvirkelige faktorer med betydning for atrieflimren:

Blodtryk, overvægt, alkohol, fysisk aktivitet, kaffe og chokolade.

I Rytmedoktors tredje webinar har Peter Steen Hansen besøg af hjertefysioterapeut Dagmar Lybæk Sieg.

Videoforløb: Behandling og risikofaktorer

Peter Steen Hansen har lavet en række videoer, som tilsammen danner et videoforløb, der kan give dig en bedre forståelse af forskellige typer behandling af atrieflimren samt de primære risikofaktorer, som man kan arbejde med for at forebygge atrieflimren.

 

Peter har også lavet en række korte videoer, der illustrerer de forskellige måder at behandle atrieflimren og atrieflagren på med ablation.

 

Det er hans erfaring, at det kan være svært at forstå, hvad det - i virkeligheden - er, man gør, når vi laver ablation.

 

Forhåbentligt kan de små videoer være en hjælp. 

 

Se videoerne her

Hjerte-CT

Hjerte-CT scanning er en avanceret undersøgelse af hjertets kranspulsårer. 
Undersøgelsen foregår i CT-klinikken, Vejle, indgang D.

Der gives kontrast væske i en blodåre i din armbøjning, som efterfølgende gør det muligt at se dine kranspulsårer i scanneren.
Undersøgelsen er smertefri og forbundet med yderst beskeden risiko. Der er visse forberedelser du skal gøre, for at undersøgelsen kan gennemføres, det kan du læse mere om i patientinformationen
​Hjerte-CT

ABC - for dig med atrieflimren

Gratis e-bog af Peter Steen Hansen

 

Bogen er en hjælp til dig, der har atrieflimren. 

 

Læs e-bogen 

Tag Rytmedoktor med på vejen

Med Rytmedoktor app'en får du nem adgang til information om atrieflimren (hjerteflimmer), samt smarte funktioner til at holde styr på dit hjerte og igen blive kaptajn i dit eget liv med atrieflimren.

Hent på App Store eller Google Play Store og få Rytmedoktor lige ved hånden!

 

App Store 

Google Play

Alt om atrieflimren

Atrieflimren (hjerteflimmer) er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse, vi kender. Omtrent 150.000 danskere har atrieflimren – nogle har det hele tiden, men mange har det kun i perioder. Atrieflimren kan give øget risiko for blodpropper – desværre ofte i hjernen. Og derudover kan atrieflimren svække hjertets pumpekraft, så man udvikler “hjertesvigt”.

 

 

Læs mere på Rytmedoktor.dk

 

FAQ

Nej, du skal ikke have en CT-skanning af hjertet forud for din ablation. Vi synes ikke, det er nødvendigt og derfor en unødvendig strålebelastning med røntgen.

Det behøver du ikke. Vi laver altid en scanning for at være helt sikre på, at der ikke er størknet blod i forkamrene og hjerteøret. Til gengæld skal du tage det 3 måneder efter ablationen.

Nej, du skal fortsætte med at tage din medicin før, under og efter ablationen. Skulle der være nogle ændringer, vil du få besked herom.

Nej, du bliver lagt i dyb rus. Det vil sige, at du er vågen, men omtåget. Du vil ikke kunne føle smerte og efterfølgende vil du ikke kunne huske, hvad der er foregået under ablationen.

Vi er ofte udfordrede på P-pladser, men i enkeltstående tilfælde kan det godt lade sig gøre at parkere en autocamper/husbil (norsk) på P-pladsen bag Brummersvej 10. Vi kan desværre ikke tilbyde adgang til el og vand.

Ca. 30 km.

Der går bus fra Billund Airport til Vejle Trafikcenter. Bussen går ca. hver time og det tager 30 minutter at nå frem til Vejle Trafikcenter. Se link til busplan her:

https://sydtrafik.dk/media/i3ofm5tk/43_310723-schedule.pdf

Fra Vejle Trafikcenter går der bybus mod Privathospitalet Mølholm (bybus rute 9A), stå af ved Fredericiavej. Alternativt tager det ca. 20 minutter at gå fra Vejle Trafikcenter til Privathospitalet Mølholm.

Nej, desværre.

Vi har en ”opholdsstue” på Mølholm, som man er velkommen til at benytte.

Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen

Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.

Skriv til os
Vi har en dokumenteret høj succesrate og kvalitet i behandlingerne på HjerteCenter Mølholm
4,8 / 5
Ventetid
Tilfredshed med ventetid indtil første konsultation
9,7 / 10
Samlet tilfredshed
Måling gældende for 2023

Patientoplevelser

Top professionel og kompetent behandling

Er ovenud tilfreds med min behandling. Har fået lavet ablation, og der var intet der var overladt til tilfældigheder. Kom til nærmest med det samme, og kunne komme hjem igen samme dag. Var i forvejen pænt nervøs forud for behandlingen, men en sygeplejerske formåede med sin faglighed og kompetence at fange mig, der hvor jeg finder ro og tryghed. Hun anvendte humor og med sit glimt i øjet blev jeg overdraget til en lige så kompetent læge. Han talte mig igennem behandlingen og jeg var fuldstændig tryg ved ablationen. Tusind tak for jer.

 


En meget positiv oplevelse at være patient hos jer

Mødte kun venlige, dygtige, hjælpsomme og velinformerede medarbejdere og “chefer”, i hyggelige omgivelser og faciliteter, der var rene, velfungerende og godt vedligeholdte.

Når det hele så bindes sammen af team-spirit og et familieagtigt fællesskab så vinder alle.

Helt klart at Mølholm Privathospital kunne være kilde til inspiration, fra andre aktører i hospitalsvæsnet, ja vel i hele sundhedssektoren.

 

Tillykke... “godt gået”.

Hele oppholdet gjennomsyres av kvalitet og profesjonalitet

Hei, sitter i skrivende stund på toget mellom Vejle og Kastrup flyplass etter å ha gjennomgått en ablasjon på Mølholm i går.

Hele oppholdet gjennomsyres av kvalitet og profesjonalitet, heldigvis uten at jeg har noen tidligere erfaring med andre steder.

Behandlingen gjennomført helt smertefritt, og formen nå er fin, og jeg håper det fortsetter slik.

Et spenningsmoment har vært coronasituasjonen og de restriksjoner denne gir, men foreløpig har også dette gått bra. Krever litt planlegging.

Kan helt klart anbefale Mølholm

Kan helt klart anbefale Mølholm, fik lavet en ablation af jeres overlæge som er super dygtig, har stort set ikke mærket til flimmer siden, så må sige at han ved hvad han laver :)

 


Mølholm kan jag mycket varmt rekommendera

CITAT FRÅN PATIENT (SE)

"Mølholm kan jag mycket varmt rekommendera, superproffsiga, hjälper en med precis allt. Det är så här som alla sjukhus borde fungera".

 

Jeg vil gerne sige en stor TAK,

for den enestående behandling af de sekretærer jeg har mødt på Privathospitalet Mølholm, samt TAK til den meget tiltalende og yderst behagelige overlæge. Hvad jeg her gerne vil fremhæve er de udskrifter af min undersøgelse jeg har fået tilsendt!

Det var jeg MEGET imponeret over, og taknemmelig for. TAK! til alle jeg har mødt.

Må jeg samtidig sende mine bedste ønsker for en dejlig julehøjtid, samt for et nyt år med fredeligere toner i Verden, og plads til NÆSTEKÆRLIGHED.

Jeg fik en ablation på Mølholm

Jeg fik en ablation på Mølholm og selvom det var forbundet med en del ubehag, så ville jeg gøre det igen.

Jeg har stort set ikke mærket til flimmer siden, så må sige at han ved hvad han laver :)

 


Personalen på Mølholm är mycket professionell och duktig

CITAT FRÅN PATIENT (SE)

Personalen på Mølholm är mycket professionell och duktig, tar hand om en på absolut bästa sätt, från det man kommer till det man åker.

 

Tak for en god gennemgang

Er just hjemkommen fra Mølholm efter en vellykket ablation.

Ser frem imod at genoptage min cykling.

Stort kram til hele personalet for en super behandling og varmt bemötande.

Personalen i receptionen är mycket välkomnande och emottagande

CITAT FRÅN PATIENT (SE)

Personalen i receptionen är mycket välkomnande och emottagande.

Hjälper en med precis allting, dom är väl förberedda, och vet vem man är när man kommer.

 

Fantastisk læge

Tusinde tak for en fantastisk behandling ved ultralyds-scanning af mit hjerte, aldrig har jeg mødt en så fantastisk læge... 

Jeg kan ikke rose jer nok

Mange tak for en rigtig god oplevelse hos jer ovre i Vejle, I var helt fantastisk søde allesammen,
jeg ka’ næsten ikke rose jer nok !

Man behöver som patient inte göra eller tänka på någonting alls

CITAT FRÅN PATIENT
Administrationen kring ersättning från Försäkringskassan skötte sjukhuset helt och hållet. Man behöver som patient inte göra eller tänka på någonting alls, man behöver bara godkänna och skriva under, hur lätt som helst.

 

Danskan på Jylland är lätt att förstå

CITAT FRÅN PATIENT (SE)
Danskan på Jylland är lätt att förstå, men dom är även mycket duktiga på både ”skandinaviska” och engelska. Läkaren jag träffade pratade även bra svenska.

 

Jeg følte virkelig, at jeg var velkommen og i gode hænde

11. februar fik jeg en hjerteablation. Derefter ophold på stue 8 til næste morgen.

Jeg vil gerne udtrykke min meget store taknemmelighed over for alle, som jeg kom i berøring med. Lægens venlige og meget tryghedsfremmende væremåde - og selvfølgelig også det gode resultat - gør, at jeg er meget optimistisk med hensyn til fremtiden. Samtlige sygeplejersker, jeg mødte, var utrolig venlige og professionelle. Jeg følte virkelig, at jeg var velkommen og i gode hænder. Virkelig en god oplevelse. At maden var på gourmet niveau gør selvfølgelig ikke oplevelsen ringere.

 

Rigtig mange tak, selvom jeg ikke håber at se jer igen :-).

 

Jeg er nu fri af medicin og har fin sinusrytme

Da jeg fik konstateret atrieflimren ved lægebesøg, kendte jeg ikke til lidelsen. Men jeg havde haft det dårligt i lang tid og gik til sidst til læge og blev undersøgt. Jeg blev behandlet på sygehuset og efter mange gentagelser med atrieflimren over en periode på 3 år, blev jeg ablateret på Privathospitalet Mølholm i Vejle i januar 2019. Jeg er nu fri af medicin og har fin sinusrytme. Mit hjerte slår fint, helt uden nogen form for uro, selv under og efter træning med løb og roning. Jeg er meget tilfreds og har en fin hverdag.

Alt var tip top, og jeg kan kun anbefale stedet

Fik foretaget en ablation, og det er bare at kippe med hatten, for den fantastiske behandling jeg fik, det både af den sympatiske og dygtige læge, sygeplejerskerne og sygeplejersken på operationsstuen.

Alt var tip top, og jeg kan kun anbefale stedet.

 


Stor tak herfra, forbedringen i livskvalitet er fantastisk!

Jeg vil lige bidrage med mine erfaringer med hensyn til alkohol m.m. som ”generator” for hjerteflimmer.
Jeg har haft gentagene hjerteflimmeranfald over de sidste 3 år, typisk over 1,5 døgn og med alkohol, koffein og anaerob træning og anden udmattelse (sygdom) etc.) som sikre igansættere af et anfald. Med hensyn til alkohol var et kvart glas rødvin tilstrækkeligt!
I gennemførte ablation på mig d. 1. oktober 2019 og advarede om mulige anfald umiddelbar efter, samt anbefalede at jeg igangsatte ”forsøg” med mine ”generatorer” 14 dage efter behandlingen.
De første 6 dage efter behandlingen havde jeg 3 uprovokerede anfald på op til et døgns varighed, MEN lige siden har mit hjerte opført sig eksemplarisk!. Jeg startede provokationerne præcist 14 dage efter behandlingen og har nu i en måned ikke kunne provokerer anfald, hverken med alkohol, kaffe eller hård træning – så stor tak herfra, forbedringen i livskvalitet er fantastisk!

 

I øvrigt en stor tak til jeres overlæge og hans team på Mølholm, I er udsøgt professionelle, en varm anbefaling herfra.

Velforberedt læge

Tusind tak for en meget, meget god og fantastisk service. Det var virkelig en fornøjelse.

Jeg kom ind før tid, modtaget af en sød sygeplejerske. Fik en kop kaffe, inden jeg skulle ind, selvfølgelig tilbudt af den søde sygeplejerske.

Jeg har aldrig oplevet en læge der var så godt forberedt, alle journaler var læst også endda de der ikke havde noget med hjertet at gøre.

God til at forklare, hvad det hele gik ud på og hvad mine neg. T-takker kunne være – fantastisk…

 

At lægen så mente at jeg ikke var et gammelt fjols men, kun et fjols - fordi gammel var jeg ikke, når jeg var 10 år yngre end ham – en læge med humor det kan man virkelig bruge

til noget.

 

TUSIND TAK for en 5-stjernet oplevelse, håber at I vil viderebringe min taknemmelighed til Sygeplejersken og lægen.

Vil give Jer min allerbedste anbefaling

Har haft brug for en af Jeres kardiologer og jeg følte mig mere end tryg og velkommen, fra jeg trådte ind af Jeres dør.

Har haft Jer i telefonen nogle gange, og er altid mødt med den mest imødekommende stemme.

I hjalp mig i dag med et skriv, hvor jeg havde “mødt muren” hos et par andre “instanser”.

Tusind tak for Jer.

Kjære alle ansatte på team 3

Jeg ble abladert hos dere 1des 2021 for atrieflimmer. Jeg har vært helt flimmerfri og har nesten ikke hatt et eneste ekstra slag siden jeg kom til dere. Det har vært helt fantastisk og jeg er ufattelig glad for at jeg fikk muligheten til å komme til dere. Dere er noen fantastiske mennesker

 

Takk for all god hjelp og gode resultater.

Behandling af hjerterytmeforstyrrelse

En helt igennem god oplevelse. Jeg kom til forundersøgelse to dage efter min henvendelse. Forundersøgelsen var meget omhyggelig, og den efterfølgende varmebehandling i hjertet gik uden ubehag.

Herefter har rytmeforstyrrelsen været væk. Jeg fik en venlig, hurtig og kompetent behandling af sekretærer, sygeplejersker og ikke mindst kardiologen.

 


Af hjertet tak

Da jeg efter gentagne gange med hjerteflimmer blev anbefalet at få foretaget Ablation, var jeg noget betænkelig i første omgang. Det at man ligefrem gennem et indgreb skulle have en operation, at operationen ville tage 2-3 timer og at man ikke var i fuld narkose fyldte ganske meget i mine tanker inden. Det var trods alt mit hjerte og ikke bare en hånd eller fod.

 

Det skulle vise sig at alle mine bekymringer inden, helt forsvandt da jeg ankom. Og det skyldes måden jeg blev budt velkommen på da jeg mødte op på Mølholm. Fra første sekund mærkede jeg en hjertevarme og samtidig professionel tilgang til mit forløb. Man ventede mig og havde sat sig grundigt ind i mine gener med hjerteflimmer.

 

En sygeplejerske satte mig omhyggeligt ind i hele forløbet og fik med hendes rolige tilgang samtidig stillet de rigtige spørgsmål og oplyste også at hun var der hele dagen og ville være der når operationen var overstået.

Jeg fik tildelt min to-mandsstue og hilst på min roommate B. Han havde få timer forinden gennemgået Ablation og fjernede nu al spekulation omkring min egen forestående operation. B kunne nemlig fortælle at han havde det godt. Var lidt øm i brystet og stadig lidt småtræt efter lokalbedøvelsen men ellers var det fint.

Jeg klædte om til hospitalstøj.

Sygeplejersken lagde nu venflon, tog blodprøver og målte løbende blodtryk. Jeg var klar.

En anæstesilæge kom ind på stuen og hilste på og fortalte om hans del af operationen. Jeg ville kort tid, ca. 5 min være i fuld narkose og efterfølgende overgå til lokal smertelindring og således være kontaktbar.

 

Så kom overlægen ind og hilste på og sammen gik vi ud og holdt et lille møde omkring hele operationen. Alle i og omkring en operation er vigtige og alle bidrager. Men overlægen var dog den der sad med værktøjet og udførte selve indgrebet så han var for mig en særdeles vigtig person. Han levede til fulde op til hvad jeg havde læst, set og hørt om inden. Kæmpe udstråling.

Og sagde han så: “Skal vi gå op og sammen få klaret dit hjerteflimmer”.

 

Ankommet til operationsstuen blev jeg budt velkommen af en sygeplejerske og en anæstesilæge. Lagde mig på lunt sengeleje. Blev afklædt og inden længe overtog anæstesilægen kontrollen og jeg gik kort i drømmeland.

Det jeg husker og det er så stadig lidt i gråzonen. Men. Langsomt kommer jeg til min bevidsthed igen og overlægen taler roligt til mig. Vi er i fuld gang med min Ablation og det hele forløber godt. Ind imellem mærker jeg lidt og siger det og sygeplejersken der er hurtig til at dulme. Det hele foregår stille og roligt. Ca 2 timer senere er det overstået og overlægen lukker min lyske.

Ganske hurtigt efter er jeg stille og roligt lagt over i egen seng hvor jeg skal ligge helt fladt de næste 2 timer efter indgrebet.

Taler med B ved ankomsten til stuen. Overlægen kommer og hilser på inden han velfortjent holder fyraften. Vi har forinden aftalt møde næste dag kl. 07.30. Jeg blunder så med jævne mellemrum indtil jeg får min lækre 3 retters mad.

 

Tænk sig jeg har fået foretaget Ablation og har som sagt kun de samme få symptomer som B fortalte om.

 

Vækkes næste dag af sygeplejersken. Det er så betryggende at vi følges af de samme personer i forløbet.

På dagens tidlige møde med overlægen oplyser han at selve indgrebet er forløbet som det skal. Vi taler fremtid og div. små reaktioner som kan komme fra hjertet efter indgrebet.

Vi runder af og jeg siger mange tak.

 

Får lækker morgenmad på stuen sammen med B og kl. 08.30 hentes vi begge af vores familier.

Vi er på vej hjem.

 

Kæmpe tak til jer alle på Mølholm. I repræsenterer sammen noget I kan være så stolte af og som vi patienter er så taknemmelige for. I gør en forskel på den gennemførte tilgang I har til det at være patient hos jer.

I burde danne skole for hvordan en oplevelse på et sygehus skal være.

 

Mange tak fordi I er som I er.

Stor ros til Mølholm

Skulle have foretaget en ablation og mødte ind den 031023 kl. 0700. Blev venligt modtaget af en sygeplejerske, som anviste mig min stue og sengeplads. Havde efterfølgende en samtale med den behandlende læge, som i klare vendinger og uden at anvende fremmedord på klart, forståeligt dansk orienterede mig om hvad der skulle ske.

Kom over på operationsstuen og blev lagt narkose. efterfølgende kom jeg op på stuen, hvor jeg meget tit blev tilset af sygeplejerskerne. Det var en stor beroligelse for mig.

Fik efterfølgende lov til at blive på sygehuset natten over, da jeg ikke har nogen, der kunne være hos mig den første nat.

Blev udskrevet dagen efter, efter en samtale/orientering fra den behandlende læge, som stadig udtrykte sig på klart og forståeligt dansk.

Stor ros til "Mølholm", hvor personalet gjorde alt for at mit ophold blev så behageligt som muligt.

Selvom det var et sygehusophold med en behandling følte jeg det ikke sådan og det kan jeg ikke takke personalet nok for; I er virkelig professionelle.

Og med hjertet på tette sted.

Her finder du Hjertecenter Mølholm

Konsultationer og forundersøgelser udføres i Vejle og Aarhus.

Operationer af en vis størrelse og operationer i fuld narkose udføres i Vejle.

Husk at tjekke dit indkaldelsesbrev for hvor du skal møde op.

 

Find kørselsvejledning her:

Vejle Aarhus

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.