Hjertesygdomme

Kontakt
76 42 74 20

HjerteCenter Mølholm


Internationalt anerkendte hjertelæger og eksperter i behandling af hjerterytmeforstyrrelser

Peter Steen Hansen og Jacob Pontoppidan er klinikchefer for HjerteCenter Mølholm


 

Peter Steen Hansen har siden 1995 primært beskæftiget sig med behandling af forstyrrelser i hjertets rytme - og i helt særlig grad med behandling af atrieflimren (forkammerflimren). Han har været pioner i Skandinavien i udvikling af ablation (varmebehandling) for atrieflimren - helt tilbage fra 1997. Siden et uddannelsesophold i 1998-99 hos den verdenskendte professor Karl Heinz Kuck i Hamborg, har han foretaget mere end 8.000 ablationsbehandlinger for hjerterytmeforstyrrelser. Han er således den hjertelæge i Skandinavien, der har foretaget flest af disse behandlinger. Og, ved et konstant fokus på at optimere sikkerheden, har han efterhånden fået risikoen ved denne type indgreb ned på et ekstremt lavt niveau. Han har været "fødselshjælper", specielt for ablation af atrieflimren, på mange universitetscentre i Skandinavien og internationalt. Han var igangsætter og leder af det skandinavisk/tyske studie MANTRA-PAF, som har været et afgørende studie for internationale guidelines i forhold til at anbefale ablationsbehandling ved atrieflimren. 

 

Jacob Pontoppidan er fra april 2022 blevet partner med Peter på HjerteCenter Mølholm. Han kommer fra en overlægestilling på Odense Universitetshospital, hvor han, siden 2010 har beskæftiget sig med behandling af hjerterytmeforstyrrelser og har haft ansvaret for kateterbaseret lukning af venstre atriums hjerteøre (”aurikellukning”).

Jacob har skrevet Ph.D. om ablationsbehandling for atrieflimren. Udover på universitetssygehusene i Aarhus og Odense, har han uddannet sig i Bremen hos dygtige tyske kolleger. Han har en bred kardiologisk uddannelse med særlig fokus på behandling af hjerterytmeforstyrrelser. Han har foretaget mere end 2.000 ablationsbehandlinger og har derudover stor erfaring indenfor implantation af pacemakere, hjertestartere (ICD) og hjertesvigtpacemakere. Herudover har han stor erfaring i kateterbaseret lukning af venstre atriums hjerteøre.
Jacob er aktiv som underviser og foredragsholder.

Som patient på HjerteCenter Mølholm er du sikker på at den samme speciallæge tager sig af dig, fra du kommer til du går.

Og som som du altid kan komme i kontakt med, også i tiden efter behandlingen. Det er således dit forløb, der er i centrum. Glade patienter på grund af flotte behandlingsresultater og gode oplevelser hos os er et afgørende bidrag til vores arbejdsglæde.

 

Behandlinger der udføres på HjerteCenter Mølholm

  • Radiofrekvensablation ("varmebehandling" eller "brænding") - af såvel atrieflimren som andre hjerterytmeforstyrrelser
  • Undersøgelse af hjertets kranspulsårer (KAG; CT-KAG) og ballonbehandling med stent (PCI)
  • Undersøgelse for hjertesygdom med EKKO-scanning, hjerterytmeoptagelse, døgn-blodtryksmåling m.m.
  • Implantation af pacemaker, hjertestarter (ICD) og hjertesvigtpacemaker (CRT)
  • Lukning af hul i hjerteskillevæggen (ASD/PFO) og lukning af venstre forkammers hjerteøre (aurikel) 

Se fanen patientinformationer for alle behandlinger.


 

Hjerte-CT

Hjerte-CT scanning er en avanceret undersøgelse af hjertets kranspulsårer. 

Undersøgelsen foregår i CT-klinikken, Vejle, indgang D.

Der gives kontrast væske i en blodåre i din armbøjning, som efterfølgende gør det muligt at se dine kranspulsårer i scanneren.
Undersøgelsen er smertefri og forbundet med yderst beskeden risiko. Der er visse forberedelser du skal gøre, for at undersøgelsen kan gennemføres, det kan du læse mere om i patientinformationen
 Hjerte-CT

Tag Rytmedoktor med på vejen

Med Rytmedoktor app'en får du nem adgang til information om atrieflimren (hjerteflimmer), samt smarte funktioner til at holde styr på dit hjerte og igen blive kaptajn i dit eget liv med atrieflimren.

 

Hent på App Store eller Google Play Store og få Rytmedoktor lige ved hånden!

 

 

 App Store           Google Play

ABC - for dig med atrieflimren

Gratis e-bog af Peter Steen Hansen

 

 

Læs e-bogen 

 

 

Alt om atrieflimren

Atrieflimren (hjerteflimmer) er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse, vi kender. Omtrent 150.000 danskere har atrieflimren – nogle har det hele tiden, men mange har det kun i perioder. Atrieflimren kan give øget risiko for blodpropper – desværre ofte i hjernen. Og derudover kan atrieflimren svække hjertets pumpekraft, så man udvikler “hjertesvigt”.

Læs mere på Rytmedoktor.dk

 

 

Symptomer

 

Behandling

 

Forebyg

 

 

Risikofatorer

 

 

 

Livet med atrieflimren

 

 


Ved klik på overstående symboler sendes du videre til hjemmesiden rytmedoktor.dk

 

Svenske “Medicinsk Access” har bragt en artikel om atrieflimren og om Eva-Lotta, som efter ablation er fri for flimmer.

  LÆS MERE


Til top