Hjertesygdomme
Har du mistanke om, at du har problemer med dit hjerte, eller har du allerede fået det bekræftet og skal have det behandlet? Vi kan undersøge og behandle dig, uanset om det drejer sig om hjerterytmeforstyrrelser, smerter i brystet, hjertesvigt eller du oplever at være unaturlig forpustet eller træt. Vi er førende i Skandinavien i at behandle hjerterytmeforstyrrelser med ablation. Vores erfarne hjertelæger undersøger og behandler dig og dit hjerte - uden ventetid.
Behandlinger
Peter Steen Hansen og Jacob Pontoppidan er internationalt anerkendte hjertelæger og eksperter i behandling af hjerterytmeforstyrrelser
Peter Steen Hansen har siden 1995 primært beskæftiget sig med behandling af forstyrrelser i hjertets rytme - og i helt særlig grad med behandling af atrieflimren (forkammerflimren). Han har været pioner i Skandinavien i udvikling af ablation (varmebehandling) for atrieflimren - helt tilbage fra 1997. Siden et uddannelsesophold i 1998-99 hos den verdenskendte professor Karl Heinz Kuck i Hamborg, har han foretaget mere end 8.000 ablationsbehandlinger for hjerterytmeforstyrrelser. Han er således den hjertelæge i Skandinavien, der har foretaget flest af disse behandlinger. Og, ved et konstant fokus på at optimere sikkerheden, har han efterhånden fået risikoen ved denne type indgreb ned på et ekstremt lavt niveau. Han har været "fødselshjælper", specielt for ablation af atrieflimren, på mange universitetscentre i Skandinavien og internationalt. Han var igangsætter og leder af det skandinavisk/tyske studie MANTRA-PAF, som har været et afgørende studie for internationale guidelines i forhold til at anbefale ablationsbehandling ved atrieflimren.
Jacob Pontoppidan er fra april 2022 blevet partner med Peter Steen Hansen på Privathospitalet Mølholm. Han kommer fra en overlægestilling på Odense Universitetshospital, hvor han siden 2010 har beskæftiget sig med behandling af hjerterytmeforstyrrelser og har haft ansvaret for kateterbaseret lukning af venstre atriums hjerteøre (”aurikellukning”).
Jacob har skrevet Ph.D. om ablationsbehandling for atrieflimren. Udover på universitetssygehusene i Aarhus og Odense, har han uddannet sig i Bremen hos dygtige tyske kolleger. Han har en bred kardiologisk uddannelse med særlig fokus på behandling af hjerterytmeforstyrrelser. Han har foretaget mere end 2.000 ablationsbehandlinger og har derudover stor erfaring indenfor implantation af pacemakere, hjertestartere (ICD) og hjertesvigtpacemakere. Herudover har han stor erfaring i kateterbaseret lukning af venstre atriums hjerteøre.
Jacob er aktiv som underviser og foredragsholder.
Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.
Varme, kulde eller elektrisk påvirkning? Hvilken af de tre behandlingsmetoder er bedst mod hjerteflimmer?
Jacob Pontoppidan og Peter Steen Hansen forklarer her, hvilke fordele og ulemper der er ved de tre behandlingsmetoder af hjerteflimmer.
Læs mereMedicin eller ablation? Pulskontrol eller normal hjerterytme? Hvornår er hvad bedst?
Lyt til Rytmedoktors første webinar, hvor Jacob Pontoppidan og Peter Steen Hansen taler om behandling af atrieflimren.
Hvorfor er der risiko for blodpropper, hvis man har atrieflimren?
Skal alle tage blodfortyndende medicin? Og hvad, hvis jeg ikke kan tåle medicinen eller har stor risiko for alvorlig blødning?
Jacob Pontoppidan og Peter Steen Hansen taler om dette i Rytmedoktors andet webinar.
Videoforløb: Behandling og risikofaktorer
Peter Steen Hansen har lavet en række videoer, som tilsammen danner et videoforløb, der kan give dig en bedre forståelse af forskellige typer behandling af atrieflimren samt de primære risikofaktorer, som man kan arbejde med for at forebygge atrieflimren.
Peter har også lavet en række korte videoer, der illustrerer de forskellige måder at behandle atrieflimren og atrieflagren på med ablation.
Det er hans erfaring, at det kan være svært at forstå, hvad det - i virkeligheden - er, man gør, når vi laver ablation.
Forhåbentligt kan de små videoer være en hjælp.
Hjerte-CT
Hjerte-CT scanning er en avanceret undersøgelse af hjertets kranspulsårer.
Undersøgelsen foregår i CT-klinikken, Vejle, indgang D.
Der gives kontrast væske i en blodåre i din armbøjning, som efterfølgende gør det muligt at se dine kranspulsårer i scanneren.
Undersøgelsen er smertefri og forbundet med yderst beskeden risiko. Der er visse forberedelser du skal gøre, for at undersøgelsen kan gennemføres, det kan du læse mere om i patientinformationen
Hjerte-CT
ABC - for dig med atrieflimren
Gratis e-bog af Peter Steen Hansen
Bogen er en hjælp til dig, der har atrieflimren.
Tag Rytmedoktor med på vejen
Med Rytmedoktor app'en får du nem adgang til information om atrieflimren (hjerteflimmer), samt smarte funktioner til at holde styr på dit hjerte og igen blive kaptajn i dit eget liv med atrieflimren.
Hent på App Store eller Google Play Store og få Rytmedoktor lige ved hånden!
Alt om atrieflimren
Atrieflimren (hjerteflimmer) er den hyppigste hjerterytmeforstyrrelse, vi kender. Omtrent 150.000 danskere har atrieflimren – nogle har det hele tiden, men mange har det kun i perioder. Atrieflimren kan give øget risiko for blodpropper – desværre ofte i hjernen. Og derudover kan atrieflimren svække hjertets pumpekraft, så man udvikler “hjertesvigt”.
FAQ
Nej, du skal ikke have en CT-skanning af hjertet forud for din ablation. Vi synes ikke, det er nødvendigt og derfor en unødvendig strålebelastning med røntgen.
Det behøver du ikke. Vi laver altid en scanning for at være helt sikre på, at der ikke er størknet blod i forkamrene og hjerteøret. Til gengæld skal du tage det 3 måneder efter ablationen.
Nej, du skal fortsætte med at tage din medicin før, under og efter ablationen. Skulle der være nogle ændringer, vil du få besked herom.
Nej, du bliver lagt i dyb rus. Det vil sige, at du er vågen, men omtåget. Du vil ikke kunne føle smerte og efterfølgende vil du ikke kunne huske, hvad der er foregået under ablationen.
Vi er ofte udfordrede på P-pladser, men i enkeltstående tilfælde kan det godt lade sig gøre at parkere en autocamper/husbil (norsk) på P-pladsen bag Brummersvej 10. Vi kan desværre ikke tilbyde adgang til el og vand.
Ca. 30 km.
Der går bus fra Billund Airport til Vejle Trafikcenter. Bussen går ca. hver time og det tager 30 minutter at nå frem til Vejle Trafikcenter. Se link til busplan her:
https://sydtrafik.dk/media/i3ofm5tk/43_310723-schedule.pdf
Fra Vejle Trafikcenter går der bybus mod Privathospitalet Mølholm (bybus rute 9A), stå af ved Fredericiavej. Alternativt tager det ca. 20 minutter at gå fra Vejle Trafikcenter til Privathospitalet Mølholm.
Nej, desværre.
Vi har en ”opholdsstue” på Mølholm, som man er velkommen til at benytte.
Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen
Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.