Knæ

Vores erfarne speciallæger på Privathospitalet Mølholm tilbyder de fleste former for knækirurgi omfattende behandling af knæskader og indsættelse af kunstige led i knæ – helproteser eller delproteser (Oxford-knæ) – samt behandling af diverse sports- og idrætsskader bl.a. korsbåndsskader, skader efter ulykker, sygdom, slitage m.m.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Indsættelse af knæproteser eller behandling for sports- og idrætsskader

Ortopædisk kirurgi, med subspeciale i knækirurgi omfatter operationer på bevægeapparatet (knogler, led, muskler, sener, nerver m.m). 

 

Vores erfarne speciallæger på Privathospitalet Mølholm tilbyder de fleste former for knækirurgi omfattende,

  • behandling af knæskader samt indsættelse af kunstige led i knæ, herunder helproteser eller delproteser (Oxford-knæ)
  • behandling af diverse sports- og idrætsskader bl.a. korsbåndsskader, skader efter ulykker, sygdom, slitage m.m.

Ovennævnte udredes og behandles med bl.a. kikkertteknik eller ved mindst mulige åbne teknik. 

Avanceret udstyr sikrer optimal behandling

Privathospitalet Mølholm råder over meget avanceret og moderne udstyr til kikkertoperationer i knæleddene.
Som et eksempel kan nævnes knæledsartroskopi ved menisklæsion eller mistanke herom, eller isættelse af knæproteser (hel- eller delprotese).

Stadig flere operationer udføres under korte indlæggelser eller ambulant. Det er vigtigt du hurtigt bliver mobiliseret, så du kan vende tilbage til en hverdag uden for mange smerter.
Snarest efter operationen begynder optræningen ved Privathospitalet Mølholms fysioterapeuter og fortsætter efter udskrivelsen i samarbejde med egen læge og sygehus.

 

Se Patientinformation for yderligere information

 

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Book tid

Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.

Kontakt sekretæren:

FAQ

Vi forsøger, at planlægge både forundersøgelse og MR-skanning samme dag, hvis det kan lade sig gøre. Når svaret på MR-skanningen foreligger vil du blive kontaktet pr. telefon af speciallægen. 

Nej. Slidgigt er en kronisk lidelse, som kun bliver værre. Sygdommen kan dog variere i intensitet, og der kan være perioder, hvor det føles, som om knæet bliver bedre, men disse perioder vil oftest følges af perioder, hvor det igen bliver værre. Fra de første symptomer viser sig til der bliver behov for kirurgisk behandling, går der i nogle tilfælde kun måneder til få år, mens sygdommen i andre tilfælde kan være årtier om at udvikle sig.

Det er muligt at operere begge knæ under den samme operation, men vi vil kun sjældent tilbyde dette. Det er en langt større operation at operere begge knæ samtidigt, og der er derfor større risiko forbundet med dette. Yderligere vil man ofte se lindring af smerterne fra det ikke-opererede knæ, når det opererede knæ bliver bedre.

Der bliver årligt isat næsten 10.000 knæproteser i Danmark. I slutningen af 1970'erne begyndte man at isætte knæproteser af den type, som nu anvendes over hele verden. I starten blev operationerne udelukkende foretaget på universitetsafdelinger, mens operationen nu foretages på de fleste ortopædkirurgiske afdelinger. I specielle tilfælde bør operationen dog fortsat kun foretages på højt specialiserede afdelinger.

Ja. Alle vil få blodfortyndende medicin i forbindelse med operationen, men hvis du tidligere har haft en blodprop kan der blive behov for mere speciel blodfortyndende behandling.

Dette varierer fra person til person. De fleste anvender dog krykker i ca. 4-6 uger efter operationen. 

Ja. Når såret er helet og clipsene fjernet, må du knæle, men du må ikke med din kropsvægt presse knæet til at bøje mere, end du kan bøje knæet i stående stilling. Du må således ikke forsøge at sidde på hug. Du bør også undgå at ligge på knæ i længere tid ad gangen.

Når knæets hævelse er forsvundet, og du ikke bliver øm i knæet, kan du forsigtigt forsøge at genoptage nogle af de sportsaktiviteter, som er nævnt tidligere. For de fleste vil det sige efter nogle måneder.

Ja. Langt de fleste bliver i stand til at cykle igen. En kondicykel er god til at træne knæets bøjeevne. Hvis bøjeevnen i knæet bliver bedre end ca. 100º bør der ikke være problemer. Hvis bøjeevnen bliver mindre, vil man skulle hæve sædet så højt som muligt, og der kan evt. blive behov for en kort pedalarm på den opererede side.

Vi anbefaler, at du venter 3 - 6 måneder efter operationen af dit første knæ, før du kan opereres på det andet knæ.

Ja, knæet og hele benet er ofte misfarvet med større blå mærker som følge af blødning i knæet efter operationen. Det forsvinder igen.

JA. Knækirurgerne på Privathospitalet Mølholm er højt specialiserede. De foretager udelukkende knæoperationer og har lang erfaring med indsættelse af knæproteser.

Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen

Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.

Skriv til os
Vi har en dokumenteret høj succesrate og kvalitet i behandlingerne på Knæklinikken
4,6 / 5
Ventetid
Tilfredshed med ventetid indtil første konsultation
9,3 / 10
Samlet tilfredshed
Måling gældende for 2023

Patientoplevelser

William Bogojevic, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold's svenske bagspiller, har været til en vellykket 6 ugers-kontrol hos speciallæge Kaspar Saxtrup

Det går godt med genoptræningen, og nu har William Bogojevic også speciallæge Kaspar Saxtrups ord for, at alt er, som det skal være efter hans korsbåndsoperation.

Bjerringbro-Silkeborg-bagspilleren William Bogojevic har i denne uge været til 6 ugers-kontrol på Privathospitalet Mølholm, efter at han i august sprang korsbåndet på en træningstur til Norge og efterfølgende gennemgik en operation.

”Ved 6 ugers-kontrollen sikres, at der ikke er tilstødt komplikationer i form af blodpropper, infektion og lignende,” fortæller Kaspar Saxtrup, speciallæge i ortopædkirurgi og idrætskirurgi.

”Samtidig sikres det, at patienten er kommet godt i gang med øvelser og genoptræning. Som regel er der også praktiske spørgsmål fra patienten, der afklares.”

Hvad angår William Bogojevic’ knæ, ser det meget, meget fint ud, siger Kaspar Saxtrup:

”Det kommer ham til gode, at han er så træningsivrig og allerede før operationen var i rigtig god form. Han skal forsætte, som han gør. Han gør det virkelig fint. I virkeligheden er han den ideelle patient, når nu uheldet skulle være ude.”

Artroskoperet knæ

I 2011 fik jeg artroskoperet venstre knæ hos jer, hvor kirurgen formåede at fjerne det stykke menisk, der “låste” mit knæ. Off. sygehus mente ud fra skanning, der ikke var noget i vejen ud over slitage (andre læger har set skanningen og ment, off. sgh. tog fejl)!

Fik dog at vide, at delprotese ville komme på tale, da knæet var slidt (grundet traume).

 

Havde herefter 5 gode år med knæet. Fik dog først nyt knæ i hhv. højre knæ foråret 2016 og venstre knæ efteråret 2016. Opereret med godt resultat!

 

Senest har jeg fået ny hofte. Da jeg er gigtpatient, har jeg fået Prednisolon dagligt i nu 1 3/4 år. Denne medicin har “ædt” min hofte. Hver eneste gang har jeg mødt kæmpe professionalisme, om det er læger, sygeplejersker, lægesekretærer....

ALLE leverer et fantastisk stykke arbejde, samtidig med, man som patient altid mødes med omsorg og empati.

 

Jeg har hver gang følt mig i trygge hænder! Jeg kan kun give Privathospitalet Mølholm mine varmeste anbefalinger! Har tegnet sundhedsforsikring for mine sønner, som begge har været en tur hos Hudcenter Mølholm for at få fjernet modersmærker.

 

Også her en rigtig positiv oplevelse!

 

anmeldelse fra Trustpilot

Professionel undersøgelse og efterfølgende operation

Der gik 12 dage fra den første undersøgelse til operationen. Yderst professionel og dygtig ortopædkirurg, god til at informere før og efter operationen.


Bedste anbefalinger herfra.

 

5-stjernet anmeldelse fra Trustpilot

Jeg følte mig virkelig tryg inden operationen

Jeg var i november 2022 på Mølholm og få undersøgt mit venstre knæ som var meget smertefuldt. Alt inden operationen var meget professionelt og helt igennem ok - jeg følte mig virkelig tryg inden operationen - havde fået alle relevante oplysninger og selve operationen; hvor man fjernede noget af ydre menisk var ok - forløbet, behandlingen mm. efter operationen var “over middel “ samt orienteringen ang. den efterfølg tid fandt jeg yderst tilfredsstillende også de fysiske rammer var ok

 

I gør det godt

Jeg takker alle på Mølholm for behageligt ophold ifm. min knæoperation. Det gælder alle ved modtagelse, operation og efterfølgende pleje i dag- og især i nattimerne. Jeg har også kun ros til service, forplejning og fys. under hele opholdet. Det har både været professionelt, men også på det personlige plan været yderst behageligt. Selvom operationen var forbundet med smerter har i efterfølgende været gode til at medicinere disse næsten helt væk.

Hilsen bedes givet videre.

I gør det godt.

I har grund til at være stolte af jer selv

Allerførst tak til jeres speciallæge og hans team for endnu en vellykket knæoperation (min nummer 2). Man føler sig virkelig i gode hænder, og information en er i top både før og efter. Så kommer vi til personalet på afdelingen, første gang var jeg imponeret, og troede ikke det var muligt med sådan en service, men jeg tog åbenbart fejl, for denne gang var ingen undtagelse, tværtimod. Natsygeplejersken var fantastisk, aften og dag sygeplejeske var ligeså, alt andet personale fra rengøring til fysioterapeut, var særdeles søde, rare og smilende, så det jeg vil med denne mail, er at takke for en dejlig oplevelse, og spørge om i vil sørge for de rette får besked, hold da op, en oplevelse, i har grund til at være stolte af jer selv.

Endnu engang tak.

Til Ortopædkirurgisk Klinik/knæ, Saralyst Allé, Aarhus

Vores søn har efterhånden haft sin gang hos jer en del gange pga. håndbold-skader …

Sidste gang i går til endnu en rekonstruktion af korsbånd.

 

Vil I hilse det team, som var en del af J's behandling i går (sygeplejerske, narkose-læge, ortopædkirurg) og udtrykke vores begejstring for at have mødt et fantastisk professionelt team ….? Hele vejen rundt har J og vi haft en god oplevelse på trods af de lidt svære omstændigheder ….

Tak for en enestående indsats

Fra min kone og undertegnede en rigtig stor tak til jer alle for en enestående, venlig og kompetent indsats i forhold til mit ønske og behov for et nyt knæ. Dette har resulteret i et helt nyt og bedre liv med ingen smerter og et helt lige ben! Og at jeg nu kan gennemføre alle aktiviteter, bortset fra at fra at kunne løbe og spille fodbold med vore børnebørn. Jeg kan gå, spille golf, lave motion og køre bil.

Af hjertet tak til Jer alle!

(Min kone sagde i et opløftet øjeblik, at ”det er det bedste, der er sket i dit liv!” – Jeg mener nu ”kun”, at det er det næstbedste, for det bedste er min kone, vore børn og børnebørn!)

 

Min upplevelse var helt fantastiskt

All personal var vänliga och omtänksamma. De förklarade på ett bra sätt och var tydliga med vad som kom att ske under min vistelse där. Min ångest och oro inför operationen togs på största allvar och bemötandet från personalen ingav stor trygghet och gjorde att jag mådde bättre. Efter hemkomsten har även uppföljningen per telefon varit mycket bra.

 

Jag kan varmt rekommendera er och jag tackar för det fina minne jag har härifrån från min operation 2020.

I fuld vigør efter operation i begge knæ

Blev opereret samme dag (delproteser) i begge knæ i slutning af 2017. Er i dag 64 år og i fuld vigør spiller badminton tager på cykelture osv. Kirurgen og teamet fortjener den største ros 3 mdr. efter operationen var jeg på arbejdsmarkedet igen helt uden smerter og mine knæ fungerer bare.

 

anmeldelse fra Trustpilot

Positiv og professionel behandling

Det var en positiv og professionel behandling jeg fik af lægen hos jer.

Venlig, saglig og med glimt i øjet.

Husk at rose ham!!

De skal skal have stor ros!

Min mand har lige fået en knæoperation og tusind tak til alt personale der har været der, også til lægen der har opereret min mand.

De skal skal have stor ros!

 

Kommentar til Facebook-opslag

Tak for en god og vellykket operation

Jeg fik opereret mit højre knæ i begyndelsen af maj i år for en bruskskade, hvor kirurgen fjernede et relativt stort stykke og med anbefalingen om ikke at løbe mere.

 

Jeg havde en drøm om at løbe Chicago Marathon d. 8. oktober 2023, men vidste godt det var svært og næsten umuligt at realisere.

 

Jeg kæmpede dog og fulgte min genoptræningsplan fra min fysioterapeut 100% og gav det et skud. Jeg formåede at løbe hele vejen og gennemføre i tiden 3.36.01 og knæet holdte til belastningen og har det heldigvis også helt fint her en uge efter.

 

Så mange tak for en god og vellykket operation.

Her finder du Knæklinikken

Konsultationer og forundersøgelser udføres i Vejle og Aarhus.

Operationer af en vis størrelse og operationer i fuld narkose udføres i Vejle.

Husk at tjekke dit indkaldelsesbrev for hvor du skal møde op.

 

Find kørselsvejledning her:

Vejle Aarhus

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.