Hånd

Som patient ved Håndkirurgisk Klinik på Privathospitalet Mølholm følger samme håndkirurg dig gennem hele dit behandlingsforløb.

 

Derved sikrer vi størst mulig tryghed og kontinuitet for dig.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Håndkirurgisk Klinik

Håndrelaterede gener på baggrund af slidgigt, seneskedebetændelse og sovende fingre, er blandt de hyppigste lidelser der medfører smerter i hænderne. Vores håndkirurger har stor erfaring med behandling heraf, men varetager ligeledes kompleks håndkirurgi. Vi tilstræber at behandle mange lidelser med kikkertkirurgi eller nøglehulskirurgi. Det er den samme speciallæge der følger patienten gennem behandlingsforløbet.

 

I moderne håndkirurgi benyttes operative metoder med minimale indgangsåbninger: kikkert-, nøglehuls- og nålekirurgi. Takket være denne udvikling kan vi forbedre forløbet for dig som patient, ved at foretage flere indgreb på samme gang - og i en del tilfælde på begge hænder samtidigt. Ligeledes kommer man sig væsentligt hurtigere efter behandling med de skånsomme indgreb. Dette gælder blandt andet for problematikker med karpaltunnel. 

Alle håndkirurger er speciallæger med en håndkirurgisk uddannelse og arbejder udelukkende inden for dette speciale.

 

Peter Jørgsholm, dr.med., speciallæge i håndkirurgi og chef for Håndkirurgisk Klinik, har været pioner inden for udvikling af operation med minimale indgangsåbninger. Han er uddannet på Skandinaviens førende håndkirurgiske center i Malmø. Med mere end 10 års erfaring fra Malmø samt et års arbejde på verdens førende center for håndledsskader i Sydney, kan Peter Jørgsholm tilbyde håndoperationer på et højt fagligt niveau. Hans særlige interesse og ekspertise inden for kikkertbehandling af karpaltunnelsyndrom, håndledsbrud og bådbensbrud har ført til en doktorsafhandling om sidstnævnte.

De øvrige håndkirurger tilknyttet Mølholm er ligeledes uddannet i disse nye kirurgiske teknikker. 


Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Book tid

Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.

Kontakt sekretæren:

Karpaltunnelsyndrom - snurren i fingrene

Karpaltunnelsyndrom er en lidelse, hvor en af håndens tre store nerver - medianusnerven - kommer i klemme ved håndleddet. Karpaltunnelsyndrom viser sig ved tryk, ubehag, evt. smerter ved håndleddet og føleforstyrrelser eller snurren i én eller flere fingre – oftest om natten. Operation for karpaltunnelsyndrom tilbydes på Mølholm som kikkertoperation. En kikkertoperation halverer dit sygefravær og efterlader et minimalt ar sammenlignet med den traditionelle operation. På den måde kommer du hurtigere i gang igen med at bruge hånden.
Peter Jørgsholm, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af karpaltunnelsyndrom.

 

Karpaltunnelsyndrom

Seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse, kan forekomme omkring mange af håndens sener. De Quervain er en af de hyppigst forekommende og skyldes en irritation ved håndleddet omkring to af tommelfingerens strækkesener. Når senerne bliver irriterede, kan patienten opleve smerter og hævelse på håndleddets tommelfinger side. Lidelsen opstår ofte umiddelbart efter graviditet, eller som følge af overbelastning.

Lena Schroll, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af seneskedehindebetændelse.

 

Seneskedehindebetændelse

Seneknude i håndleddet

Seneknuder ses typisk som en udposning på håndleddets over- eller underside. Nogle seneknuder forsvinder af sig selv, mens andre kan være til kosmetisk gene eller give anledning til håndledssmerter. Seneknuder er ikke farlige så hvis knuden ikke generer, kræver det ikke behandling. Nogle patienter oplever smerter og ønsker at få fjernet seneknuden. Kirurgisk behandling af seneknuder tilbydes på Mølholm ofte som kikkertkirurgi da det mindsker risikoen for gendannelse. Janni Kjærgaard Thillemann, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af seneknuder.

 

Seneknuder/ganglion

Springfinger

En springfinger, er en finger der klikker, låser og gør ondt, når man har knyttet hånden. Det første symptom er ømhed i håndfladen som skyldes en irritation langs bøjesenen, og på et tidspunkt kan man risikere, at den begynder at springe. Nogle gange kan det være så slemt, at den sætter sig fast. Det kan være meget smertefuldt og generende for den enkelte patient.
Lena Schroll, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af lidelsen springfinger.

Springfinger

Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen

Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.

Skriv til os
Vi har en dokumenteret høj succesrate og kvalitet i behandlingerne på Håndkirurgisk Klinik
4,5 / 5
Ventetid
Tilfredshed med ventetid indtil første konsultation
9,4 / 10
Samlet tilfredshed
Måling gældende for 2023

Patientoplevelser

Smertefri kikkertoperation for karpaltunnelsyndrom

Jeg blev henvist til kikkertoperation på Mølholm for karpaltunnelsyndrom. Jeg fik en tid inden for en uge fra henvisningstidspunktet. 
Jeg blev opereret d. 26 februar, og min gener og smerter forsvandt med det samme. Kirurgen og jeg blev enige om, at jeg også skulle opereres i den anden hånd. Kirurgen sørgede for at operationen blev godkendt af Horsens sygehus, og jeg fik herefter tid til en ny operation i den anden hånd 14 dage efter. 
Operationen tog ingen tid, og det var tydeligt at kirurgen havde prøvet dette mange gange før. Sygeplejersken sørgede for at snakke med mig under operationen, og hun gjorde det hele meget tryggere. Operationen var desuden smertefri, og jeg har ikke oplevet nogle gener efterfølgende. Det har ikke engang været nødvendigt at tage smertestillende efterfølgende, og jeg har kunne kører bil mv. en uge efter operationen.
Jeg har på trods af to operationer inden for en måned intet negativt at sige, og jeg vil anbefale alle at få foretaget operationen af karpaltunnelsyndrom på Mølholm fremfor de offentlige sygehuse! 

Kompetent læge og effektiv process

For lidt over 5 år siden var jeg ude for en sportsulykke, der har vist sig at være en smule mere omfattende end som så. Efter 3,5 år i det offentlige og 3 operationer, tog mine forældre og jeg kontakt til Mølholm. Efter blot én konsultation blev der opdaget ting relateret til min skade, der ikke var pointeret i de 3,5 år i det offentlige - hvilket i sig selv var tankevækkende. 

Jeg blev første gang opereret med kikkertoperation i håndleddet i september 2023 og skal opereres anden gang i maj 2024. Både før og efter første operation har jeg været på Mølholm til konsultationer ved en af jeres speciallæger. Kæmpe anbefaling! 

Behandlingen og mit forløb hos Mølholm har været yderst tilfredsstillende. Et professionelt team med kompetente medarbejdere og et rart miljø. På baggrund af mit forløb ved jeres speciallæge i håndkirugi, vil jeg anbefale Mølholm på det varmeste.

Her finder du Håndkirurgisk Klinik

Konsultationer og forundersøgelser udføres i Vejle og Aarhus.

Operationer af en vis størrelse og operationer i fuld narkose udføres i Vejle.

Husk at tjekke dit indkaldelsesbrev for hvor du skal møde op.

 

Find kørselsvejledning her:

Vejle Aarhus

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.