Hofte

Hofte- og lyskesmerter ses særligt i forbindelse med idrætsudøvelse, men smerter i hofte- og lyskeregionen er også hyppige hos ikke-idrætsudøvere og kan forekomme ved daglige aktiviteter eller som følge af eksempelvis slidgigt.

Disse smerter kan behandles med hoftekirurgi eller hofteartroskopi / kikkertoperation i hoften. 

Specialet tilbydes i: Vejle
Kontakt sekretæren:

Hoftekirurgi / Hofteproteser, springhofter og hoftedysplasi (Ganz-operation)

Privathospitalet Mølholm tilbyder hoftekirurgi, der benytter de nyeste og mest avancerede kirurgiske teknikker indenfor behandling og operation for:

 • Slidgigt i hoften
 • Udskiftning af tidligere indsat kunstigt hofteled
 • Operation for hoftedysplasi Ganz operation (PAO)
 • Intern og ekstern springhofte

Alle behandlinger er dokumenterede og er af højeste kvalitet. Kjeld Søballe varetager hoftekirurgiske behandlinger.

 

Hofteartroskopi / Kikkertoperation i hofteleddet

Hofte- og lyskesmerter, der har udspring fra hofteleddet, kan opstå ved:

 • Ubalance mellem muskler omkring hofteleddet
 • Beskadigelse af ledlæben
 • Udvækst af for meget knogle på kanten af hofteskålen og/eller på lårbenshalsen - FAI-indeklemning (femoroacetabular indeklemning)
 • Bruskskader i ledskålen eller på ledhovedet
 • Indvendig springhofte (hoftebøjesenen irriteret)
 • Udvendig springhofte (sene på udsiden af hoften er irriteret)
 • Irritation/overbelastning af baldemuskel-tilhæftning

Alle hofteartroskopier på Privathospitalet Mølholm foretages af overlæge og speciallæge i ortopædkirurgi, Bent Lund.

Book tid

Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.

FAQ

Du kan som udgangspunkt blive henvist til os, når ventetiden på enten udredning eller behandling overstiger de maksimale ventetider, som p.t. er 30 dage til forundersøgelse og 60 dage til behandling. Du skal kontakte patientkontoret i din region, hvis du ønsker at blive omvisiteret.

Du skal kontakte patientkontoret i den region, hvor du er bosiddende.

Nej, du kan desværre ikke blive omvisiteret til os fra regionens patientkontor til Ganz-operation.  

Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen

Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.

Skriv til os
Vi har en dokumenteret høj succesrate og kvalitet i behandlingerne på Hoftekirurgisk Klinik
4,6 / 5
Ventetid
Tilfredshed med ventetid indtil første konsultation
9,2 / 10
Samlet tilfredshed
Måling gældende for 2023

Patientoplevelser

En meget vellykket hofteoperation

Hoftealloplastik: primær indsættelse af cementeret totalprotese i venstre hofteled

Jeg har fået en meget vellykket hofteoperation, ingen komplikationer, alt er gået efter planen. Det meget kortvarige ophold på Mølholm, som varede i alt kun ca. 18 timer, inkl. en overnatning, har været sædeles godt og effektivt.

 

Alle, der har taget sig af mig før, under og efter operationen, har været rolige, venlige og fagligt yderst kompetente, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Det har givet mig en fornemmelse af tryghed hele vejen igennem, hvilket er beroligende, når man som patient befinder sig i en sårbar, spændt og lidt nervøs/bange tilstand. Jeg er blevet mødt med empati og højt serviceniveau og har fået den nødvendige hjælp og pleje, samt også rigtig god mad og drikkelse, hvilket også er en vigtig del af behandlingen.

 

En særlig tak til jeres speciallæge i ortopædkirurgi ph.d., for et imponerende stykke sikkert, fagligt arbejde/håndarbejde, kompliceret, intensivt og ansvarsfuldt arbejde, som helst skal gå godt hver gang (det lærer man bare ikke på en dag).

Han er også en sympatisk person, som på en rolig og venlig måde taler med patienten og forklarer denne, hvad der skal ske, og hvilken behandling, der kan tilbydes. Tak for det.

 

Nu venter flere måneders genoptræning, Det er mit eget ansvar, og det kræver tålmodighed og selvdisciplin. Efter de første 6 uger går det som en leg. Jeg har det så godt, at jeg næsten har svært ved at tro på det. Måske bliver det hårdere senere og jeg mere utålmodig (hjælper med musikledsagelse), men det skal gennemføres som anbefalet, hvis man vil hele vejen i mål - og det vil jeg.

 

Til sidst noget meget personligt: Den meget vellykkede operation og hele forløbet har givet mig et kraftigt boost i form af fornyet ”frihed”, ny og mere energi, gåpåmod, glæde og øget livskvalitet. Det har også mindet mig om, hvor afhængige vi mennesker er af hinanden, og hvor forbundne vi er, for at bevare og kæmpe for vores værdier og ikke mindst for at have og bevare et godt liv i den verden, vi lever i i dag.

Det blev vi også mindet om under Corona-krisen. Mit forløb har også mindet mig om, hvad der virkelig betyder noget her i livet.

 

PS: Jeg er blevet opereret på Mølholm på det offentliges regning pga. ventetids-/behandlingsgarantien.

I now live pain-free and can do sports again

I was your patient in 2021 at Privathospitalet Mølholm when I had PAO surgery performed by you and your team. Just wanted to say a BIG THANK YOU! After recovery, 
I now live pain-free and can do sports again including skiing (I am also a ski instructor). I attached a photo of me skiing and standing on an operated leg!

So THANK YOU from the bottom of my heart!

Wish you all well.

Freediver 6 måneder efter PAO

 

"I was worried if I could go freediving again after the PAO. There were absolutely no problems. Enclosed a short video of my last Freediving Trip 6 months after the operation".

 

M er en ung kvinde fra Tyskland på 26 år, som er født med hoftedysplasi. Hun fik foretaget en Ganz (PAO) operation på Privathospitalet Mølholm. M er “freediver” og 6 måneder efter operationen sendte hun denne video fra Maldiverne, hvor hun dykker omgivet at hajer. M har lige fået opereret den anden hofte for en uge siden og glæder sig til at komme ud at dykke igen som "freediver”.

Professionelt og smertefrit forløb ifm ny hofte

Ny hofte pga. slidgigt. Jeres kirurg var professionel, nøgtern og velkommunikerende hele vejen igennem fra forundersøgelse til operation og opfølgning.

Hele processen var transparent og hele forløbet var som det var blevet skitseret. Forløbet har været godt, uproblematisk og mine smerter er helt væk.

 


Tusind tak for super professionel behandling

Jeg blev hofteopereret hos jer, super håndværker og tak til pigerne på afdelingen.

Keep the god work going - tak

Kæmpestor tak for din indsats

Lige en lille opdatering på, hvordan det er gået efter jeg fik skiftet min hofte hos Jer.

I lovede mig, at jeg kunne vende tilbage til badminton på nogenlunde samme niveau som før. Jeg må indrømme, at der har været perioder, hvor det har været svært at tro på det, specielt pga. meget nedsat muskelstyrke og koordination, men rigtig mange timer i træningslokalerne har alligevel haft sin virkning.

Det har hele tiden været mit ultimative mål at kunne spille single igen, da jeg føler at det er den ultimative test.

Kæmpestor tak for din indsats.

 

Viborg Stifts Folkeblad, Danni Kristensen skriver i denne artikel:

Trods ny hofte - badmintonveteran igen til tops ved All England

England: Badmintonveteranen Martin Qvist har vundet det hele.

EM, VM, OL og All England.

Men siden 2013 har han haft tiltagende problemer med sin hofte. Derfor har han trappet deltagelsen i turneringer ned. Sidste år traf han også en beslutning om at få en ny hofte - på trods af, at al erfaring fortalte ham, at det så var slut med single på højt niveau.

Den slags bider dog ikke på Martin Qvist. I marts måned hentede han guld i +55-rækken - blot otte måneder efter hofteoperationen. Og i denne weekend lykkedes det ham så at genvinde All England-titlen.

5-stjernet anmeldelse fra Trustpilot

I 2011 fik jeg artroskoperet venstre knæ af en kirurg hos jer, som formåede at fjerne det stykke menisk, der “låste” mit knæ. Off. sygehus mente ud fra skanning, der ikke var noget i vejen ud over slitage (andre læger har set skanningen og ment, off. sgh. tog fejl)!

Fik dog at vide, at delprotese ville komme på tale, da knæet var slidt (grundet traume).

 

Havde herefter 5 gode år med knæet. Fik dog først nyt knæ i hhv. højre knæ foråret 2016 og venstre knæ efteråret 2016. Opereret ved jer med godt resultat!

 

Senest har jeg fået ny hofte. Da jeg er gigtpatient, har jeg fået Prednisolon dagligt i nu 1 3/4 år. Denne medicin har “ædt” min hofte. Hver eneste gang har jeg mødt kæmpe professionalisme, om det er læger, sygeplejersker, lægesekretærer....

ALLE leverer et fantastisk stykke arbejde, samtidig med, man som patient altid mødes med omsorg og empati.

 

Jeg har hver gang følt mig i trygge hænder! Jeg kan kun give Privathospitalet Mølholm mine varmeste anbefalinger! Har tegnet sundhedsforsikring for mine sønner, som begge har været en tur hos Hudcenter Mølholm for at få fjernet modersmærker.

 

Også her en rigtig positiv oplevelse!

Utroligt professionelt forløb

Tusind tak for et utrolig professionelt forløb ifm. min hofteoperation. Jeg ved jeg nu skal igennem et hårdt genoptræningsforløb (Montebello eller ej) men I har gjort jeres for at give mig en utrolig god oplevelse fra start til slut. Jeg er virkelig imponeret. Alt fra forundersøgelse, til indlæggelse, operation og før udskrivning har været gennemtænkt og alle har ydet en super fantastisk service, og hjulpet mig igennem med godt humør og verdensklasse kompetence - så jeg er meget glad :-)
Efter min hjemkost til København har i også kontaktet mig og fulgt op på hvordan jeg har det.
Af hjertet Tusind tak til alle i teamet :-)

Tusinde tak!

Vi vill här skicka världens största tack till alla som var delaktiga i Jade´s behandling och vård hos er!

Allt var toppen! Ni var otroligt duktiga och kompetenta, ni var snälla och vänliga samt fantastiskt förstående med stort tålamod, ni gav mycket bra information, vi fick snabbt svar på frågor. Och trots språksvårigheterna som ibland uppkom, gjorde ni ert bästa för att vi skulle förstå.

Hej!

Vi ønsker at sende verdens største tak til alle, der var involveret i Jade behandling og pleje!

Alt var stort! I var utroligt talentfulde og dygtige, I var søde og venlige og havde stor forståelse, med stor tålmodighed. I gav meget god information, vi fik et hurtigt svar på spørgsmål. Og på trods af sprogvanskeligheder undertiden opstod, gjorde I jeres bedste, så vi kunne forstå.

Håber oversættelsen er ok!

Der blev taget godt hånd om mig før, under og efter operationen

Jeg blev henvist til Mølholm Klinikken via min sundhedsforsikring og fik en ny hofte indopereret i november 2023.
Hele forløbet var yderst professionelt, og jeg følte, at jeg var i meget trygge hænder.
Selv om jeg var nervøs for operationen, gjorde stemningen på klinikken, forundersøgelsen og modtagelsen på afdelingen på selve operationsdagen mig helt rolig – alt var planlagt og kørte fuldstændig perfekt med instruktion inden operationen, jeg mødte både narkoselæge og fysioterapeut og også kirurgen.
Operationen gik rigtig godt, jeg kan nu både gå til spinning og gå lange ture uden nogen smerter overhovedet – det er virkelig dejligt.
Jeg synes, at der blev taget rigtig godt hånd om en på afdelingen, både før under og efter operationen og der var god instruktion i genoptræningen, der fulgte bagefter.
Kirurgen ringede 3 gange til mig for at høre, om jeg havde spørgsmål og for at høre, hvordan det gik – det var meget rart at have mulighed for at stille eventuelle spørgsmål.

 

Så alt i alt en virkelig god oplevelse.

Her finder du Hoftekirurgisk Klinik

Konsultationer og forundersøgelser udføres i Vejle.

Operationer af en vis størrelse og operationer i fuld narkose udføres i Vejle.

Husk at tjekke dit indkaldelsesbrev for hvor du skal møde op.

 

Find kørselsvejledning her:

Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.