Hals og mund

Øre-, næse- og halslægerne på Privathospitalet Mølholm i Aarhus behandler - på højeste nationale niveau, alle godartede lidelser i specialet. 

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Fjernelse af lymfeknude på halsen

En forstørret lymfekirtel på halsen er en relativt hyppig tilstand, og der er mange forskellige årsager hertil. Det kan være nødvendigt at fjerne lymfeknuden og sende den til mikroskopisk undersøgelse for at få en sikker diagnose. Ca. 14 dage efter indgrebet kan vi oftest stille den endelige diagnose og afgøre, om du skal tilbydes yderligere behandling. 

 

Før operationen

Hvis du er forhindret i at møde på det aftalte tidspunkt, beder vi dig give os besked på tlf.: 8720 30 40. Kontakt også Mølholm, hvis du bliver syg i tiden op til operationsdagen. I tilfælde af akutte infektionssygdomme eller feber og forkølelse vil operationen bliver udsat. 


Dine forberedelser til operationen

Du skal følge fastereglerne i indkaldelsen til operationen.

 

Inden du møder til operationen, skal du tage bad, børste tænder, vaske hår og ansigt. Du må ikke have makeup og neglelak på, da vi skal kunne se din naturlige kulør.

Husk etui til eventuelle kontaktlinser. Inden operationen afleveres de til opbevaring hos sygeplejersken. Bruger du briller eller tandprotese, må du gerne beholde dem på, til du kommer på operationsstuen, hvor en sygeplejerske evt. vil opbevare dem under operationen. 

 

Operationsdagens forløb

Du vil få anvist en seng, og narkoselægen kommer og taler med dig. Efter operationen vil du blive overvåget af en sygeplejerske. 

 

Operationen

Operationen foregår i fuld bedøvelse. Man vil i de fleste tilfælde fjerne én hel lymfekirtel. Efter operationen vil du have en plasterforbinding på såret, og der kan være et dræn i såret.  

 

Efter operationen

Der vil ofte være beskeden sivning fra drænet, som vi normalt fjerner dagen efter operationen.

Der kommer let nedsat følelse i huden omkring operationsarret. På halsen findes en del nerver, som kan blive påvirket i forbindelse med operationen. Dette vil afhænge meget af operationsområdets placering, og vi vil rådgive dig nærmere under din indlæggelse. 

 

Hvis du får feber eller kraftig hævelse og rødme af operationssåret, skal du kontakte Mølholm.

Vi anbefaler, at du tager det meget roligt den første uge efter operationen, så såret får tid og ro til at hele. 


Hjemtransport

Du skal hentes af et familiemedlem eller en bekendt, som kan følge dig hjem i bil eller taxa. Hvis du har mulighed for at blive kørt hjem af Falck, behøver du ingen anden ledsagelse på hjemturen. I hjemmet skal der være en voksen person, der kan holde øje med dig det første døgn efter operationen. Du bør holde dig inden døre i dette døgn. 


Kontrol efter operationen

Inden du går hjem, vil du blive medgivet en tid til kontrol på Mølholm ca. 2 uger efter operationen. Her kan du få svar på den mikroskopiske undersøgelse af det fjernede væv.

 

Skulle du være i tvivl om noget efter udskrivelsen, eller får du feber, betydelige smerter eller andre problemer, er du velkommen til at ringe til Mølholm på telefon 8720 3040.

Patientinformation
Version nr.: 102
Dato: 04. marts 2021
Denne behandling tilbydes i: Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.