Hormonelt betingede sygdomme / endokrinologi

Endokrinologien på Privathospitalet Mølholm varetages af Søren Nielsen, som er speciallæge i endokrinologi.

Alle behandlinger følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til nedenstående behandlinger.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Højt stofskifte

Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm, og informere dig om forholdene i forbindelse med undersøgelsen for højt stofskifte.

 

Højt stofskifte skyldes en overproduktion af stofskiftehormon i skjoldbruskkirtlen. Årsagen er enten at kirtlens produktion er for høj eller at der sker lækage af allerede produceret hormon fra kirtlen.

 

Korrekt diagnose og behandling er baseret på symptomer, blodprøver og scanning (scintigrafi).

I visse tilfælde kan ultralydsundersøgelse af kirtlen være nødvendig.

Afhængig af årsagen behandles med medicin der regulerer afgiften af stofskiftehormon fra skjoldbruskkirtlen. Den medicinske behandling afhænger af årsagen. Hos nogle patienter kan behandling med radioaktivt jod eller kirurgi være at foretrække. Såfremt det er tilfældet vil jeg henvise dig til det.

 

Det er vigtigt at den medicin du tilbydes tages som foreskrevet og det er nødvendigt at behandlingen kontrolleres med jævne mellemrum for at sikre optimal behandling.

 


HØJT STOFSKIFTE
Ved højt stofskife udsættes kroppen for høje koncentrationer af stofskiftehormon, hvilket påvirker alle celler i kroppen med en øget energiomsætning.

Symptomerne på højt stofskifte er, at man begynder at have det varmt, fordi kroppen producerer varme. Man sveder meget let, og samtidig oplever man episoder med hjertebanken. Man oplever også, at maven løber hurtigere med løse afføringer, og man taber sig ufrivilligt i vægt.

Man behandler højt stofskifte med medicin over en længere periode, og der er bedst succesrater for de patienter, som ikke ryger, understreger vores endokrinolog Søren Nielsen, som fortæller mere om højt stofskifte i videoen.

Patientinformation
Version nr.: 106
Dato: 11. juni 2020
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.