Hormonelt betingede sygdomme / endokrinologi

Endokrinologien på Privathospitalet Mølholm varetages af Søren Nielsen, som er speciallæge i endokrinologi.

Alle behandlinger følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til nedenstående behandlinger.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Lavt stofskifte

Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm, og informere dig om forholdene i forbindelse med undersøgelsen for lavt stofskifte.

 

Lavt stofskifte er en hyppigt forekommende sygdom, som behandles med medicin der regulerer stofskiftet. Der er ofte en simpel og bivirkningsfri behandling, men enkelte patienter kan have behov for justering af behandlingen og måske kan der være behov for at skifte til et eller flere andre præparater.

 

Hos langt de fleste er der tale om livslang behandling, men hos enkelte patienter kan der være tale om forbigående sygdom, hvor behandling kun er nødvendig i nogle uger til få måneder. Korrekt diagnose og behandling er baseret på symptomer og blodprøver.

Scanning (scintigrafi) og ultralydsundersøgelse kan i visse tilfælde være nødvendig for at stille korrekt diagnose.

 

Det er vigtigt at den medicin du tilbydes tages som foreskrevet og det er nødvendigt at behandlingen kontrolleres med jævne mellemrum for at sikre optimal behandling. Ved mistanke om vedvarende overbehandling/ selvmedicinering forbeholder jeg mig ret til at afslutte dig.


LAVT STOFSKIFTE

Når du har for lavt stofskifte skyldes det, at skjoldbruskirtlen ikke længere kan producere stofskiftehormon - og det går ud over alle dine cellers energiomsætning.

Symptomerne på for lavt stofskifte er, at man føler sig træt, man tager på i vægt, og man bliver kuldskær, fordi kroppen producerer mindre varme. Desuden oplever mange, at de også bliver forstoppede og at huden bliver mere tør.

Det er mest sandsynligt, at ældre mennesker får lavt stofskifte, men man kan få det i alle aldre, og flest kvinder får lavt stofskifte. Sygdommen skal behandles resten af livet med tabletter. Hør vores endokrinolog Søren Nielsen fortælle.

 

Patientinformation
Version nr.: 104
Dato: 11. juni 2020
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.