Hudsygdomme

På HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik er speciallægerne og lasersygeplejerskerne uddannet på et højt fagligt niveau. Derfor varetager de en lang række behandlinger og laserbehandlinger, ligesom de underviser og deltager i forskning inden for laserbehandling og behandling af aldersrelaterede forandringer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Mollusker (vandvorter)

Lidt information om mollusker

Mollusker kaldes også for vandvorter. Mollusker skyldes infektion med et poxvirus og viser sig som 2-4 mm store, blege/hudfarvede, blærelignende knopper med en lille indtrækning i midten.

 

Vandvorter ses ofte hos børn og optræder hyppigst på kroppen, bagdelen, armenes bøjesider men også i ansigtet. Antallet varierer fra få til mange. Børn bliver typisk smittet i børneinstitutioner eller svømmehaller. Smitten kan ske ved direkte kontakt eller ved indirekte kontakt, for eksempel ved brug af fælles håndklæde. Børn, som svømmer meget og som bader sammen, er særligt udsatte.

 

Voksne kan smittes ved seksuel kontakt og udvikle mollusker på ydre kønsdele. Der kan gå 1–2 måneder fra smitte til udbrud.

Oftest forsvinder molluskerne af sig selv i løbet af op til 9 måneder. Normal behandles vandvorter ikke, idet immunforsvaret selv fjerner dem. 

Vandvorter er en ufarlig hudsygdom som rammer langt de fleste børn. Vandvorter er ikke kløende, men findes ofte i hudområder med børneeksem.

 

Læs mere herunder

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hud/sygdomme/papler-nupret-udslaet/mollusker-vandvorter/

 

Forholdsregler

Undgå at kradse i vandvorterne, da det kan medføre infektion i vandvorterne. Ved rødme, hævelse, varme og pussekretion kontaktes egen læge.

Vandvorter smitter ved direkte kontakt, så det er en god ide at tildække dem. Der er ingen restriktioner for at deltage i daginstitution, børnehave eller skole.     

 

Behandling

Er der samtidig kløende eksem i området, er det vigtigt i første omgang at få behandlet eksemet.

Vandvorter fjernes yderst sjældent kirurgisk, men hvis det er tilfældet skal området lokalbedøves, hvilket kræver at patienten kan samarbejde om behandlingen og vil resultere i et ar efterfølgende. 

 

Hjemmebehandling

Hvis man som forælder ønsker at behandle sit barns mollusker, kan man i håndkøb købe et lokalmiddel Molusk. Vælger man dette er det vigtigt at følge brugsanvisningen til punkt og prikke.

Patientinformation
Version nr.: 108
Dato: 03. maj 2024
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.