Kosmetisk Hudbehandling

På HudCenter Mølholm / Kosmetisk Hudbehandling varetages konsultation og behandling under et meget tæt samarbejde mellem dermatologiske speciallæger og specialsygeplejersker, der er uddannet på højeste faglige niveau. Såvel læger som sygeplejersker underviser og deltager løbende ved internationale kongresser og konferencer og laver forskning inden for laser- og kosmetisk behandling.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Rynker. Fillers (Restylane® og andre hyaluronsyrefillers)

Fillers (Restylane® og andre hyaluronsyrefillers)

Ikke-permanent filler til udglatning af hudens rynker og furer

 

Hvad kan fillers bruges til?

Den reducerede fylde i ansigtet, der opstår med alderen, kan erstattes af vævsfyldere, "fillers", som giver volumen. Volumenforøgelse på kindbenene med filler kan være med til at ændre proportionerne i ansigtet og give ansigtet et løft. Fillers kan injiceres i hulrummet under øjnene, hvorefter man ser mindre træt ud. Når læberne fyldes let, giver det et mere feminint udtryk. Rynker og furer kan generelt udjævnes med filler.
Efter fillerinjektionen ses ofte et lidt rundere, blidere og mildere udtryk i ansigtet.

 

Hvilke fillers findes der?

  1. De nedbrydelige, f.eks. Restylane eller Belotero
  2. De halv-nedbrydelige, f.eks. Sculptra
  3. De ikke-nedbrydelige, f.eks. Aquamid

Hvad er forskellen?

Forskellen mellem de nedbrydelige, de halv-nedbrydelige og de ikke-nedbrydelige fillers er indholdsstoffet, holdbarheden og risikoen for bivirkninger. Jo lettere nedbrydelige de er, jo mindre risiko er der for bivirkninger. Risikoen kendes ikke præcist, men den ligger formentlig på én ud af 500 for de ikke-nedbrydelige fillers, og er tæt ved 0% for de nedbrydelige fillers.

 

De nedbrydelige fillers f.eks. Restylane® og Belotero

De nedbrydelige fillers indeholder næsten udelukkende hyaluronsyre, som giver en holdbarhed på 3 til 12 måneder.

Hyaluronsyre findes naturligt overalt i vores bindevæv, og har en stor evne til at binde væske i huden og dermed give fylde. Når denne filler injiceres i folder og furer, udfyldes og glattes disse, og huden bliver mere spændstig. Filleren giver naturligt volumen i huden. Den integreres med det omgivende væv, og vitale næringsstoffer passerer frit igennem filleren. Der er en naturlig omsætning af hyaluronsyre i huden, og derfor aftager effekten gradvist.  

Hyalyronsyrefillers er den mest anvendte filler i verden til behandling i ansigtet. 

 

De halv-nedbrydelige fillers f.eks. Sculptra®

De halvnedbrydelige stimulerer huden til at danne bindevæv og dermed fylde. Denne stimulering giver risiko for ujævnheder og knudedannelse. Derfor anvender vi ikke disse fillers.

 

De ikke-nedbrydelige fillers f.eks. Aquamid®

Når de ikke-nedbrydelige fillers injiceres dannes der arvæv. Det er denne reaktion, som giver vedvarende fylde. Arvævsdannelsen kan blive for kraftig og kan give knudedannelse. Derfor anvender vi ikke disse fillers.

 

Hvad bruger vi?

Hyaluronsyrefillers er vore fortrukne fillers, da de er nedbrydelige og giver flotte og naturlige resultater. Risikoen for bivirkninger er meget lav. Vi har erfaring med hyaluronsyrefillers siden 1996 og har udført flere tusinde behandlinger.

 

Produktserie

Hver filler omfatter flere produkter i sin serie, som hver har sine specielle egenskaber. 

De adskiller sig fra hinanden ved konsistensen og ved størrelsen af molekylerne. De fillers, der er tynde i konsistensen anvendes, hvis man ønsker at filleren skal glide ud i huden og blot fugte huden indefra. Fillers, der er mere faste i konsistensen er velegnet til for eksempel, at blive lagt dybt i kinderne.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Filleren som består af en krystalklar gel, injiceres i huden i ganske små mængder med en helt tynd nål. Huden kan før behandlingen eventuelt påføres en lokalbedøvende creme. Det er også muligt at bedøve området omkring munden med en lokalbedøvelse (som hos tandlægen). 

Behandlingen varer ca. 30 minutter.

 

Efter behandlingen

Umiddelbart efter behandlingen vil huden reagere på injektionen med let til moderat hævelse, rødme og ømhed. Denne reaktion forsvinder løbende, typisk i løbet af et par dage. Læberne hæver forholdsvis meget, og derfor har de fleste ikke lyst til at gå på arbejde dagen efter behandling af læberne. En halv time efter behandlingen må man igen anvende creme, foundation og pudder.

 

Hvor længe holder behandlingen?

Holdbarheden afhænger af mange forskellige faktorer, for eksempel hudens struktur, lokalisation, hudens blodcirkulation, den ønskede perfektionsgrad samt det anvendte produkt og injektionsteknikken. 

Erfaringen viser, at opfølgningsbehandlinger forlænger holdbarheden. Som oftest holder resultatet i læberne i ca. 4 til 6 måneder og i panden ca. ½ til 1 år. 

Holdbarheden af behandlingen afhænger også af arvelige/genetiske forhold, miljømæssige forhold, livsform, jobtype/jobbelastning, social situation, psykisk situation, kost, drikke, alkoholforbrug, rusmidler, vægttab/vægtøgning, motion, rygning, sol-/solarie- og anden UV-bestråling, infrarød-, radio-, røntgenbestråling samt anden bestråling, kirurgiske indgreb, ardannelser, hudpleje, hudsygdomme, anden sygdom og medicinindtagelse.

 

Kan behandlingen gentages?

Ja, behandlingen kan gentages, når det injicerede materiale i løbet af nogle måneder er blevet omdannet, eller hvis man ønsker resultatet finpudset eller forøget allerede efter f.eks. 14 dage. To uger efter første behandling har hyaluronsyren tilpasset sig i vævet, og på dette tidspunkt er det muligt at lægge mere hyaluronsyre ind oven på det først anlagte. Denne finpudsning øger holdbarheden og optimerer resultatet. Der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange behandlinger man kan få. 

 

Forventet resultat

Resultatet afhænger af, hvor dyb rynken er, årsagen til rynken, hudens struktur og fasthed, beliggenheden af rynken, den anvendte mængde af stoffet samt injektionsteknikken. Derfor gennemgås det forventede resultat meget grundigt ved samtalen, inden behandlingen udføres.

 

Eventuelle bivirkninger og komplikationer 

Der er risiko for følgende "Almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger):

Efter enhver injektion er der risiko for blå mærker. Der kan være let rødme samt ømhed i området i et par dage efter injektionen.

Afhængig af injektionsteknikken og hudens anatomi kan der forekomme ujævnheder i deponeringen af filleren og eventuelt en overkorrigering af rynken. Dette svinder i takt med at filleren absorberes.

 

Der er risiko for følgende" Ikke almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger):

Der kan opstå rødme i huden, som kan vare i flere måneder .

 

Der er risiko for følgende "Sjældne bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 10.000 behandlinger):

Der er efter enhver injektion risiko for infektion.

Der er risiko for dannelse af granulomer (bindevævsknuder under og i selve huden).

Der er risiko for, hvis en arterie fyldes med filler, at huden kan lide af iltmangel, og som følge heraf kan der opstå vævsdød i det behandlede område.

 

Der er risiko for følgende "Yderst sjældne bivirkninger":

Hvis en arterie fyldes med filler, og det transporteres ind bag øjet, kan der opstå blindhed. Der er på nuværende tidspunkt indrapporteret ca. 100 tilfælde af blindhed på verdensplan, ud af 100 mill. udførte behandlinger.

 

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen. Det forudsætter at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen. Når det drejer sig om behandling med hyaluronsyrefillers og botulinumtoksin kan du først blive behandlet efter to dages betænkningstid.

Når du er i et behandlingsforløb med tilbagevendende behandlinger, skal du ikke have betænkningstid.

Vi tilbyder ikke behandlingen til gravide eller ammende.

 

Vi glæder os til at se dig

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) til konsultationen.

Patientinformation
Version nr.: 114
Dato: 30. maj 2024
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Risskov)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.