Patientinformation
EEG undersøgelse BØRN
Denne behandling tilbydes i: Vejle

EEG undersøgelse BØRN

(ELEKTROENCEPHALOGRAFI)

 

Hvad er en EEG-undersøgelse

EEG er en forkortelse af elektro-encephalografi, dvs. måling af hjernens elektriske svingninger. 

 

Formålet med undersøgelsen

Formålet er at måle signaler fra hjernen. Undersøgelsen bruges i udredningen af forskellige anfald.

 

Forberedelse

Håret skal være nyvasket og tørt. Der må ikke være gelé, skum eller lak i det. 

 

Barnet skal have spist og være mæt inden undersøgelsen. Til små børn kan det være en fordel at medbringe en flaske med mælk eller vand, evt. bamse eller legetøj. Bruger barnet medicin, skal det tages som vanligt. Husk at medbringe evt. medicinliste.

 

I tilfælde af allergi overfor plaster, cremer, salver metaller bedes dette oplyst til neurofysiologisk sekretær før undersøgelsen.

 

Såfremt barnet tidligere har fået foretaget EEG andetsteds, bedes I venligst medbringe undersøgelsesresultatet, eller kontakte os og oplyse, hvor og hvornår det er foretaget, således at vi kan rekvirere kopi af undersøgelsen.

 

Selve undersøgelsen

Barnet ligger ned under undersøgelsen, hvis det kan lade sig gøre. På hovedet placeres 21 små elektroder i hårbunden med creme eller en hætte med elektroder påsættes. 1 elektrode klæbes på brystet.

Elektroderne opfanger de svage elektriske impulser i hjernen og gennem ledninger ledes de til en computer for senere at blive analyseret. Mens der måles, skal barnet være afslappet og gerne ligge med lukkede øjne. Undersøgelsen bliver optaget på video. Dette er vigtigt af hensyn til bedømmelse af undersøgelsen. På video kan man se øjen- og tungebevægelser, som kan forstyrre EEG.

I mange tilfælde vil barnet blive bedt om at hyperventilere (trække vejret kraftigt i 3 minutter, evt. puste til vindmølle). Desuden vil man ofte stimulere synet med en lampe, som blinker med skiftende hyppighed. 

Selve undersøgelsen er ufarlig og smertefri, huden kan dog være let irriteret, hvor elektroderne har siddet.

 

Varighed

Varigheden af undersøgelsen er ca. 1 time.

 

Efter undersøgelsen

Som afslutning er der mulighed for at vaske og føntørre barnets hår.

 

Resultatet af undersøgelsen kan ikke oplyses på selve dagen. Undersøgelsen skal vurderes og bearbejdes  af en speciallæge i neurofysiologi. Først herefter foreligger det endelige resultat.  Laboranten der udfører undersøgelsen kan ikke og må derfor ikke udtale sig om undersøgelsesresultat. Resultatet sendes  i løbet af nogle dage  til den læge, der her henvist dig hertil. Denne vil så informere dig om resultatet og evt. behandling.

 

Normale undersøgelser gemmes ikke. Ifald EEG er unormalt, gemmes dette i en periode inkl. videodokumentation. 

 

Ved yderligere spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte neurofysiologisk sekretær på Privathospitalet Mølholm.

 

Med venlig hilsen 

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Klinik for neurologi 

og klinisk neurofysiologi

Version nr. 107 . Dato 12. feb 2021

Til top