PATIENTINFORMATION
Behandling for efterstær
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Behandling for efterstær

Ved operation for grå stær efterlades en del af den naturlige linses kapsel, den fungerer som støtte for den nye, kunstige linse.

Med tiden kan denne linse-kapsel blive mat og synet gradvist aftage. Det kan minde lidt om dengang, du fik den grå stær. Hvis synet bliver dårligere eller der opstår blændingsgener efter øjet er opereret for grå stær, skal du ikke købe nye briller. Du skal derimod undersøges hos øjenlægen for at udelukke efter-stær. Efterstær kan opstå hos op til 20% - og kan opstå både efter kortere eller længere tid (1 måned til flere år) efter operationen.

 

Behandling

Efterstær behandles med laser-lys (YAG-laser), som laver en central åbning i den uklare hinde. Medmindre der er sket forandringer i andre dele af øjet, vil synet igen blive som efter din grå stær operation. Behandlingen opfattes som kraftige lysglimt, er smertefri og varer ca. 10 minutter.

Øjet dryppes med dråber før og efter behandlingen bl.a. for at forebygge trykstigning i øjet.

Allerede samme dag vil du kunne mærke en forbedring af synet, men da øjet har fået pupil-udvidende dråber, er du samtidig meget lysfølsom. 

 

I dagene efter behandlingen er det almindeligt at se svævende uklarheder, som efterhånden opløses. 

 

Efterbehandling

Ikke alle øjne behøver efterbehandling. Såfremt der skal dryppes med medicin udleveres en recept på øjendråber som skal anvendes 3 gange dagligt i 1 uge.

 

Komplikationer

Det er yderst sjældent at opleve komplikationer efter behandling for efterstær. Der er en let øget risiko for at få hævelse af nethinden og nethindeløsning. Hvis du oplever nedenstående, skal du kontakte øjenlægen.


Symptomer på nethindeløsning 

  1. Lysglimt, som kan ses både med åbent og lukket øje.
  2. Ny-opståede og mange mørke svævende uklarheder.
  3. En skygge, som ikke flytter sig, evt. som et gardin.

 

Symptomer på hævelse af nethinden

  1. Læsning bliver besværlig.
  2. Ting, midt i synsfeltet ses forvrænget. 

Ved problemer ring til Privathospitalet Mølholm på telefon 87 20 30 40.

 

Venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Øjenklinikken - oftalmologi

VERSION NR. 101 . DATO 26. jun 2018

Til top