Patientinformation
Diamantborspolering
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Diamantborspolering

Denne behandling anvendes ved tilstande med sløring af synet eller smertetilfælde, som skyldes forandringer i hornhindens yderste lag.

 

Behandlingen foregår på operationsstuen under operationsmikroskop, mens du ligger ned. Øjet bedøves med øjendråber, og du tilbydes en afslappende tablet. Efter en desinfektionsprocedure sættes en lille bøjle imellem øjenlågene, og du skal således ikke bekymre dig om at holde øjet åbent.

Hornhindens yderste cellelag fjernes, og overfladen poleres dernæst med ”diamantboret”. Indgrebet varer under 15 minutter.

 

Som afslutning får du følgende behandling for at forebygge smerter:

  • Pupiludvidende dråber
  • En bandagelinse på øjet (en tynd kontakt-linse)
  • En dobbelt øjenforbinding

Dag 1 og dag 2 efter operationen

Du skal slappe af og undlade læsning og computerbrug for at undgå smerte. Da der alligevel kan opstå smerter skal du tage smertestillende tabletter hver 4. time.   

 

Efterbehandling

Recept på øjendråber og smertestillende medicin ligger på medicinserveren på apoteket. Øjet skal dryppes 4 gange dagligt, startende morgenen efter operationen. Fortsæt med dråberne indtil flasken er tom – det vil sige at drypningen fortsætter efter bandage-linsen er fjernet, men nu kun 2 gange dagligt. Desuden skal du anvende kunstige tårer i dagens løb og til sengetid i 3-6 måneder samt eventuelt øjensalve til natten.

 

Synet

I ugen efter operationen er synet sløret. Det bedres i takt med det yderste cellelag gendannes og med at størrelsen på pupillen aftager.

 

Kontrol

Du skal til kontrol efter ca. 1 uge, hvor kontaktlinsen fjernes. Herefter aftales kontroller individuelt.

 

Komplikationer

Der ses stort set ikke komplikationer, men hos enkelte opnås ikke effekt af behandlingen. Man kan i givet fald gentage behandlingen efter nogle måneder.

 

Ved problemer ring til Privathospitalet Mølholm på telefon 76 42 74 24.

 

Venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Øjenklinikken - oftalmologi

 

Version nr. 102 . Dato 25. mar 2021
Speciallæger og behandlere
Kim Julian
Kim Julian
Speciallæge i øjensygdomme
Lene Hansen
Lene Hansen
Speciallæge i øjensygdomme
Malene Hansen
Malene Hansen
Optiker

Til top