Øjne

På Øjenklinikken, Privathospitalet Mølholm, Vejle, foretages øjenundersøgelser, øjenoperationer og linseimplantationer.

Specialet tilbydes i: Vejle
Kontakt sekretæren:

Operation af nedre øjenlåg / "poser" under øjnene

Poser under øjnene/tunge nedre øjenlåg er ofte et arveligt, aldersbetinget fænomen. Dette skyldes frembuling af fedtvæv – evt. i kombination med slaphed af den nedre øjenlågssene, hvorved øjenlågskanten kommer til at få ”en hængekøje facon”.

 

Operationen kan foretages på forskellige måder

  1. Via et lille snit fra indersiden af øjenlåget, hvor slimhinden åbnes og det frembulende fedtvæv fjernes. Ved denne metode efterlades ikke noget synligt ar. Hvis senen samtidig er løs, kan den strammes op via et fint snit i globelinien og derfra strammes op. Der fremkommer således et meget lille ar i globelinien. Er huden løs efter indgrebet, kan den strammes op enten ved hjælp af laser, eller ved at åbne huden under øjenlågskanten og fjerne et mindre stykke hud.

  2. Ved at foretage et snit under øjenvipperne, hvor huden åbnes og fedtvæv herefter kan fjernes. Er huden samtidig løs, kan der fjernes et mindre hudstykke, således at øjenlåget bliver strammet op. Dette vil efterlade et ar under øjenvipperne. 

Ved forundersøgelsen gennemgås de forskellige operationsmetoder, og den for dig mest egnede metode besluttes. Der tages et såkaldt ”før-billede”.

Det er vigtigt, at du gør opmærksom på brug af medicin og evt. kosttilskud, idet mange kosttilskud fortynder blodet på samme måde som Hjertemagnyl. Recept på medicin lægges på medicin server. 

 

Når du møder til operationen, vil du få tilbudt en afslappende tablet. Øjenlægen optegner området for operationen, og du har mulighed for at få evt. spørgsmål besvaret. På operationsstuen lægges lokalbedøvelse i form af øjendråber og ved injektion. Selve indgrebet varer ca. 40 minutter, hvorefter du ligger med ismaske i 10 minutter. Ismasken får du med hjem, og den skal bruges 10 min. i timen de første 3 dage. Du kan herefter forlade klinikken.

Vær opmærksom på at du ikke selv kan køre bil hjem!

 

Operation for hængene/tunge nedre øjenlåg er et kirurgisk indgreb og ved enhver operation, vil der være risiko for komplikationer, om end det er uhyre sjældent.

 

De hyppigste komplikationer er

  • udtalt hævelse/mindre blødning
  • infektion

Den mest alvorlige, men ekstremt sjældne komplikation er akut indsættende blødning i det behandlede område, hvilket kan forårsage tryk på øjets synsnerve. I yderste konsekvens, - og såfremt man ikke henvender sig med det samme, kan der opstå nedsat syn/blindhed på øjet. Det er derfor vigtigt at kontakte os, såfremt der opstår voldsomme smerter, hævelse eller blødning (du får øjenlægens private tlf.nr).

 

Efter operationen vil man kunne forvente hævelse og evt. misfarvning af huden i øjenomgivelserne. Der forekommer normalt ikke voldsomme smerter, men nogen ømhed må forventes. Hvis det bliver nødvendigt at anvende smertestillende medicin, kan du tage præparater uden Acetylsalicylsyre – for eksempel Panodil eller Ipren. Såfremt der er anvendt tråde fjernes de 10-12 dage efter operationen, dette aftales individuelt.

 

Efter operationen skal du anvende antibiotika øjendråber og antibiotika tabletter.

 

På operationsdagen starter du med at tage begge slags medicin:

  • Tobradex øjendråber – 1 dråbe x 4 i begge øjne i 1 uge, herefter 1 dråbe x 2 i begge øjne i 1 uge.
  • Abboticin tabletter 500 mg x 2 i 10 dage.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte øjenklinikken.

 

Du er velkommen til at komme til et kontrol besøg 6 måneder efter operationen – du ringer blot og bestiller tid.

Patientinformation
Version nr.: 102
Dato: 01. december 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.