PATIENTINFORMATION
Operation for bygkorn
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Operation for bygkorn

Bygkorn (hordeolum) 

Et bygkorn er en betændelse i en af de små sytråds-tynde kirtler, som ligger i øjenlågskanten.

Man mærker en øm kugleformet hævelse, som er rød. Synet kan sløres lidt, der kan være tåreflod og fremmedlegeme fornemmelse i øjet. Man kan have flere bygkorn på en gang - og det er ikke ualmindeligt, at de kommer igen. 
 

Behandling

Ofte forsvinder bygkorn af sig selv. Det kan gå hurtigere, hvis du anvender antibiotika øjendråber og lægger et varmt kompres på øjenlågs-kanten flere gange i løbet af dagen.
 

Kirurgisk behandling

Hvis bygkornet ikke forsvinder af sig selv, kan der opstå en fast kugle i øjenlåget (haglkorn = chalazion), som kan fjernes ved en lille operation.
Du får lokalbedøvende øjendråber, og der lægges en indsprøjtning med lokalbedøvelse i øjenlåget. Herefter åbnes den tilstoppede kirtel fra indersiden af øjenlåget, og indholdet udtømmes. Der kan være lidt blødning efterfølgende.
Der sættes en blød øjenforbinding for øjet, som kan fjernes efter 4 timer.

I ugerne efter operationen kan man ofte stadig mærke lidt af kuglen i øjenlåget, og det forsvinder med tiden. I forbindelse med operationen kan der komme lidt blødning i øjenlåget eller i slimhinden. Den forsvinder af sig selv.

 

Patologisk undersøgelse

Hos patienter over 40 år, hvor et bygkorn kommer igen, anbefaler vi, at der foretages patologisk undersøgelse af det væv, som fjernes.

 

Efterbehandling

Du får en recept på øjendråber som skal anvendes 3 gange dagligt i 5 dage og herefter til natten i endnu 1 uge.

 

Kontrol

Er sjældent nødvendigt.

 

Ved problemer ring til Privathospitalet Mølholm på telefon 87 20 30 40.

 

Venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Øjenklinikken - oftalmologi

VERSION NR. 101 . DATO 26. jun 2018

Til top