Plastikkirurgi

Plastikkirurgisk Center på Privathospitalet Mølholm har specialiseret sig i kosmetiske operationer og foretager alle former for kosmetiske plastikkirurgiske indgreb, såsom operation af øjenlåg, operation for stritører, fedtsugning m.m. og plastikkirurgi efter stort vægttab / korrektion af overskydende hud.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Brystreduktion og brystløft

Kvinder med fysiske og kosmetiske gener på grund af store og/eller hængende bryster kan hjælpes med en operation, hvor brysterne reduceres i størrelse og løftes.

 

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Privathospitalet Mølholm blive undersøgt og få rådgivning samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af speciallæge i plastikkirurgi.

 

Inden første konsultation vil vi anbefale dig at bruge bagsiden af denne skrivelse til at notere eventuelle spørgsmål, så du husker at stille dem ved konsultationen, hvor informationen vil blive uddybet.

 

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til konsultationen. 

 

Der vil blive taget foto.

 

Du kan tidligst blive opereret en uge efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem, inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges det videre forløb individuelt.

 

Ved den oftest anvendte metode fjernes kirtel- og fedtvæv i den nederste del af brystet, hvorefter brystvorten flyttes højere op og der dannes et ankerformet ar, det vil sige rundt om brystvorten, et lodret ned mod fugen under brystet og et vandret i fugen under brystet. Hvis der kun er behov for et lille løft eller lille reduktion, kan man i stedet fjerne et område omkring brystvorten og derved begrænse mængden af ar. 

 

Da man under operationen gennemskærer en del udførselsgange fra mælkekirtlerne, kan evnen til at amme et barn blive nedsat som følge af operationen.

 

Med den teknik vi anvender, er problemet ikke så stort, som det har været tidligere, men vi anbefaler alligevel, at du overvejer at udsætte operationen, til at du har fået de børn, du ønsker. Vi anbefaler mammografi til kvinder over 35 år for at sikre, at der ikke er tilstande i brystet, som skal undersøges nærmere inden operation.

 

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen/1 uge efter operationen.

Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operation, men må anvendes som smertestillende efter operationen. 

 

Hvis du får blodfortyndende medicin, bør ned-trapningen foretages i samråd med lægen. Dette gælder også for NATURMEDICIN, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller etc.

 

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette for at sikre bedst mulig blodtilførsel til det opererede område og det pæneste resultat efter operation.

 

Hvis du er syg, og her menes både influenza, forkølelse og forskellige former for betændelses-tilstande, er det meget vigtigt, at du ringer til klinikken for at forhøre dig om, hvordan du skal forholde dig.  Grunden er, at immunforsvaret ikke er i orden efter infektiøse tilstande, og da det drejer sig om en planlagt operation, er det vigtigt at minimere faktorer, der kan have indflydelse på det endelige resultat og ikke sætte dit helbred på spil.

 

Operationen

På operationsdagen skal du faste 6 timer før mødetidspunktet.

Du må således hverken ryge, drikke eller spise, dog må du gerne drikke vand og saft indtil 2 timer før mødetidspunktet. 

 

Du skal undgå at bruge bodylotion på det område der skal opereres.

 

Du modtages på sengeafdelingen, hvor der vil være omklædning, tilsyn ved narkoselæge og tegning ved speciallægen.

 

Selve operationen foregår i fuld bedøvelse og varer ca. 1½ time. Efter operation bliver du observeret af en sygeplejerske og smertebehandlet.

 

Medbring din egen bluse/trøje med lynlås eller knapper, til at tage på, når du skal udskrives.

 

Du kan udskrives fra sengeafdelingen efter ca. 6-8 timer, evt. overnatning efter lægelig vurdering. Det er nødvendigt, at du har nogen til at hente dig og være hos dig det første døgn.

 

Efterkontrol

Vi vil gerne se dig til kontrol ½ år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1 måned før og aftal tid.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål/problemer.

 

Efterforløbet

Smerter: Der vil være ømhed i brystmuskulaturen og også smerter, hvilket er naturligt. Smerterne vil aftage gradvis i løbet af den første uge.

Du bliver smertebehandlet på sengeafdelingen og får smertestillende medicin med hjem. Af smertestillende medicin kan det i starten være nødvendigt med morfinpræparater kombineret med Panodil. 

 

Plaster: Operationsarret er tapet til med plaster, og der er således ingen udvendige tråde at fjerne. Plastrene skal lades urørt i 12 dage, hvorefter det kan skiftes. For at opnå pæne ar anvendes plastre i 2-3 måneder. Du får udleveret plastre ved udskrivelsen.

 

BH: I stedet for forbinding får du en sports-bh på, som skal anvendes de første 4 uger, de første 2 uger både dag og nat, de efterfølgende 2 uger kun i dagtiden.

 

Bad: Du må tage brusebad efter 3 dage. Plastret tørres grundigt, anvend evt. føntørrer.

 

Komplikationer efter operationen

Blødning:

Et hæmatom er en ansamling af blod i det opererede væv. Det kan forårsage hævelse, smerte og dannelse af blå mærker. 

 

Mindre hæmatomer absorberer kroppen selv uden problemer, men ved større hæmatomdannelse kan det være nødvendigt at re-operere. Risikoen for blødning er størst i den 1. uge efter operationen (1-2%).

 

Betændelse:

Der kan opstå infektion i forbindelse med enhver form for kirurgi (1-2%). De fleste infektioner efter kirurgi viser sig indenfor nogle få dage til uger efter operationen. Hvis der opstår rødme og usædvanlig ømhed omkring arret, kan dette være tegn på infektion. 

 

Disse behandles med antibiotika. Sådanne komplikationer får sjældent betydning for slutresultatet. 

 

Endelig kan der i sjældne tilfælde forekomme problemer med blodforsyningen til brystvorten, således at områder af denne dør. Disse komplikationer er overordentlig sjældne.

 

Føleforstyrrelser:

I en periode efter operationen kan følesansen i brystet være nedsat, men efter nogle måneder bliver følesansen oftest normal igen.

 

Forholdsregler

  • Du bør holde dig i ro de første 2-3 uger efter operationen. 
  • Du vil kunne påbegynde lettere arbejde efter 2-3 uger.
  • Efter 6 uger må du begynde på gymnastik, sport og svømmehal.
  • Tunge løft samt store skulder- og armbevægelser frarådes i 6 uger.
  • Du bør tillige undgå sollys/solarium på ar det første ½ år efter operationen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 105
Dato: 06. september 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.