Plastikkirurgi

Plastikkirurgisk Center på Privathospitalet Mølholm har specialiseret sig i kosmetiske operationer og foretager alle former for kosmetiske plastikkirurgiske indgreb, såsom operation af øjenlåg, operation for stritører, fedtsugning m.m. og plastikkirurgi efter stort vægttab / korrektion af overskydende hud.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Fedtsugning

Fedtsugning kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen.

 

En fedtsugning er ikke en erstatning for en slankekur.

 

Hvem er egnet til fedtsugning?

Fedtsugning er ikke velegnet til overvægtige patienter. 

 

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning.

 

Disse fedtdepoter kan være arvelige og påvirkes kun sparsomt af slankekure eller motion. Her kan en fedtsugning være den eneste løsning på det problem. Det kosmetiske resultat vil afhænge af hudens kvalitet og spændstighed. Således vil appelsinhud ikke blive væsentlig forbedret af en fedtsugning.

 

Efter en fedtsugning er overflødige fedtceller fjernet for altid og vil ikke komme igen. Men i tilfælde af en vægtøgning vil de resterende fedtceller i området, ligesom på den øvrige del af kroppen, kunne vokse.

 

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Privathospitalet Mølholm blive undersøgt og få rådgivning samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af speciallæge i plastikkirurgi.

 

Inden første konsultation vil vi anbefale dig at bruge bagsiden af denne skrivelse til at notere eventuelle spørgsmål, så du husker at stille dem ved konsultationen, hvor informationen vil blive uddybet.

 

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til konsultationen.

 

Der vil blive taget foto.

 

Du kan tidligst blive opereret en uge efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem, inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges det videre forløb individuelt.

 

Indgrebet

Indgrebet kan evt. foregå i lokal bedøvelse afhængig af lokalisation og mængde af fedt, der skal fjernes, ellers vil operationen foregå i fuld bedøvelse, det vil sige, at du vil blive udskrevet 4-6 timer efter operationen.

 

Indgrebets varighed afhænger af mængden af fedt der skal fjernes og hvor mange områder der skal suges.

 

Gennem små indstikssteder i huden på ca. 4 mm, lagt i de naturlige bøjelinjer, suges med en tynd metalkanyle. Forinden er der sprøjtet saltvand med adrenalin og lokal bedøvelse ind. Kanylen ødelægger ikke blodkar og nerver, disse skubbes blot til side. 

 

De små stikkanaler syes med en tynd tråd og afhængig af forholdene skal disse ikke fjernes. Sårene dækkes med plaster. Hævelsen aftager relativt hurtigt, dog kan det endelige resultat først ses efter 6-12 måneder.

 

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen. 

 

Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operation, men må anvendes som smertestillende efter operationen. 

 

Hvis du får blodfortyndende medicin bør nedtrapningen foretages i samråd med lægen. Dette gælder også for NATURMEDICIN, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller E-vitamin etc.

 

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette for at sikre bedst mulig blodtilførsel til det underminerede område og det pæneste resultat efter operation.

 

Hvis du er syg og her menes både influenza, forkølelse, og forskellige former for betændelses-tilstande er det meget vigtigt, at du ringer til klinikken for at forhøre dig om, hvordan du skal forholde dig. Grunden er, at immunforsvaret ikke er i orden efter infektiøse tilstande, og da det drejer sig om planlagt operation, er det vigtigt at minimere faktorer, der kan have indflydelse på det endelige resultat og ikke sætte dit helbred på spil.

 

Operation i fuld bedøvelse

Fasteregler og øvrige forholdsregler i forbindelse med operation i fuld bedøvelse er omtalt i pjecen "Velkommen til Privathospitalet Mølholm", som du modtager, når du bestiller tid til operation. 

 

Du modtages på sengeafdelingen, hvor der tages mål til specielle operationsgarment (elastiske bukser/vest), hér sker omklædning, tilsyn ved narkoselæge og tegning ved speciallægen.

 

Ved operationens afslutning iføres du de specielle operationsgarments. Efter operation bliver du observeret af en sygeplejerske og smertebehandlet. 

 

Du kan udskrives fra sengeafdelingen efter ca. 4-6 timer. Det er nødvendigt, at du har nogen til at hente dig og være hos dig det første døgn.

 

Efterkontrol

Vi vil gerne se dig til kontrol ½ år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1 måned før og aftal tid.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål/problemer.


Efterforløbet

Smerter: 

Der vil være hævelse og ømhed i de sugede områder, hvilket er naturligt. Dette vil fortage sig i løbet af 1-2 uger. 

 

Du bliver smertebehandlet på sengeafdelingen.

 

Plaster: 

Der er plaster over indstiksstederne. I det første døgn kan der forekomme en del sivning, som følge af den væske som er sprøjtet ind forud for operationen. Det kan være nødvendigt at lægge små sugende forbindinger på de første dage. 

 

Garments: 

Ved udskrivelsen får du special garment på, som du skal anvende dag og nat i 6 uger. Dog må du tage dem af ved bad og ved vask.

 

Plastre: 

Plastrene lades urørt i 12 dage og skiftes derefter ved behov. For at opnå pæne ar anbefales det at bruge plastrene i 2-3 måneder. 

 

Bad: 

Du må tage garments af og gå i brusebad efter 3 dage. 

 

Komplikationer efter operationen

Blødning (under 1%):

Der kan komme blå mærker svarende til det opererede område. I løbet af en uges tid kan disse blå mærker synke længere ned, da det er blod, som langsomt følger tyngdekraften og siver igennem det løst bundne væv. Du skal således ikke være nervøs for, at der lige pludselig kan opstå blå mærker på lårene, selvom du kun er fedtsuget på maven. 

 

Der vil også være lidt påvirkning af nerverne, som kan give prikken, svien og stikken i op til 2 måneder efter operationen.

 

Betændelse (under 1%):

Der kan opstå infektion i forbindelse med enhver form for kirurgi, dog er det yderst sjældent i forbindelse med fedtsugning. De fleste infektioner efter kirurgi viser sig indenfor nogle få dage til uger efter operationen. Hvis der opstår rødme og usædvanlig ømhed omkring arret kan dette være tegn på infektion. Disse behandles med antibiotika. Sådanne komplikationer får sjældent betydning for slutresultatet. 

 

Ujævnheder:

Som allerede beskrevet har hudens kvalitet betydning for det kosmetiske resultat og ved slap og uelastisk hud vil man kunne syne ujævnheder tydeligere end ved en fast, elastisk hud. Det kan være nødvendigt at foretage en mindre korrektion af ujævnheder, dette vil oftest kunne foregå i lokal bedøvelse.

 

Forholdsregler

  • Selv om du føler dig stiv og øm i kroppen de første dage er det vigtigt allerede fra første dag at bevæge sig og gå stille og roligt omkring.
  • Du kan genoptage dit arbejde samt sport, når du synes, at du er klar til det. Som oftest har man behov for at tage den med ro den første uges tid. 
  • Du bør tillige undgå sollys/solarium på ar det første ½ år efter operationen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 104
Dato: 13. april 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.