Plastikkirurgi

Plastikkirurgisk Center på Privathospitalet Mølholm har specialiseret sig i kosmetiske operationer og foretager alle former for kosmetiske plastikkirurgiske indgreb, såsom operation af øjenlåg, operation for stritører, fedtsugning m.m. og plastikkirurgi efter stort vægttab / korrektion af overskydende hud.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Mandlig brystdannelse (gynækomasti)

Vækst af brystkirtelvæv samt fedtdeponering omkring brystvævet kan forekomme både hos unge og voksne mænd. Hos de unge mænd er årsagen ofte hormonel ubalance, mens årsagen hos voksne ofte er fedtdeponering som følge af relativ overvægt. Væksten kan også være forårsaget af indtagelse af anabolske steroider. Hos de unge mænd vil kirtelvævet ofte aftage af sig selv i størrelse, når puberteten er overstået. Gør den ikke det, og er der ømhed eller kosmetiske gener, kan operation være nødvendig.

 

Hvem er egnet til operation?

Mænd som oplever vækst af brystkirtelvævet kan med fordel behandles operativt. Brystets væv består oftest af kirtelvævskomponent og fedtvævskomponent. Derfor er det ofte en fordel, at behandlingen består af en kombination af fedtsugning og kirurgisk fjernelse af vævet. 

 

Ved konsultationen vil speciallægen sikre sig, at der er tale om en fredelig vækst af brystkirtelvævet. Nogle gange kan supplerende undersøgelser være nødvendige. Operationen kan foretages i lokalbedøvelse, men fuld bedøvelse kan være nødvendig, afhængig af problemets omfang. 

 

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Privathospitalet Mølholm blive undersøgt og få rådgivning samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af speciallæge i plastikkirurgi. 

 

Inden første konsultation vil vi anbefale dig at bruge bagsiden af denne skrivelse til at notere eventuelle spørgsmål, så du husker at stille dem ved konsultationen, hvor informationen vil blive uddybet. 

 

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til konsultationen.

 

Der vil blive taget foto.

 

Du kan tidligst blive opereret en uge efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem, inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges det videre forløb individuelt.

 

Operationen

Hvis operationen foregår i lokalbedøvelse, lægges denne inden operationen. Operationen foregår gennem et lille bueformet snit i kanten af brystvorten. På den måde bliver arret godt skjult. Man fjerner overskydende kirtelvæv. Gennem samme snit suges med en tynd metalkanyle evt. overskydende fedt. Forinden er der sprøjtet saltvand med adrenalin og lokalbedøvelse. 

 

Kanylen ødelægger ikke blodkar og nerver, disse skubbes blot til side. Snit syes med indvendige tråde, som bliver opløst af kroppen samt med udvendige tråde, som skal fjernes efter 12-14 dage. Sårene dækkes med plaster. Du får udleveret garment (elastisk vest) efter mål, som skal anvendes i 2-3 uger. 

 

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen. 

 

Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operationen, men må anvendes som smertestillende efter operationen. 

 

Hvis du får blodfortyndende medicin bør nedtrapningen foretages i samråd med lægen. Dette gælder også for NATURMEDICIN, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, E-vitamin etc. 

 

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette sker for at sikre bedst mulig blodtilførsel til det underminerede område og det pæneste resultat efter operationen. 

 

Hvis du er syg og her menes både influenza, forkølelse, og forskellige former for betændelses-tilstande er det meget vigtigt, at du ringer til klinikken for at forhøre dig om, hvordan du skal forholde dig. Grunden er, at immunforsvaret ikke er i orden efter infektiøse tilstande, og da det drejer sig om en planlagt operation, er det vigtigt minimere faktorer, der kan have indflydelse på det endelige resultat og ikke sætte dit helbred på spil. 

 

Operation i fuld bedøvelse

Fasteregler og øvrige forholdsregler i forbindelse med operation i fuld bedøvelse er omtalt i pjecen "Velkommen til Privathospitalet Mølholm", som du modtager, når du bestiller tid til operation. 

 

Du modtages på sengeafdelingen, hvor der tages mål til specielle operationsgarment (elastisk vest), her sker omklædning, tilsyn ved narkoselæge og tegning ved speciallægen. 

 

På operationslejet iføres du de specielle operationsgarments/forbinding. Efter operationen bliver du observeret af en sygeplejerske og smertebehandlet. 

 

Du kan udskrives fra sengeafdelingen samme dag. 

 

Efterkontrol

Du vil komme til suturfjernelse 12-14 dage efter operationen, og vi vil gerne se dig til kontrol ½ år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1 måned før og aftal tid. 

 

Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål/problemer. 

 

Efterforløbet

Der vil være hævelse og ømhed i området svarende til brystet, hvilket er naturligt. Dette fortager sig i løbet af 1-2 uger. 

 

Du bliver smertebehandlet på sengeafdelingen og får smertestillende medicin med hjem til 3-4 dage. 

 

Plaster: Der er plaster over indstikstederne. Plastrene lades urørt indtil trådfjernelse, og skiftes derefter ved behov. For at opnå pæne ar anbefales det at bruge plastrene i 2-3 måneder. 

 

Garments: Ved udskrivelsen får du en elastisk vest, som du skal anvende dag og nat i 3 uger. Dog må du tage den af ved bad og ved vask.  

 

Bad: Du må tage vesten af og gå i brusebad efter 3 dage. 

 

Bivirkninger / komplikationer efter operationen

Blødning: Forekommer i under 2% af tilfældene. Der kan komme blå mærker i området svarende til det opererede område. De vil svinde i løbet af et par uger. Der vil også være lidt påvirkning af nerverne, som kan give prikken, svien og stikken i op til 2 måneder efter operationen. 

 

Betændelse: Forekommer i under 2 % af tilfældene. Der kan opstå infektion i forbindelse med enhver form for kirurgi, dog er det yderst sjældent i forbindelse med fedtsugning. De fleste infektioner efter kirurgi viser sig indenfor nogle få dage til uger efter operationen. 

 

Hvis der opstår rødme og usædvanlig ømhed omkring arret, kan dette være tegn på infektion. Disse behandles med antibiotika. Sådanne komplikationer får sjældent betydning for slutresultatet. 

 

Ujævnheder: Som allerede beskrevet har hudens kvalitet betydning for det kosmetiske resultat og ved slap og uelastisk hud, vil man kunne syne ujævnheder tydeligere end ved en fast, elastisk hud. Det kan være nødvendigt at foretage en mindre korrektion af ujævnheder. Dette vil oftest kunne foregå i lokalbedøvelse. 

 

Forholdsregler

  • Du kan genoptage dit arbejde, når du synes, du er klar til det. Som oftest har man behov for at tage den med ro et par dage efter operationen. 
  • Fysisk arbejde bør man undgå de første par uger og sport i 3-4 uger.  
  • Du bør tillige undgå sollys/solarium på arret det første halve år efter operationen. 

 

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 104
Dato: 13. april 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.