Patientinformation
Muskelafslappende behandling af urinblæren
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Muskelafslappende behandling af urinblæren

Patienter, der har fået påvist en overaktiv blære, oplever hyppigt vandladningstrang, og ofte kommer trangen så pludseligt og voldsomt, at patienten må finde et toilet hurtigst muligt for at undgå ufrivillig vandladning. Nogle patienter oplever mange episoder, hvor de ikke når toilettet, før vandladningen går i gang. Medicinsk kan tilbydes tabletbehandling, der dæmper blæremuskulaturens sammentrækningskraft, hvilket i en del tilfælde afhjælper problemet. Er medicin ikke tilstrækkelig, eller er der bivirkninger af behandlingen er botox-injektion i blæremuskulaturen et godt behandlingstilbud.

 

Behandling

Behandlingen foretages almindeligvis lokal bedøvelse. I visse tilfælde, for eksempel hos børn, foretages behandlingen i fuld bedøvelse, Hvis det foregår i fuld bedøvelse skal du møde fastende på operationsdagen. 

Botoxbehandlingen gives ved af der indføres en kikkert i blæren og med en nål kan man sprøjte Botox ind i blærevæggen.

Virkningen af Botox indtræder efter 2 til 7 dage. Resultatet er nedsat sammentrækningskraft af blæren, hvorved der kommer meget bedre kontrol over blæren. Det betyder færre vandladninger, mindre trang og større vandladningsportioner.

 

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du tage hjem, så snart du er klar til det.

Hvis du har været i fuld bedøvelse må du ikke selv køre bil hjem. Det er derfor vigtigt, at du har en aftale med en ledsager, der kan sørge for hjemtransporten.

 

Efter ca. 1 måned bliver du kontaktet telefonisk med henblik på, hvorledes det går.

Skulle der være problemer, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Eventuelle problemer ved behandlingen

Efter operationen er der altid en lille risiko for, at der kan opstå en blærebetændelse. Begynder urinen at lugte, eller begynder det at svie ved vandladningen, bedes du venligst kontakte egen læge med henblik på at få undersøgt urinen og eventuel få antibiotikabehandling.

Hvis behandlingen har nedsat blærens sammentrækningskraft for meget, er der en lille risiko for, at blæren ikke helt tømmes, men dette forsvinder normalt efter en kortere tid og vil meget sjældent være et problem.

 

Virkningen af behandlingen vil ofte at svinde efter 6 - 8 måneder. Hvis vandladningsproblemet atter bliver så udtalt, at det kræver behandling, kan botox-behandlingen uden problemer gentages.

 

Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Urologisk Klinik

Version nr. 105 . Dato 25. sep 2020

Til top