Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Refertilisation efter sterilisation

Refertilisering er navnet på den operation man foretager, hvis en steriliseret mand har fortrudt sin sterilisation og ønsker sædlederne åbnet igen.

 

Mandlig sterilisation ved overskæring af sædlederne stopper passagen af sædceller til sædblæren og er derfor en effektiv forebyggelse af graviditet.

 

Som årene går, kan livssituationen imidlertid ændre sig, og der kan af mange grunde opstå et ønske om atter at kunne blive far til et barn. Det kan lade sig gøre ved en operation, hvor sædlederne syes sammen igen.

Operationen udføres i fuld bedøvelse. Gennem et lille snit på hver side af pungen kan man finde den overskårne sædleder først på den ene og derefter på den anden side. Med anvendelse af lupbriller (den indre diameter af sædlederen er ofte under 1 mm) kan man åbne sædlederen igen og sy de to ender sammen, så der igen bliver passage for sædcellerne fra testiklen. På Privathospitalet Mølholm udføres operationen altid af speciallæge i urinvejskirurgi med særlig erfaring indenfor området.

I mere end 75% af tilfældene vil operationen føre til det ønskede resultat, nemlig at der kommer sædceller i den udtømte sæd. I de tilfælde, hvor det ikke lykkes at frembringe levende sædceller er årsagen oftest den, at testiklernes produktion er blevet påvirket af antistoffer mod egne sædceller. Risikoen herfor er større jo længere tid, der er gået siden sterilisationen - og omvendt er udsigten til et godt resultat bedre, hvis der kun er gået nogle få år.

 

Inden operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin aftales det ved konsultationen hvor mange dages pause du skal holde inden operationen.

 

Vejledning om barbering inden operation

 

Du bedes venligst barbere hele området på selve operationsdagen, hvilket skal foregå med en elektrisk barbermaskine eller en hårklipper.

 

Behandling med refertilisering efter sterilisation

Operationen foregår i fuld bedøvelse.
 
Ved operationen der foregår som mikrokirurgisk operation med anvendelse af lupbriller, vil begge de overskårne sædledere blive syet sammen igen, og det er selvsagt lidt mere kompliceret end at skære dem over. Indgrebet foretages i en let fuld bedøvelse. Operationen tager almindeligvis cirka halvanden time. 
 
Snittet i huden lukkes med en opløselig tråd, som forsvinder efter et par uger. Almindeligvis vil der være ømhed og hævelse i pungen de første dage, undertiden også lidt blødning, som kan give blålig misfarvning af huden, men det forsvinder af sig selv. Lette smertestillende midler, der medgives ved udskrivelsen, vil i reglen være tilstrækkeligt. Såret kræver ingen forbinding, og du kan roligt gå i brusebad allerede dagen efter operationen.
 

Efter operationen skal du hvile dig nogle timer på hospitalet, før du kan tage hjem. Efter bedøvelsen må du ikke selv køre bil. Det er derfor vigtigt, at du har en aftale med en ledsager, der kan sørge for hjemtransporten.

   
Du bør holde dig i ro de første 3-4 dage, men kan derefter genoptage normal aktivitet, efterhånden som ømheden fortager sig. Et par stramme underbukser kan hjælpe ved at løfte og understøtte pungen. 
 
Hvorvidt operationen er lykkedes, kan først bedømmes med sikkerhed, når der er gået ca. 3 måneder. Du vil få instruktion om denne sædundersøgelse i forbindelse med indlæggelsen her.
Patientinformation
Version nr.: 113
Dato: 04. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.