PATIENTINFORMATION
Bedøvelsesformer
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Bedøvelsesformer

Som forberedelse til bedøvelsen vil der blive anlagt et tyndt plastikrør (et "drop") i en blodåre på hånden til indgift af væske og medicin. Der findes 2 hovedtyper af bedøvelse, fuld bedøvelse og lokal bedøvelse (disse kan også kombineres):

 

Fuld bedøvelse

Foregår ved, at man indsprøjter sovemiddel gennem droppet, hvorefter du stille og roligt falder i søvn i løbet af ½ - 1 minut. En pumpe giver sovemedicin under hele operationen. Når pumpen stoppes, vågner du i løbet af ca. 8 minutter og er typisk så frisk, at du selv kan flytte dig fra operationslejet til sengen.

 

Lokal bedøvelse

Foregår ved, at man indsprøjter lokalbedøvende væske omkring nerverne til den kropsdel, der skal opereres. Dette gør i reglen ikke mere ondt end at få taget en blodprøve. Vi benytter mange forskellige former for lokalbedøvelse.

 

Rygbedøvelse (spinalbedøvelse)

Ved rygbedøvelse indsprøjtes lokalbedøvende væske imellem to ryghvirvler i lænderyggen. Underkroppen fra navlen og ned bliver følelsesløs. Bedøvelsen virker i 3-5 timer. 

 

Benyttes kun lokal bedøvelse eller rygbedøvelse, er du vågen og smertebehandlet under operationen. Ofte kan du stadig mærke tryk eller berøring. Der vil være mulighed for at lytte til musik - medbring eventuelt selv musikafspiller.


Med venlig hilsen
PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Speciallægerne i anæstesiologi


VERSION NR. 104 . DATO 21. jun 2018

Til top