Fod og ankel

Fod- og ankelklinikken fokuserer både på lidelser der kræver operativ og ikke operativ behandling, både i for, mellem og bagfod. Vi har også stor interesse i idrætsmæssige skader, både hvis du er kommet akut til skade eller har fået en overbelastningstilstand.

Vi tilbyder også operative behandlinger (kikkertoperation) af lidelser i ankelleddet, achillessene-operationer samt stabiliserende ankeloperationer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Blokadebehandling

Blokadebehandling består af en indsprøjtning med lokalbedøvelse samt et binyrebarkhormon (steroid), der har indvirkning på den inflammation (en såkaldt irritationstilstand), der formodes at være i leddet eller senen. 

 

De fleste blokader gives ultralydsvejledt, idet det giver en større sikkerhed for at binyrebarkhormonet placeres det ønskede sted.

 

Ingen anden lovlig behandling af idrætsskader har været så kontroversiel som lokal injektion af binyrebarkhormon. Der findes dog ikke i litteraturen dokumentation for, at injektion af binyrebarkhormon rundt om sener, i led eller i slimsække skulle være skadelig. 

 

 

Er der bivirkninger?

En bivirkning til blokaden kan være, at du oplever en forværring i symptomerne (smerterne), når virkningen fra lokal-bedøvelsen er forsvundet - efter ca. 5-6 timer. Disse smerter er normale og går sædvanligvis over efter ca. 1 døgn. Indtil da kan det være en god idé at supplere med noget smertestillende medicin i form af f.eks. Panodil og/eller Ipren. 

 

Delvist svind af fedtvævet under huden kan forekomme, men dette giver kun gener i sjældne tilfælde. 

 

Risikoen for systemisk effekt efter injektion af binyrebarkhormon, i form af ansigtsblussen, menstruations- forstyrrelser, - og svingninger i  blodsukkeret ses relativt hyppigt, mens alvorlige bivirkninger er yderst sjældne (allergiske reaktioner). 

 

Blokadens effekt

Blokaden virker oftest i 4-6 uger og kan derfor gentages efter ca. 6 uger. 

 

Bilkørsel

Du må gerne føre bil efter anlæggelse af en blokade. 

 

Sport

Deltagelse i sport/træning frarådes de første par uger efter injektionen.

Der kan dog være tilfælde, hvor du ikke behøver så lang en pause. 

 

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 103
Dato: 30. marts 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.