Som patient ved Håndkirurgisk Klinik på Privathospitalet Mølholm følger samme håndkirurg dig gennem hele dit behandlingsforløb.
Derved sikrer vi størst mulig tryghed og kontinuitet for dig.
Håndens anatomi
Hånden er en lille men vigtig del af bevægeapparatet
Den menneskelige hånd har en overordentlig veludviklet følesans og finmotorik, der sætter os i stand til at gribe og føle helt små ting. Denne fine balance mellem dét, du føler, ledbevægeligheden samt muskelsammentrækningen bruges konstant - når du spiser, skriver, hilser, arbejder og kærtegner. Sker der skader på hånden eller forstyrrelser i dette samspil, vil din dagligdag straks blive påvirket.
Det specielle ved hånden er den veludviklede følesans i fingrene, som gør os i stand til at føle og genkende helt små genstande.
Håndens skelet består af 27 knogler og specielt håndleddet og dets forbindelse med håndrodden er meget kompliceret med et hav af ledoverflader og ledbånd, som tillader den forfinede bevægelse af hånden og underarmen, og gør os i stand til med fingrene at kunne gribe og fastholde alt fra en stor hammer til en lille pincet.
Bevægelsen af hånden og fingrene foregår med mange muskler i underarmen og hånden samt sener, som både strækker og bøjer håndled og fingre. Samspillet mellem bevægelsen af alle disse små led foregår i hjernen og forbindelsen ned til hånden via de tre store håndnerver.
Håndryggens sener og muskler
Håndfladens sener og muskler
Forstyrrelser i nogle af disse anatomiske strukturer, en eller flere, kan få alvorlige konsekvenser for håndens funktion. Forståelsen af denne anatomi er overordentlig vigtig for den kirurg, der skal behandle, hvorfor håndkirurgi i dag oftest varetages af specialuddannede håndkirurger.
Læs mere om håndkirurgi og håndgener.
Har du problemer med din hånd?
Kontakt Privathospitalet Mølholm og hør om mulighederne for undersøgelse eller operation af vores håndkirurg, speciallæge Peter Jørgsholm.