Håndkirurgisk Klinik

Som patient ved Håndkirurgisk Klinik på Privathospitalet Mølholm følger samme håndkirurg dig gennem hele dit behandlingsforløb.

 

Derved sikrer vi størst mulig tryghed og kontinuitet for dig.

 

Håndkirurgisk Klinik tilbyder:

  • Kikkertoperation for karpaltunnelsyndrom
  • Nøglehulskirurgi for springfinger og seneskedehindebetændelse
  • Nålekirurgi for kuskefinger 
  • Kikkertkirurgi for håndledsgener f.eks. seneknude (Ganglion) og følger efter håndledsskader
  • Kikkertkirurgi ved tommelgener f.eks. tidlig slidgigt
  • Operation ved slidgigt i tommel- og hånd som bevarer bevægelighed
  • Blokadebehandling ved tennisalbue, springfinger, slidgigt i tommelfingeren (slidgigt) og let karpaltunnelsyndrom

Håndrelaterede gener på baggrund af slidgigt, seneskedebetændelse og sovende fingre, er blandt de hyppigste lidelser der medfører smerter i hænderne. Vores håndkirurger har stor erfaring med behandling heraf, men varetager ligeledes kompleks håndkirurgi. Vi tilstræber at behandle mange lidelser med kikkertkirurgi eller nøglehulskirurgi. Det er den samme speciallæge der følger patienten gennem behandlingsforløbet.

 

I moderne håndkirurgi benyttes operative metoder med minimale indgangsåbninger: kikkert-, nøglehuls- og nålekirurgi. Takket være denne udvikling kan vi forbedre forløbet for dig som patient, ved at foretage flere indgreb på samme gang - og i en del tilfælde på begge hænder samtidigt. Ligeledes kommer man sig væsentligt hurtigere efter behandling med de skånsomme indgreb. 

 

Alle håndkirurger er speciallæger med en håndkirurgisk uddannelse og arbejder udelukkende inden for dette speciale.

 

Peter Jørgsholm, dr.med., speciallæge i håndkirurgi og chef for Håndkirurgisk Klinik, har været pioner inden for udvikling af operation med minimale indgangsåbninger. Han er uddannet på Skandinaviens førende håndkirurgiske center i Malmø. Med mere end 10 års erfaring fra Malmø samt et års arbejde på verdens førende center for håndledsskader i Sydney, kan Peter Jørgsholm tilbyde håndoperationer på et højt fagligt niveau. Hans særlige interesse og ekspertise inden for kikkertbehandling af karpaltunnelsyndrom, håndledsbrud og bådbensbrud har ført til en doktorsafhandling om sidstnævnte.

De øvrige håndkirurger tilknyttet Mølholm er ligeledes uddannet i disse nye kirurgiske teknikker. 


Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

handfilm


Seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse, kan forekomme omkring mange af håndens sener. De Quervain er en af de hyppigst forekommende og skyldes en irritation ved håndleddet omkring to af tommelfingerens strækkesener. Når senerne bliver irriterede, kan patienten opleve smerter og hævelse på håndleddets tommelfinger side. Lidelsen opstår ofte umiddelbart efter graviditet, eller som følge af overbelastning.

Lena Schroll, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af seneskedehindebetændelse.

 Seneskedehindebetændelse


Seneknude i håndleddet

Seneknuder ses typisk som en udposning på håndleddets over- eller underside. Nogle seneknuder forsvinder af sig selv, mens andre kan være til kosmetisk gene eller give anledning til håndledssmerter. Seneknuder er ikke farlige så hvis knuden ikke generer, kræver det ikke behandling. Nogle patienter oplever smerter og ønsker at få fjernet seneknuden. Kirurgisk behandling af seneknuder tilbydes på Mølholm ofte som kikkertkirurgi da det mindsker risikoen for gendannelse. Janni Kjærgaard Thillemann, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af seneknuder.

Seneknuder/ganglion


Springfinger

En springfinger, er en finger der klikker, låser og gør ondt, når man har knyttet hånden. Det første symptom er ømhed i håndfladen som skyldes en irritation langs bøjesenen, og på et tidspunkt kan man risikere, at den begynder at springe. Nogle gange kan det være så slemt, at den sætter sig fast. Det kan være meget smertefuldt og generende for den enkelte patient.
Lena Schroll, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af lidelsen springfinger.

Springfinger


Til top