Hals og mund

Øre-, næse- og halslægerne på Privathospitalet Mølholm i Aarhus behandler - på højeste nationale niveau, alle godartede lidelser i specialet. 

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Cyste på halsen

Halscyster er væskeansamlinger, der opstår i hulrum, som allerede er anlagt i fostertilværelsen. Cysterne kan give anledning til betændelsestilstand, og de bør derfor fjernes. Cysterne er som regel godartede.

 

Før operationen

Hvis du er forhindret i at møde på det aftalte tidspunkt, beder vi dig give os besked på tlf.: 8720 3040

Kontakt også Mølholm, hvis du bliver syg i tiden op til operationsdagen. I tilfælde af akutte infektionssygdomme eller feber og forkølelse vil operationen blive udsat. 

 

Dine forberedelser til operationen

Du skal følge fastereglerne i indkaldelsen til operationen.

Inden du møder til operationen, skal du tage bad, børste tænder, vaske hår og ansigt. Du må ikke have makeup og neglelak på, da vi skal kunne se din naturlige kulør.

Husk etui til eventuelle kontaktlinser. Inden operationen afleveres de til opbevaring hos sygeplejersken. Bruger du briller eller tandprotese, må du gerne beholde dem på, til du kommer på operationsstuen, hvor en sygeplejerske evt. vil opbevare dem under operationen. 

 

Operationsdagens forløb

Du vil få anvist en seng, og narkoselægen kommer og taler med dig. Efter operationen vil du blive overvåget af en sygeplejerske. 

 

Operationen

Undersøgelsen foregår i fuld bedøvelse. Man forsøger at fjerne hele cysten. Hvis cysten er placeret i halsens midtlinje, vil det ofte indebære, at man samtidig fjerner en del af tungebenet. Dette giver ingen senfølger. Vi vil oftest placere et dræn i operationsarret for at undgå, at der opstår hævelse det første døgn efter operationen. Afhængig af cystens lokalisation på halsen kan der være en beskeden risiko for efterfølgende nervepåvirkning af nerven til skulderen eller nerven, der bevæger tungen.

 

Efter operationen

Drænet fjernes dagen efter operationen, og samme dag bliver du udskrevet. 

Du kan få ganske let hævelse omkring operationsarret den første uge. 

Hvis du får feber eller kraftig hævelse og rødme i operationssåret, skal du kontakte Mølholm. 

Vi anbefaler, at du tager den med ro 1 uge efter operationen. Herudover er der ingen forholdsregler i forbindelse med indgrebet. 

 

Hjemtransport

Du skal hentes af et familiemedlem eller en bekendt, som kan følge dig hjem i bil eller taxa. Hvis du har mulighed for at blive kørt hjem af Falck, behøver du ingen anden ledsagelse på hjemturen. I hjemmet skal der være en voksen person, der kan holde øje med dig det første døgn efter operationen. Du bør holde dig inden døre i dette døgn. 

 

Kontrol efter operationen

Inden du går hjem, vil du blive medgivet en tid til kontrol på Mølholm ca. 2 uger efter operationen.

 

Skulle du være i tvivl om noget efter udskrivelsen, eller får du feber, betydelige smerter eller andre problemer, er du velkommen til at ringe til Mølholm på telefon 8720 3040.

Patientinformation
Version nr.: 104
Dato: 10. november 2022
Denne behandling tilbydes i: Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.