Hjertesygdomme
HjerteCenter Mølholm

Som patient på HjerteCenter Mølholm er du sikker på, at den samme speciallæge tager sig af dig, fra du kommer til du går. Du altid kan komme i kontakt med denne, også i tiden efter behandlingen. Det er således dit forløb, der er i centrum. Glade patienter på grund af flotte behandlingsresultater og gode oplevelser hos os, er et afgørende bidrag til vores arbejdsglæde.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Hvad bør du vide om din atrieflimren?

En e-bog fra Rytmedoktor.dk

Peter Steen Hansen har skrevet en ny udgave af sin e-bog for patienter med atrieflimren. Den gamle – ”Hvad bør du vide om din atrieflimren?” – har heldigvis været til stor gavn for mange.
Den nye udgave er revideret på mange områder og emnerne er sat op i endnu mere logisk rækkefølge. 


Bogen følger en ”ABC-logik”, som gør det lettere at huske, hvad der er vigtigt at vide noget om.
Håber, du får glæde af ”ABC – for dig med atrieflimren”

 

LÆS e-bogen her

12 videoer, der dækker alle afsnit i den gamle e-bog

”Hvad bør du vide om din atrieflimren?”

Hjertet og kredsløbet

For at forstå, hvad der sker i hjertet, når man får atrieflimren – og for at forstå de symptomer, der følger med – er det godt at vide lidt om, hvordan hjertet og kredsløbet fungerer.

Atrieflimren – hvad er det?

Hvad er atrieflimren? Hvad er det, der sker i hjertet og med kredsløbet, når man får atrieflimren? Atrieflimren kan optræde på forskellig vis – nogle gange periodisk, nogle gange konstant. Hvordan måler jeg min puls? Hvordan finder jeg ud af, om jeg har atrieflimren? Og – hvorfor er det vigtigt?

Atrieflimren – komplikationer

Atrieflimren kan være træls. Men kan det også være farligt?
De alvorligste komplikationer til atrieflimren er øget risiko for blodpropper i hjernen og øget risiko for hjertesvigt med nedsat pumpekraft. Begge dele kan undgås, hvis man opdager atrieflimren og får startet relevant behandling.

Atrieflimren – risikofaktorer

Kan du selv gøre noget for at hjælpe på din situation med atrieflimren? Og for at undgå, at du overhovedet får problemer med atrieflimren? Jeg gennemgår en række af de faktorer, der betyder noget.

Atrieflimren – behandling

Behandling af atrieflimren har flere formål. Det vigtigste er at forebygge blodpropper og at forebygge udvikling af hjertesvigt. Herefter er det vigtigste at give dig et ordentligt liv – på trods af din atrieflimren.

Forebyg blodpropper

Den vigtigste komplikation til atrieflimren er blodpropper i hjernen – såkaldt ”hjerneslag”. Denne risiko kan reduceres meget væsentligt ved korrekt behandling. Men ikke alle har behov for ”blodfortyndende medicin.

Atrieflimren – medicinsk behandling

Medicinsk behandling af atrieflimren kan enten gives for at bremse en for hurtig puls – eller for at undgå, at atrieflimren overhovedet opstår. Der findes forskellige former for medicin, der kan være relevant, når man har atrieflimren. Desværre har medicinen nogle gange uønskede bivirkninger.

Atrieflimren – DC-konvertering

Hvis du har atrieflimren, der ikke stopper af sig selv, kan man give et stød på brystkassen, der får hjerterytmen til at blive normal. Desværre forhindrer det elektriske stød ikke, at din atrieflimren kan komme igen.

Atrieflimren – ablationsbehandling

Hvis din atrieflimren påvirker din livskvalitet og behandling med medicin ikke virker ordentligt, kan man behandle dig med en opvarmning af de områder i hjertets forkamre, der starter din atrieflimren. Man kan også vælge denne behandling, hvis du har mange bivirkninger til hjertemedicinen – eller hvis du foretrækker helt at undgå hjertemedicin.

Pacemaker og His-ablation

Hvis ikke den medicinske behandling – eller ablationsbehandling – virker godt nok på din atrieflimren, kan man nogle gange vælge at give dig en pacemaker og efterfølgende afbryde den elektriske forbindelse mellem forkamre og hjertekamre.

Atrieflagren

Nogle personer med atrieflimren kan også have en anden hjerterytmeforstyrrelse, der hedder ”atrieflagren”. De to rytmeforstyrrelser er gensidigt ”i familie med hinanden”. Behandling af atrieflagren er anderledes end af atrieflimren.

Praktiske råd i dagligdagen

Vægttab? Træning? Blodtryk? Kost? Søvn? Når du har fået atrieflimren, kan der være forskellige råd og vejledninger, som kan være nyttige. Og som kan være med til at give dig et bedre liv med din atrieflimren.

Speciallæger og behandlere

Billede af Mads Brix Kronborg
Mads Brix Kronborg
Speciallæge i kardiologi
Billede af Henrik Kjærulf Jensen
Henrik Kjærulf Jensen
Speciallæge i hjertesygdomme
Billede af Mette Skjødeberg Zwinge
Mette Skjødeberg Zwinge
Intensiv- og kardiologisk sygeplejerske
Billede af Maj-Britt Memhave Petersen
Maj-Britt Memhave Petersen
Intensiv- og kardiologisk sygeplejerske
Billede af Kristin Sveinsdottir
Kristin Sveinsdottir
Intensivsygeplejerske
Billede af Gabriella Edvardsson Alsøe
Gabriella Edvardsson Alsøe
Svensk patientrådgiver
Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.