Hudsygdomme

Kontakt
87 20 30 34
Patientinformation
Ar og rynker, behandling med Ellipse Frax 1550 laser
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Ar og rynker, behandling med Ellipse Frax 1550 laser

Behandling af rynker og ar samt forbedring af hudstruktur med Ellipse Frax 1550 laser

 

Hvad er Ellipse Frax-laserbehandling?

En Ellipse Frax-laserbehandling er en punktvis opvarmning af huden. Dette stimulerer hudens egne genopbygningsprocesser, idet de punktvist laserbehandlede områder laver en opvarmning, der går ca. 1 mm ned i huden, hvilket giver en meget effektiv hudforyngelse via nydannelse af hudens bindevæv. Overhuden påvirkes ikke ved behandlingen ud over en lettere opvarmning, dvs. overhuden bevares intakt.  

 

Ved opvarmning af læderhuden vil denne trække sig lidt sammen, og der vil dannes nye elastiske fibre og kollagenfibre samt nye glykosaminoglykaner (hyaluronsyre), som er grundsubstansen i læderhuden). De elastiske fibre og kollagenfibrene er vigtige for tætheden og elasticiteten i huden. Glykosaminerne binder fugten i huden, og har derfor også stor betydning for hudens udseende. 

 

Hvem har glæde af en Ellipse Frax 1550-behandling?

Behandlingen er effektiv mod fine linjer, rynker, slap hud om øjnene, let kreppet hud samt ar efter acne. 

 

Inden behandlingen påbegyndes 

Når du møder til behandling, tages der kliniske fotos. Derefter påsmøres en lokalbedøvende creme på huden. Cremen skal masseres ind i huden og virke i omkring 30 minutter, inden behandlingen udføres.  

 

Selve behandlingen

Herefter foretages behandlingen, hvor vi med en skanner afsætter laserenergien punktvist i huden. Hvert hudområde behandles med 4 passager. 

 

Behandlingen tager ca. 60 minutter for hele ansigtet, og føles som en varm, prikkende fornemmelse i huden.

Nogle hudområder er mere følsomme end andre, midt på kinden kan du normalt næsten ikke mærke noget, mens det på overlæben, panden og hagen ofte gør lidt mere ondt.

Afslutningsvist påsmøres der en kølende gelmaske, som skal sidde på til næste dag.

 

Beskrivelse af huden efter behandlingen

Lige efter behandlingen er huden let rød og varm, og det kan svie som efter en solskoldning. Dette varer 2-4 dage, hvor huden samtidig vil være let hævet.   

Mens huden heler, vil der ofte være kløe/en prikkende fornemmelse, og huden kan føles tør og ru. 

 

Hvordan skal du behandle huden efterfølgende?

Dag 1 - 7

Vi anbefaler Xtra Dry-Skin Fix creme fra Beauté Pacifique (forhandles på Privathospitalet Mølholm), da denne creme giver meget fugt og bidrager til ophelingen.

Du vil opleve, at hævelsen er værst de to første dage, og herefter tager det meget af. 

 

Generelle forholdsregler 2-3 måneder efter behandlingen

Så længe huden er let rød og stadig opbygges under overhuden, skal du ved ophold udendørs i de følgende 2-3 måneder påføre solfaktor 50+.  

Hvis du har tendens til skjoldet pigmentering og/eller har en mørkere hudtype, skal du bruge faktor 50+ igennem flere måneder efter behandlingen for at reducere risikoen for ekstra mørkfarvning efter behandlingen. Vi anbefaler solcreme faktor 50+ fra La Roche Posay (forhandles på Privathospitalet Mølholm.)

 

Du kan anvende de renseprodukter, cremer og makeup, som du normalt anvender, det er dog vigtigt, at de ikke irriterer huden og må derfor ikke indeholde skrubbe- eller slibemidler.  

 

Hvor mange behandlinger skal der til?

Flere behandlinger optimerer effekten. Vi anbefaler 3-5 behandlinger med 2-6 måneders interval for at sikre fuld effekt af den først givne behandling, inden den næste foretages. 

 

Forventet resultat

Det kan forventes, at fine, kreppede rynker ved øjnene glattes. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til, før dette resultat opnås. Dybe rynker og løs hud kan ikke fjernes tilstrækkeligt med denne behandling, men kræver standard skinresurfacing med CO2 laser (se særskilt informationsmateriale om denne behandling) eller plastikkirurgisk indgreb.  

Generelt kan man sige, at resultatet afhænger af udgangspunktet før behandlingen, af den enkelte persons hudtype og hudens evne til at danne kollagen, af hvor kraftig en behandling der foretages, samt om patienten følger de angivne retningslinjer nøje i efterforløbet. 
 

511745378   337925708 

Før og efter 

  

Holdbarheden af behandlingen

Hvor længe resultatet holder for den enkelte, er meget svært at sige, idet vi ældes forskelligt. Holdbarheden af behandlingen afhænger af mange forskellige faktorer, som for eksempel arvelige/genetiske forhold, miljømæssige forhold, livsform, jobtype/jobbelastning, social situation, psykisk situation, kost, drikke, alkoholforbrug, rusmidler, vægttab/vægtøgning, motion, rygning, sol/solarie, kirurgiske indgreb, ardannelser, hudpleje, hudsygdomme, anden sygdom og medicinindtagelse. 

 

Praktiske forholdsregler du skal huske, før du kommer til behandling

Vi kan ikke behandle dig, hvis du har aktivt forkølelsessår. Hvis du har aktivt forkølelsessår, eller kan mærke, at der er et på vej, skal du ubetinget melde afbud til behandlingen.  

Gravide og ammende behandles ikke.

Da behandlingen føles let stikkende og let sviende, anbefaler vi, at du 1 time før behandlingen tager 2 tabletter paracetamol á 500 mg samt evt. 2 tabletter ibuprofen á 200 mg, som fås i håndkøb.

 

Eventuelle bivirkninger og komplikationer 

Der er mulighed for følgende "almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger):   

Der er risiko for, at acne kan bryde ud i ophelingsfasen. Hvis du oplever dette, skal du henvende dig til os, så den aktive acne kan blive behandlet. 

 

Der er desuden risiko for, specielt hos mørkere hudtyper, at huden i efterforløbet kan blive mørkere på de behandlede områder. Dette ses dog sjældent, og kan reduceres ved at man undgår sol, anvender solfaktor 50+, samt at der efterfølgende anvendes en blegecreme (receptpligtig). 

 

Der er mulighed for følgende "ikke almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger):

Der er en meget lille risiko for at huden efter behandlingen bliver lysere end før behandlingen, det vil sige, at man ikke kan blive helt så brun i området som før. Der er endvidere risiko for, at der kan opstå infektion i de små områder, som laseren varmer i huden. Endelig er der en meget lille risiko for ardannelse, som normalt kun ses efter kløe og kradsning. 

 

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen.  

Det forudsætter, at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen. Når det drejer sig om behandling med Ellipse Frax 1550-laser, kan du afgive samtykke med det samme.

 

Vi glæder os til at se dig

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen. 

 

 

Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik

Version nr. 112 . Dato 02. feb 2021

Gode råd om daglig hudpleje

Brug altid solcreme. Det er næsten det bedste råd man vil få fra en hudlæge.

Kampagner, tilbud og glimt fra vores dagligdag findes på vores  Instagram profil 

Du skal ikke leve med din akne,

det kan behandles effektivt.
Få livskvaliteten tilbage. 
LÆS MERE

 

Velkommen til HudCenter Mølholm, Vejle - vi har lokaler i denne smukke gamle bygning på Brummersvej 10. Vi glæder os til at se jer 🍀🌸


Til top