Hudsygdomme

På HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik er speciallægerne og lasersygeplejerskerne uddannet på et højt fagligt niveau. Derfor varetager de en lang række behandlinger og laserbehandlinger, ligesom de underviser og deltager i forskning inden for laserbehandling og behandling af aldersrelaterede forandringer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Hudanalyser

Hvorfor anvendes hudanalyser?

Til vurdering af hudens biologiske alder, og til vurdering af reaktion på cremer, laser- eller IPL-behandling (f.eks. Ellipse) kan der anvendes fugtigheds-, elasticitets- og ultralydsmålinger. 

Det kan være en fordel at foretage disse målinger, da det er vanskeligt at huske hvordan huden så ud, før behandlingen blev påbegyndt. Man vænner sig undervejs i behandlingsforløbet til at huden gradvist bliver pænere, og glemmer det oprindelige udgangspunkt. Fotodokumentation er ikke altid nok, idet fine forandringer i hudens struktur ikke kan ses på fotos. At huden føles finere og glattere kan heller ikke ses på fotos, men kan registreres på f.eks. fugtighedsmå-linger eller elasticitetsmålinger. At huden efter visse behandlinger øger kollagen-dannelse, ses især på ultralydsmålinger af huden, som viser en øget tæthed, og heller ikke dette resultat kan altid dokumenteres på fotos.

 

Forholdsregler ved hudanalyser

Der udvælges et bestemt sted på huden som ønskes undersøgt. Stedet skal kunne præciseres, således at der ved senere målinger kan foretages måling på nøjagtig samme sted igen. Elasticiteten, fugtigheden og tætheden i huden er forskellig fra person til person Derfor siger én måling ikke så meget om den enkelte persons hud, der skal være noget at sammenligne med, hvorfor vi altid foretager en måling igen senere, og det vi ser, er således en forandring i huden som følge af anvendte cremer eller gennemført laser- eller IPL- behandling (f.eks. Ellipse).

 

Hvordan udføres en ultralydsmåling?

Der påføres en gel på ultralydsmåleren, som holdes på huden med et let tryk. Ultralydsbilledet ses på en skærm og gemmes på computeren. Undersøgelsen er smertefri, og varer kun nogle få minutter. Ultralydsbilledet viser tætheden i huden som et udtryk for hudens kvalitet. Jo større tæthed desto bedre. 

 

Hvordan udføres elasticitetsmålinger?

Der påsættes en lille sugekop på huden. Denne skaber vacuum og måler hudens elasticitet. Det gør ikke ondt.  Elasticiteten bliver registreret på den tilknyttede computer. Målingen tager nogle få minutter, og kan føles som et meget let sug på huden. Jo højere tal desto bedre. Elasticitetsmålingerne viser elasticiteten i huden. 

 

Hvordan udføres fugtighedsmålinger?

Der påsættes en lille måler, som holdes ind mod huden. Fugtigheden bliver registreret på den tilknyttede computer. Målingen tager nogle få minutter og er smertefri. Jo højere tal desto bedre.

Før fugtighedsmåling er det vigtigt at huden er ren og tør samt fri for makeup.


Hvor foretages hudanalyser?

Hudanalyser foretages udelukkende på HudCenter Mølholm på Privathospitalet Mølholm i Vejle, og kan ikke foretages i Risskov. 

Patientinformation
Version nr.: 109
Dato: 26. september 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.