Hudsygdomme

På HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik er speciallægerne og lasersygeplejerskerne uddannet på et højt fagligt niveau. Derfor varetager de en lang række behandlinger og laserbehandlinger, ligesom de underviser og deltager i forskning inden for laserbehandling og behandling af aldersrelaterede forandringer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Rejuvenation/hudforyngelse (Ellipse Frax 1940 laserbehandling)

Hvad er Ellipse Frax laserbehandling?

En Ellipse Frax 1940 laserbehandling er en punktvis opvarmning af huden. Dette stimulerer hudens egne genopbygningsprocesser, idet laseren laver en punktvis opvarmning af huden, der går 0,2 mm ned i huden. Laseren påvirker epidermis (overhuden) og den øverste del af dermis (læderhuden). Dette er med til at give en hudforyngende stimulation af huden via nydannelse af hudens bindevæv samt nydannelse af overhudsceller, så huden bliver mere ensfarvet. 

 

Hvem har glæde af en Ellipse Frax 1940 behandling?

Ellipse Frax 1940 kan reducere godartede, pigmenterede forandringer i huden, for eksempel solskader, alderspletter og fregner. Med Ellipse Frax 1940 opnår man en rejuvenation/hudforyngelse. Behandlingen har en let peelende effekt og efterlader huden mere ensartet i farve samt med en mere frisk udstråling.

Ved ar og rynker kan Ellipse Frax 1940 kombineres med en Ellipse Frax 1550. Med en kombination af disse to bølgelængder vil man kunne behandle både i overfladen og i dybden af huden, hvorved effekten på hudstrukturen optimeres.

Ellipse Frax 1940 kan anvendes på kroppen for eksempel på decolleté, arme og ben.

Alle hudtyper kan behandles.

 

Behandlingsforløb

Hvor mange behandlinger,  der skal til er individuelt, da udgangspunktet er forskelligt. 

Interval mellem behandlingerne er  minimum 6-8 uger Ved flere behandlinger samt vedligeholdelsesbehandling optimeres resultatet.

 

Inden behandlingen påbegyndes 

Når du møder til behandling, tages der kliniske fotos. Der påføres eventuelt lokalbedøvende creme.

 

Behandlingen

Med en skanner afsættes laserenergien punktvis i huden. Hvert hudområde behandles med 3-4 passager. 

Behandlingen føles som en varm, prikkende fornemmelse i huden, og tager 45-60 minutter for hele ansigtet. Nogle hudområder er mere følsomme end andre, midt på kinden kan man normalt næsten ikke mærke noget, mens det på overlæben, panden og hagen ofte gør lidt mere ondt.

Afslutningsvist påsmøres der en kølende gel, som skal sidde på til næste dag.

 

Efter behandlingen

Lige efter behandlingen er huden let rød og varm, og det kan svie som efter en solskoldning. Dette varer normalt 2-4 dage, hvor huden samtidig vil være let hævet. Du vil opleve, at hævelsen er værst de to første dage og herefter aftager det.

Mens huden heler, vil der ofte være en kløende/prikkende fornemmelse, og huden kan føles tør og ru. 

Undgå soleksponering umiddelbart efter samt i perioden hvor huden er synlig påvirket. Der skal anvendes solfaktor 50+. 

 

Hvordan skal du behandle huden efterfølgende?

1-2 uger efter behandlingen anbefaler vi at du anvender en god fugtighedscreme (for eksempel Xtra Dry-Skin Fix fra Beauté Pacifique), som giver fugt og bidrager til ophelingen.

Så længe huden er let rød og stadig opbygges under overhuden, dvs. de følgende 2-3 måneder, skal du ved ophold udendørs påføre solfaktor 50+.  

Hvis du har tendens til skjoldet pigmentering og/eller har en mørkere hudtype, skal du bruge faktor 50+ igennem flere måneder efter behandlingen for at reducere risikoen for ekstra mørkfarvning efter behandlingen. Vi anbefaler solcreme faktor 50+ som indeholde et fysisk filter (titaniumdioxid og zinkoxid).

 

Du kan anvende de cremer, rense- og makeupprodukter, som du normalt anvender, det er dog vigtigt, at de ikke irriterer huden og må derfor ikke indeholde skrubbe- eller slibemidler.  

 

Holdbarheden af behandlingen

Holdbarheden af behandlingen afhænger af mange forskellige faktorer, for eksempel arvelige/genetiske/miljømæssige forhold, livsform, jobtype/jobbelastning, social situation, psykisk situation, kost, drikke, alkoholforbrug, rusmidler, vægttab/vægtøgning, motion, rygning, sol/solarie, kirurgiske indgreb, ardannelser, hudpleje, hudsygdomme, anden sygdom og medicinindtagelse. 

 

Praktiske forholdsregler du skal huske, før du kommer til behandling

Vi kan ikke behandle dig, hvis du har aktivt forkølelsessår, dette bør behandles med tabletter. Hvis du har tendens til forkølelsessår, sætter vi dig i forebyggende behandling for dette, før behandlingen foretages.

 

Gravide og ammende behandles ikke.

 

Selvom huden er lokalbedøvet med creme forinden, kan behandlingen føles let stikkende og let sviende, derfor anbefaler vi, at du 1 time før behandlingen tager 2 tabletter paracetamol á 500 mg, som fås i håndkøb.

 

Eventuelle bivirkninger og komplikationer 

Der er mulighed for følgende "almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger):   

Der er risiko for, at acne kan bryde ud i ophelingsfasen. Hvis du oplever dette, skal du henvende dig til os, så den aktive acne kan blive behandlet. 

 

Der er desuden risiko for, specielt hos mørkere hudtyper, at huden i efterforløbet kan blive mørkere på de behandlede områder. Dette ses dog sjældent, og kan reduceres ved at man undgår sol, anvender solfaktor 50+, samt at der efterfølgende anvendes en blegecreme (receptpligtig). 

 

Der er mulighed for følgende "ikke almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger):

Der er risiko for, at der kan opstå infektion i de små områder, som laseren varmer i huden. Endelig er der en meget lille risiko for ardannelse, som normalt kun ses efter kløe og kradsning. 

 

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen.  

Det forudsætter, at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen. Når det drejer sig om behandling med Ellipse Frax 1940, kan du afgive samtykke med det samme.

 

Vi glæder os til at se dig

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen. 

Patientinformation
Version nr.: 113
Dato: 04. januar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.