PATIENTINFORMATION
MR UE angio
Denne behandling tilbydes i: Vejle

MR UE angio

MR betyder magnetisk resonans. Man foretager en MR-undersøgelse i en MR-scanner.

En MR-scanner er opbygget omkring en elektromagnet. Ved hjælp af denne samt radiobølger kan man lave billeder af kroppens forskellige dele. Teknikken er helt ufarlig, og man bruger ikke vævsbeskadigende stråler. Man kan blive scannet gentagne gange uden problemer. Principielt kan alle dele af kroppen scannes. Der er ikke nogen speciel forberedelse til undersøgelsen. 


Hvad er en UE angiografi?

En UE angiografi er en undersøgelse af pulsårerne i benene gennem bækkenet og op til nyrerne.


Angiografi er en undersøgelse, der anvendes til at vise pulsårer (arterier) på MR-billederne. Angiografi kaldes også arteriografi og bruges sædvanligvis til at undersøge pulsårerne for forsnævringer eller aflukninger.


Ved en angiografi sprøjtes et kontraststof ind i en blodåre og herefter MR-scannes det aktuelle område af kroppen. Kontraststoffet giver en kraftig skygge på MR-billedet, og speciallægen kan herved se formen af pulsårerne, og hvor blodet løber hen.


Praktiske oplysninger

Før en MR-underekstremitets-angiografi (MR UE-angio) skal du undersøges af en kar-specialist. Denne kan henvise dig til MR-scanningen, og efterfølgende vejlede dig om evt. behandling.

 

Inden undersøgelsen skal vi vide, om der er forhold, der kan forhindre din MR-undersøgelse


Du kan ikke undersøges, hvis du har fået indsat en pacemaker, eller hvis du er under 3 måneder henne i en graviditet. Vi vil i den forbindelse bede dig udfylde kontrolskema og aflevere det ved ankomsten. 


Desuden kan du ikke blive undersøgt med kontraststof, hvis du er nyresyg, hvorfor du skal have taget en blodprøve, der viser din nyrefunktion (Se-kreatinin) inden undersøgelsen


MR-undersøgelsen

Før MR UE-angiografien skal du lægge smykker, kreditkort, mobiltelefon fra dig og tage tøj med lynlåse eller andet metal i af.


Til undersøgelsen skal du have tre injektioner med kontraststof. Derfor får du lagt en kanyle - en såkaldt venflon - i hånden eller albuebøjningen, når du lægger dig på skannerlejet. Via en lille plastikslange kobles du til en såkaldt automatsprøjte, der meget præcist kan injicere kontraststoffet og sprøjte efter med saltvand.


Under scanningen hører du nogle bankelyde, der gentages afbrudt af pauser. Du har hovedtelefoner på, hvor du kan lytte til musik og tale med radiografen under undersøgelsen. Hele scanningen varer ca. ½ time.


Du får ikke svar umiddelbart efter scanningen, da denne først skal beskrives af radiologen. 


Risici og bivirkninger

Der er ingen kendte bivirkninger ved MR-scanning.


Såfremt du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte MR-klinikken på Privathospitalet Mølholm. 


Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

MR-klinikken

VERSION NR. 101 . DATO 25. okt 2017

Til top