Patientinformation
SSEP undersøgelse
Denne behandling tilbydes i: Vejle

SSEP undersøgelse

(EVOKEREDE POTENTIALER)

 

Hvad er en SSEP-undersøgelse

SSEP er en forkortelse af somato-sensorisk evokerede potentialer. Det er en registrering af hjernens reaktion på elektriske impulser på huden.

 

Formålet med undersøgelsen

Formålet er at undersøge følenervens baner fra arme/ben til rygmarven og hjernen.

 

Forberedelse

Der kræves ingen speciel forberedelse inden undersøgelsen. Håret skal være nyvasket og tørt. Der må ikke være gelé, skum eller lak i det. 

I tilfælde af allergi overfor plaster, cremer, salver eller metaller bedes dette oplyst til neurofysiologisk sekretær før undersøgelsen.

 

Selve undersøgelsen

Du ligger ned under undersøgelsen. Der placeres elektroder på hovedet og forskellige steder på kroppen, herefter stimuleres følenerven henholdsvis ved håndled og ankel med svage elektriske impulser. Elektroderne måler, om nerveimpulsen når gennem arme/ben, rygmarv og hjerne med en normal hastighed. Der er ingen gener efter undersøgelsen, og undersøgelsen er helt ufarlig.

 

Varighed

Undersøgelsen varer ca. 1 time.

 

Efter undersøgelsen

Resultatet af undersøgelsen kan ikke oplyses på selve dagen. Undersøgelsen skal vurderes og bearbejdes  af en speciallæge i neurofysiologi. Først herefter foreligger det endelige resultat.  Laboranten der udfører undersøgelsen kan ikke og må derfor ikke udtale sig om undersøgelsesresultat. Resultatet sendes  i løbet af nogle dage  til den læge, der her henvist dig hertil. Denne vil så informere dig om resultatet og evt. behandling.

 

Ved yderligere spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte neurofysiologisk sekretær på Privathospitalet Mølholm.

 

 

Med venlig hilsen 

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Klinik for neurologi 

og klinisk neurofysiologi

Version nr. 104 . Dato 12. feb 2021

Til top