Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Behandling med TVT

Behandling af urininkontinens, kvinder Vaginal slyngeplastik med proleneslynge (TVT) 

 

Denne operation er den mest udbredte behandling af stress urininkontinens. Operationen blev introduceret i 1996, og har vist sig utroligt effektiv, også på langt sigt. Over 90% af de kvinder der blivere opereret bliver fuldt tilfredse.

 

Før operation

Hvis du får blodfortyndende medicin bliver det ved konsultationen af talt hvor mange dages pause du skal holde inden operationen.

 

Før du møder til operationen bedes du barbere hele området.

 

Operationen

Operationen udføres sædvanligvis i lokalbedøvelse suppleret med smertestillende og/eller afslappende midler i en blodåre. Selve operationen varer sædvanligvis ½ time.

 

Der laves 2 små snit i huden over skambenet og et snit i skeden ved urinrøret. Ved operationen placeres et bånd af kunststof (prolene) under urinrøret for at støtte det. Dette bånd absorberes ikke, men giver permanent støtte resten af livet. Infektioner og fremmedlegemereaktion imod båndet kan forekomme, men er i praksis meget sjælden. Du vil være vågen og kan samarbejde med at hoste på kommando, således at båndet ligger som det skal, uden at stramme. De 2 små sår over skambenet lukkes med et par små plastre, og såret i skeden lukkes med en selvopløselig tråd. Ved operationens afslutning indlægges kateter i blæren og en lille tampon i skeden. Kateteret og tamponen skal ligge i et par timer, hvorefter begge dele fjernes, og hvis der herefter er fri vandladning, kan du eventuelt gå hjem. 

 

Efter operationen

De første par døgn bør du forholde dig nogenlunde rolig. Herefter kan almindelig aktivitet genoptages, blot du undgår tunge løft. Sædvanligvis er man sygemeldt i 1-2 uger. Der er også samlejeforbud i de første par uger efter operationen.

 

Du bør ikke cykle de første 4 uger efter operationen, og ligeledes er badning i badekar eller bassin ikke hensigtsmæssigt i de første 4 uger.

 

Helt normal aktivitet kan genoptages efter ca. 4-6 uger. Hvis der opstår feber eller vandladningsproblemer, bør du kontakte Privathospitalet Mølholm eller din egen læge, da der kan være tale om urinvejsinfektion, som skal behandles.

 

Cirka 2 måneder efter operationen tilbydes du en opfølgende konsultation med måling af vandladningen, kontrol af blæretømningen, samt en gynækologisk undersøgelse for at sikre, at båndet ligger korrekt.

Patientinformation
Version nr.: 109
Dato: 05. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Billede af Gabriella Edvardsson Alsøe
Gabriella Edvardsson Alsøe
Svensk patientrådgiver
Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.