Patientinformation
Blærepolypper (TUR-B)
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Blærepolypper (TUR-B)

Kikkertundersøgelse med biopsi og evt. TUR-B

 

Kikkertundersøgelse med prøvetagning af væv i blæren og evt. fjernelse af en polyp.

 

Hvis du har fået påvist blærepolypper eller celleforandringer i blæren anbefales det at du får foretaget en kikkertundersøgelse i fuld bedøvelse med fjernelse af eventuel polyp og prøvetagning af blæreslimhinden.

 

Kikkertundersøgelsen foregår under fuld bedøvelse ved at kikkerten indføres i blæren, og eventuelle polypper skrabes væk. Har du fået påvist celleforandringer, tages der slimhindeprøver forskellige steder i blæren. 

 

Evt. videre behandling og kontrol efter kikkertundersøgelsen er afhængig af fundene ved undersøgelsen. 

 

Før operationen

Du møder fastende på Privathospitalet Mølholm til det aftalte tidspunkt. 
Hvis du får blodfortyndende medicin fx Marcoumar, Marevan, Plavix, Hjertemagnyl eller anden medicin, der indeholder acetylsalicylsyre (fx Albyl, Kodimagnyl) eller gigtpræparater, bedes du holde pause med denne behandling 5 dage forud for operationen, da der ellers kan være problemer med blødning under og efter operationen. Dette gælder også for naturmedicin, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, E-vitamin etc.  
 

Selve operationen

Under fuld bedøvelse indføres kikkerten i blæren, og eventuelle polypper skrabes væk. Har du fået påvist celleforandringer, tages der slimhindeprøver forskellige steder i blæren. Efter at eventuel blødning er standset, fjernes kikkerten, og der indlægges et midlertidigt blærekateter, som skal ligge, indtil urinen næsten er klar, hvorefter det kan fjernes.
 

Efter operationen

Efter at du har haft fri vandladning, kan du udskrives til videre behandling og kontrol afhængig af fundene ved undersøgelsen. Efter bedøvelsen må du ikke selv køre bil. Det er derfor vigtigt, at du har en aftale med en ledsager, der kan sørge for hjemtransporten.
 
Efter en kikkertundersøgelse er der en lille risiko for blærebetændelse, og det er derfor vigtigt at drikke rigeligt de første par dage efter undersøgelsen.
 
Får du tiltagende svie ved vandladningen og eventuelt feber, bør du få urinen undersøgt hos egen læge så hurtigt som muligt og få iværksat en behandling.
 
Er du i tvivl, kan du altid kontakte Privathospitalet Mølholm. 
 
Med venlig hilsen
PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 
Urologisk Klinik
Version nr. 105 . Dato 25. sep 2020

Til top