Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Ikke-nedsunkne sten

(Retentio testis)

 

Testiklerne dannes i fosterlivet oppe i nærheden af nyrerne. Under fosterets udvikling vandrer de ned og ud gennem lyskekanalen, således at ca. 98% af stenene er nede i pungen ved fødslen. Af de ca. 2%, der ikke er nede, vil ca. halvdelen komme ned i løbet af det første år, mens resten ikke kommer ned af sig selv og dermed kræver en operation. Hvis begge sten ikke er nede, skal dit barn snarest muligt vurderes ved speciallæge, da sten beliggende i lyskeregionen eller inde i kroppen allerede begynder at tage skade indenfor det første år, og dermed nedsætter dit barns mulighed for senere at blive far.

 

Hvis stenene kan føles i lyskekanalen, har vi mulighed for at foretage operationen på Privathospitalet Mølholm. Hvis stenene ikke kan føles, skal behandlingen foretages på en afdeling på et offentligt sygehus med speciale i dén slags operationer.

 

Forundersøgelse

Forud for en eventuel operation kommer du og dit barn til en forundersøgelse, hvor man vurderer stenenes placering ved en ultralydskanning, og man tager stilling til, om dit barn kan tilbydes operation. De børn, der tilbydes operation på Privathospitalet Mølholm, er oftest dem, hvor kun den ene sten ikke er i pungen.

 

Operation

Barnet skal møde fastende. Operationen foregår i fuld bedøvelse. Der foretages et snit i lysken, og stenen frilægges og løsnes, hvorefter den placeres i en lille lomme så langt nede i pungen, som det er muligt. Såret sys sammen med selvopløselige tråde.  

Efter opvågningen observeres dit barn i nogle timer i afdelingen med henblik på eventuel blødning eller smerter.

 

Efter operationen

Et par timer efter operationen kan dit barn komme hjem og skal holde sig i ro et par dage. Dit barn bør blive hjemme under rolige forhold i ca. 1 uges tid. 

Eventuelle smerter kan behandles med Pamol. Eventuelle komplikationer kan være blødning eller betændelse. Skulle dette ske, bør du kontakte Privathospitalet Mølholm mhp. kontrol, eller egen læge.

 

Der aftales ingen opfølgende kontrol, med mindre I er usikre på, om alting er, som det skal være.

Patientinformation
Version nr.: 105
Dato: 04. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.