Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Kikkertundersøgelse af blæren (cystoskopi)/ kvinder

Ved blod i urinen, gentagne blærebetændelser eller mistanke om anden sygdomstilstand kan der være behov for en kikkertundersøgelse af urinblæren. 

 

Kikkertundersøgelsen foregår med en tynd bøjelig kikkert. Det foretages i lokal bedøvelse af urinrøret. 

 

Procedure

Efter afvaskning af skedeindgang og urinrørets åbning indføres en bedøvende og smørende gel i urinrøret. Herefter kan kikkerten indføres til urinblæren. Gennem kikkerten fylder vi blæren op med lunkent, sterilt saltvand, for bedre at kunne se hele blærens slimhinde.

 

Selve undersøgelsen tager ofte kun nogle få minutter, men på grund af forberedelserne til undersøgelsen skal du regne med at være på undersøgelsesstuen en halv time. Efter undersøgelsen kan der være lidt irritation med øget vandladningstrang. Irritationen forsvinder efter cirka 1 døgn. Det er vigtigt at drikke rigeligt det første døgn efter undersøgelsen for at undgå blærebetændelse.  

 

Hvis der kommer symptomer på blærebetændelse, bedes du kontakte egen læge med henblik på urinundersøgelse og opstart af antibiotika.

 

Hvis du i dagene inden undersøgelsen har mistanke om at du har blærebetændelse er det vigtigt at du opsøger din praktiserende læge og får det undersøgt og kommer i behandling. Hvis du kommer til undersøgelsen med ubehandlet blærebetændelse kan undersøgelsen måske ikke gennemføres.

Patientinformation
Version nr.: 108
Dato: 05. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.