PATIENTINFORMATION
Sterilisation af mænd
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Sterilisation af mænd

Information om sterilisation

 

Ved mandlig sterilisation foretages en overskæring af sædkanalen i begge sider af pungen, så sædcellerne, der dannes i testiklerne, hindres i at nå frem til sædblæren. Produktionen af selve sædvæsken, som er det synlige resultat af udløsningen, foregår i blærehalskirtlen (prostata). Den påvirkes ikke af indgrebet, og der sker ingen ændring af lysten eller evnen til seksuel aktivitet.

 

En beslutning om at få foretaget sterilisation kræver nøje overvejelse. Det vil i almindelighed være vanskeligt at genskabe forplantningsevnen, hvis der senere skulle opstå ønske om at sætte flere børn i verden. Sædkanalerne kan syes sammen igen, men sædkvaliteten vil ofte være så forringet, at det kan være vanskeligt at opnå graviditet. Men hvis du er sikker på, at du har fået de børn, du ønsker, så er sterilisation én af de bedste og sikreste metoder til svangerskabs- forebyggelse.

Man regner normalt med, at op til 10% af patienterne kan få kroniske smerter i pungen, dette skyldes formentlig aflukning af sædlederne.

 

Før du møder til indgrebet, bedes du barbere hele området. Indgrebet foretages ambulant og i lokalbedøvelse, og forundersøgelse er ikke nødvendig. Efter en kort observation (ca. 1 time) vil du være klar til at tage hjem. Udover let ømhed og hævelse omkring operationsstedet i begge sider af pungen er der almindeligvis ingen gener, og sygemelding er som regel ikke nødvendig. 

De to sår i huden lukkes med en opløselig tråd, som forsvinder, når såret er lægt.

 

Efter aflukning af sædlederne kan der stadig findes sædceller i udførselsgangene de første uger, og i sjældne tilfælde kan det ske, at sædlederne vokser sammen igen. Det anbefales derfor, at du fortsætter med anden form for forebyggelse de første tre måneder, og at vi derefter ved en sædprøve får sikkerhed for, at sterilisationen er effektiv (du vil få nærmere oplysning herom i forbindelse med indgrebet).

 

Du kan altid henvende dig til Privathospitalet Mølholm uden henvisning. 

 

Venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Urologisk Klinik

VERSION NR. 102 . DATO 05. feb 2019

Til top