Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Sterilisation af mænd

Information om sterilisation

 

Ved mandlig sterilisation foretages en overskæring af sædlederen i begge sider af pungen, så sædcellerne, der dannes i testiklerne, hindres i at nå frem til sædblæren. Produktionen af selve sædvæsken, som er det synlige resultat af udløsningen, foregår i blærehalskirtlen (prostata). Den påvirkes ikke af indgrebet, og der sker ingen ændring af lysten eller evnen til seksuel aktivitet, og ingen ændring i produktionen af det mandlige kønshormon.

 

En beslutning om at få foretaget sterilisation kræver nøje overvejelse. Hvis du er sikker på, at du har fået de børn, du ønsker, så er sterilisation én af de bedste og sikreste metoder til svangerskabsforebyggelse.

 

Før du møder til indgrebet, bedes du barbere dig med en trimmer (ikke skraber). Du skal barbere området ved pungen og op over penis. Indgrebet foretages ambulant og i lokalbedøvelse.

Indgrebet tager cirka 30 minutter.

De to sår i huden lukkes med en opløselig tråd, som forsvinder, når såret er helet.

 

Efter aflukning af sædlederne kan der stadig findes sædceller i udførselsgangene de første uger, og i ekstremt sjældne tilfælde kan det ske, at sædlederne vokser sammen igen. Det anbefales derfor, at du fortsætter med anden form for forebyggelse de første tre måneder, og at vi derefter ved en sædprøve får sikkerhed for, at sterilisationen er effektiv (du vil få nærmere oplysning herom i forbindelse med indgrebet).

 

Efter operationen kan der være en kortere periode med smerter og ømhed i området, ligesom der ofte kommer misfarvning af pungen i en periode. Det kan være en god ide at anvende stramtsiddende underbukser til at støtte pungen. Har du behov for det, kan du købe noget smertestillende håndkøbsmedicin.

 

Sygemelding afhænger af, hvilken type job du har, men almindeligvis er et par dages sygemelding nok.-

 

Du kan altid henvende dig til Privathospitalet Mølholm uden henvisning. 

Patientinformation
Version nr.: 109
Dato: 29. maj 2024
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.