Patientinformation
Sterilisation af mænd
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Sterilisation af mænd

Information om sterilisation

 

Ved mandlig sterilisation foretages en overskæring af sædlederen i begge sider af pungen, så sædcellerne, der dannes i testiklerne, hindres i at nå frem til sædblæren. Produktionen af selve sædvæsken, som er det synlige resultat af udløsningen, foregår i blærehalskirtlen (prostata). Den påvirkes ikke af indgrebet, og der sker ingen ændring af lysten eller evnen til seksuel aktivitet.

 

En beslutning om at få foretaget sterilisation kræver nøje overvejelse. Hvis du er sikker på, at du har fået de børn, du ønsker, så er sterilisation én af de bedste og sikreste metoder til svangerskabs- forebyggelse.

 

Før du møder til indgrebet, bedes du barbere hele området. Indgrebet foretages ambulant og i lokalbedøvelse, og forundersøgelse er ikke nødvendig. Efter en kort observation vil du være klar til at tage hjem. Udover let ømhed og hævelse omkring operationsstedet i begge sider af pungen er der almindeligvis ingen gener, og sygemelding udover en enkelt eller to dage er som regel ikke nødvendig. 

De to sår i huden lukkes med en opløselig tråd, som forsvinder, når såret er helet.

 

Efter aflukning af sædlederne kan der stadig findes sædceller i udførselsgangene de første uger, og i ekstremt sjældne tilfælde kan det ske, at sædlederne vokser sammen igen. Det anbefales derfor, at du fortsætter med anden form for forebyggelse de første tre måneder, og at vi derefter ved en sædprøve får sikkerhed for, at sterilisationen er effektiv (du vil få nærmere oplysning herom i forbindelse med indgrebet).

 

Du kan altid henvende dig til Privathospitalet Mølholm uden henvisning. 

 

Venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Urologisk Klinik

Version nr. 104 . Dato 25. sep 2020

Til top