Patientinformation
Udfyldning i pungen
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Udfyldning i pungen

Indholdet i pungen

I pungen findes der hos manden to testikler, der mærkes som glatte og almindeligvis uømme.

Bag testiklerne findes bitestiklerne, der ofte er meget utydelige, men kan mærkes som bløde og med en struktur hvor man ofte kan mærke at der er flere strenge i.

Ovenfor testiklerne er der testiklernes ophæng, hvori der løber blodkar, nerver, muskulatur og sædstrengen. Sædstrengen har en helt speciel konsistens, nærmest som en let kogt spaghetti.

 

Hvad mærker man, og hvad kan det være

Mange mænd og drenge oplever på et tidspunkt, at de mærker noget i pungen, de ikke synes altid har været der. Det er vigtigt at kontakte læge, hvis man gør sådan et fund, uanset om man har gener eller ej.

Det er heldigvis som regel en godartet tilstand det drejer sig om. Det kan typisk være et brok, enten et sædbrok, et vandbrok eller et årebrok.

Det kan også være en hævelse af bitestiklen, enten på grund af irritation, infektion eller vedvarende hævelse efter en infektion.

I sjældne tilfælde kan det dreje sig om testikelkræft, hvilket langt hyppigst ses hos unge mænd. Testikelkræft diagnosticeres ved en ultralydsscanning, som er den undersøgelse vi foretager på Privathospitalet Mølholm.

 

Du kan i de øvrige tekster på denne hjemmeside læse mere om de forskellige tilstande der findes i pungen.

 

Hvis man er det mindste i tvivl om hvad det drejer sig om, skal man få foretaget en vurdering af en urinvejslæge (urolog), så man kan få foretaget en ultralydsscanning af pungen og få en samtale med en ekspert på området.

 

Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Urologisk Klinik

Version nr. 100 . Dato 21. feb 2023

Til top