Patientinformation
Vandbrok (hydrocele)
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Vandbrok (hydrocele)

Vandbrok kan være en medfødt lidelse eller kan opstå senere i livet. 

 

Ofte giver det gener i form af øget fylde og tyngdefornemmelse i pungen. Der kan også forekomme smerter, og hos mange er der nervøsitet for om det drejer sig om kræft. Ved konsultationen får du foretaget ultralydscanning af pungen og det er denne undersøgelse der kan vise at det er vandbrok og ikke kræft. Det er meget sjældent, at vandbrok forsvinder af sig selv igen, hvorfor man ofte må behandle med et operativt indgreb.

 

 

Før operationen

Du bedes fjerne hårene på pungen og  i lysken på den side, operationen skal foretages. Hvis du får blodfortyndende medicin skal du holde pause med det inden operationen. Det bliver ved konsultationen aftalt hvor mange dages pause du skal holde.

 

Operationen

Operationen foregår i lokal eller fuld bedøvelse. Der lægges et lille snit i huden på pungen og via dette kan væsken tages ud, og den hinde væsken ligger i kan fjernes.

Derefter lukkes huden og der sættes en lille forbinding på.

 

Efter operationen

Vi anbefaler at du medbringer chauffør, så du ikke selv fører bil. Hvis operationen er i fuld bedøvelse må du ikke føre bil før dagen efter operationen.

De første par døgn efter operationen bør du holde dig i ro, da der er en lille risiko for blødning fra operationsstedet, hvis man er alt for fysisk aktiv. Trådene, som huden er lukket med, er selvopløselige og forsvinder af sig selv.

Der kan være ømhed af pungen i den side hvor du er opereret, ligesom det er almindeligt at der kommer en vis hævelse og misfarvning af området. Dette fortager sig efter nogle dage.

Sygemelding er efter behov, men kan være fra et par dage og op til et par uger, blandt andet afhængig af hvilken type job du har.

Der kræves normalt ikke kontrol efter operationen.

 

Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM 

Urologisk Klinik

Version nr. 110 . Dato 04. feb 2023

Til top