PATIENTINFORMATION
Karsprængninger på lår og underben
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Karsprængninger på lår og underben

Større karudvidelser på lår og underben kan behandles med sklerosering  (indsprøjtning af væske i underhuden og ind i selve blodkarret, så dette lukker af). Specielt de blå karudvidelser er egnede til denne behandling. Finere, røde karudvidelser behandles bedst med laser.


Udviklingen af disse karudvidelser er arveligt betinget. Det udvikler sig ofte over flere år. 


Selvom man behandler karudvidelserne med sklerosering, kan man ikke udelukke, at der kommer nye karudvidelser andre steder på underbenet år ud i fremtiden. 


Procedure

Det er nødvendigt, at du kommer til en forundersøgelse hos speciallægen med henblik på vurdering af kredsløbet i benene. Man kan allerede ved forundersøgelsen starte skleroseringsbehandlingen. 


Der skal gå ca. 4 uger mellem hver behandling, og det er oftest nødvendigt med 2-4 behandlinger afhængigt af, hvor udtalte karudvidelserne er. 


Ved indsprøjtning af væsken vil huden hæve en smule og blive rød, men dette fortager sig i løbet af få dage. 


De behandlede kar bliver dagene efter behandlingen til en mørk stribe. Det er tegn på, at blodet er størknet i selve karret. Organismen vil gradvist opløse og fjerne det størknede blod i løbet af de næste 1-3 måneder, hvorved blodkarret forsvinder fuldstændigt. Det er ikke sikkert, at blodet i blodkarrene størkner ved første behandling, og der kan derfor, hvis der er udtalte karforandringer, blive behov for flere behandlinger.


Du bør undgå ekstrem sport såsom løbe 5-10 km eller spinning den første uges tid. Ellers kan du normalt genoptage vanlig livsaktivitet dagen efter behandlingen.


Du vil kunne køre hjem efter behandlingen, og under normale omstændigheder vil du kunne gå på arbejde dagen efter. 


I forbindelse med behandlingen må du ikke tage solbad eller solarium de første par måneder efter behandlingen uden at anvende solcreme med mindst faktor 18, da det ellers kan medføre, at områderne bliver mørkere end den omgivende hudoverflade. 


I meget sjældne tilfælde kan der udvikles et sår ved et indsprøjtningssted. Det heler dog atter op. Hvis der går infektion i sårene, kan der dannes ar.


Pris

Se gældende priser i prislisten


Med venlig hilsen

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Karkirurgisk klinik

VERSION NR. 101 . DATO 06. mar 2018

Til top