PATIENTINFORMATION
Stressinkontinens / Vaginal spændstighed - Geneveve behandlingen
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Stressinkontinens / Vaginal spændstighed - Geneveve behandlingen

Det har indtil nu været svært at afhjælpe de gener mange kvinder døjer med i forhold til tab af vaginal spændstighed samt mild til moderat stressinkontinens. 


Den klassiske behandling på stressinkontinens er

 • Knibeøvelser
 • Medicinsk behandling
 • Operation

Geneveve behandlingen

Er en NY behandling, et alternativ FØR evt. medicinsk behandling for inkontinens/ufrivillig vandladning. Det er en ambulant behandling, som du kan opleve gode resultater af, hvis du ikke længere føler dine knibeøvelser virker optimalt, og du undlader at opsøge læge, pga. manglende lyst til medicinsk behandling.


Tab af vaginal spændstighed (laxity) er yderst tabubelagt. Amerikanske studier har vist, at kvinder, der oplever tab af vaginal spændstighed, ikke omtaler det for hverken deres egen læge, partner eller nære veninder. Det er dog et svært område at generalisere om, da opfattelsen af problemet er meget individuelt fra kvinde til kvinde. Tidligere har der ikke været effektive ambulante behandlinger til øgning af spændstighed i den vaginale åbning.

 

På Privathospitalet Mølholm ønsker vi at hjælpe kvinder i alle aldre med at opretholde en så aktiv hverdag som muligt med den mest optimale livskvalitet.

Vi har igennem de seneste år fulgt meget med i udviklingen af nye behandlinger indenfor afhjælpning af stressinkontinens og tab af vaginal spændstighed.

Vi har valgt at tilbyde den nye Geneveve behandling fra Viveve, da det er den mest veldokumenterede og effektfulde behandling på markedet.

(Behandlingen for stressinkontinens er klinisk veldokumenteret. Vi forventer Sundhedsstyrelsens endelige godkendelse ved årsskiftet 2018/19).


Sådan virker det

Geneveve behandlingen er en kombination af monopolær radiofrekvens kombineret med cryo, som påvirker det vaginale væv. Det øger blodgennemstrømningen, som stimulerer fibroblasterne og herved øger mængden af kollagen. Resultatet for kvinden er øget vaginal følsomhed og forbedret kobling mellem parterne ved samleje. 


Behandlingen hos Privathospitalet Mølholm

Geneveve behandlingen er en ambulant behandling, der udføres uden behov for lokal bedøvelse. Behandlingen kræver en forundersøgelse hos speciallæge i gynækologi og obstetrik, dr. med. Per Lundorff hvorefter behandlingen udføres af vores gynækologiske sygeplejerske. Behandlingen tager mellem 45-60 minutter afhængig af indikation.

Efter behandlingen kan du tage på arbejde og fortsætte dine normale dagligdags aktiviteter. Behandlingen er dokumenteret til at have en effekt i mindst 12 måneder.


Under behandlingen ligger du i et gynækologisk leje. Du vil opleve en mild vekslen mellem en kølende og varm fornemmelse og behandlingen giver ingen smerter.

De første 14 dage efter behandlingen vil du føle en let forandring, det er dog først efter 1-3 måneder, at den fulde effekt af behandlingen indtræder.


Vaginal spændstighed (laxity)

1 måned efter Geneveve behandlingen vil du opleve en forandring på din oplevelse af lyst, følelsen af din sexuelle partner, evnen til orgasme samt en reduktion af din egen oplevelse af din vaginale åbenhed. Yderligere effekt kan forventes de efterfølgende 3-6 måneder.


Stressinkontinens

1 måned efter Geneveve behandlingen vil du opleve en forandring på din evne til at holde på vandet; altså en reduktion af din stressinkontinens. Det er optimalt først at evaluere på behandlingen efter 3-6 måneder.


Opfølgningsmøde

Efter 3 måneder vil vi være i kontakt med dig via telefon, mail eller et møde på klinikken, alt efter hvad der passer i din hverdag.


Kontakt Privathospitalet Mølholm

Er du interesseret i yderligere information om Geneveve behandlingen, er du meget velkommen til at kontakte Privathospitalet Mølholm for en konsultation på vores Gynækologiske klinik. Du vil her kunne stille spørgsmål og få foretaget en forundersøgelse for at se, om behandlingen er en mulighed for dig.

Hvis du ønsker behandlingen, vil prisen for denne forundersøgelse blive trukket fra behandlingens pris.


Tab af vaginal spændstighed og stressinkontinens kan ramme alle kvinder

Kvinder der har født, kvinder der er i overgangsalderen, kvinder der ikke har født men er i almen aldring. De fleste kvinder kan få behandlingen.


Dog udføres behandlingen ikke: 

 • hvis du har en pacemaker eller andet elektronisk device indopereret. 
 • hvis du har en aktiv kønssygdom.
 • hvis du er i anti-inflammatorisk behandling.
 • hvis du er i medicinsk behandling for depression eller angst. 
 • hvis du er gravid eller ammende.
 • hvis det er mindre end 6 måneder siden at du har født
  (Jordemoderen anbefaler 9 måneder, Viveve anbefaler 4-6 måneder).

Med venlig hilsen
PRIVATHOSPITALET MØLHOLM
Gynækologisk klinik___________________

Vidste du, at...

 • kvinder gennemsnitligt går i op til 5 år, med daglig lækage af urin, uden at opsøge egen læge.
 • kvinder meget sjældent omtaler problematikken omkring tab af spændstighed i den vaginale åbning, pga. fødsel eller naturlig aldring.
 • en Geneveve behandling kun tager mellem 45-60 minutter.
 • du kun skal have én behandling, og at denne har en effekt i op til 12 måneder. 

___________________

Vil du vide mere om Geneveve behandlingen


www.bridgebydermatology.comMÆRK - dig selv, lyst, glæde, nydelse, intimitet, passion, følelse, ham - IGEN!

Vaginal spændstighed kan genskabes!

Geneveve er en ambulant behandling, som øger kvinders vaginale spændstighed og dermed den seksuelle følsomhed.


VIL DU - løbe, nyse, hoppe, grine, ride, hoste, sjippe - IGEN!

Stress-inkontinens kan behandles!

Geneveve er en ambulant behandling af stressinkontinens hos kvinder.

VERSION NR. 122 . DATO 31. aug 2018

 GENEVEVE BEHANDLINGEN

Behandling for stressinkontinens og tab af vaginal spændstighed

Speciallæger og behandlere
Rikke Guldberg
Rikke Guldberg
Speciallæge i gynækologi og obstetrik, ph.d.
Else Rasmussen
Else Rasmussen
Intensiv-sygeplejerske
Jette Kirk
Jette Kirk
Operations-sygeplejerske

Til top