Hjertesygdomme

Har du mistanke om, at du har problemer med dit hjerte, eller har du allerede fået det bekræftet og skal have det behandlet? Vi kan undersøge og behandle dig, uanset om det drejer sig om hjerterytmeforstyrrelser, smerter i brystet, hjertesvigt eller du oplever at være unaturlig forpustet eller træt. Vi er førende i Skandinavien i at behandle hjerterytmeforstyrrelser med ablation. Vores erfarne hjertelæger undersøger og behandler dig og dit hjerte - uden ventetid.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Lukning af venstre forkammers hjerteøre (Aurikel)

Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet Mølholm og informere dig om behandlingen.

 

Behandlingen er for personalet en daglig rutine, som vi føler os trygge ved. Personalet vil gøre sit yderste for, at du føler dig tryg og godt behandlet under opholdet. Det er vores mål at kombinere en professionel behandling med en god menneskelig kontakt.

 

Personer med atrieflimren (forkammerflimren) har øget risiko for at få blodpropper i hjernen. 25% af alle blodpropper i hjernen skyldes blodpropper, der dannes i hjertet under atrieflimren, men som river sig løs og føres med blodbanen til hjernen. Langt de fleste blodpropper dannes i en lille "blindtarm" til det venstre forkammer - hjerteøret eller auriklet.

 

 

Normalt forebygges blodpropper hos personer med atrieflimren med "blodfortyndende" medicinmarevan, eliquis, xarelto eller pradaxa. Nogle tåler imidlertid ikke medicinen eller har oplevet alvorlige blødningskomplikationer. Hvis dette er tilfældet, kan man lukke venstre forkammers hjerteøre med en lille "paraply", der føres ind i hjertet fra lysken. Lukningen betyder, at der ikke kan dannes klumper af størknet blod i hjerteøret - og dermed kan blodpropper undgås. Beskyttelsen mod blodpropper og hjerneblødning er ligeså god, som hvis man anvender blodfortyndende medicin.

 

 

Selve operationen foretages i fuld bedøvelse og udføres fra lysken.

Der anvendes en del teknisk udstyr så som røntgenapparatur. Du kan læse mere om brugen af røntgen her: Røntgenstråler

Operationen tager under en time, og du vil kunne gå hjem igen den følgende dag. Komplikationer til indgrebet er sjældne (samlet set under 5%) og omfatter blodansamling i lysken ved indstikstedet, blødning til hjerteposen (tamponade, risiko mindre end 1%) og løsrivelse af "paraplyen" (risiko mindre end 0,5%). Disse komplikationer vil kunne håndteres, så der ikke opstår varige skader. Lukning af venstre forkammers hjerteøre kan overvejes som alternativ til blodfortyndende medicin - også selvom der ikke har været bivirkninger eller blødningskomplikationer.

Patientinformation
Version nr.: 110
Dato: 06. oktober 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.