Øre / hørelse / tinnitus / svimmelhed

Øre-, næse- og halslægerne på Privathospitalet Mølholm behandler alle godartede lidelser på højeste nationale niveau. De tilknyttede speciallæger har alle en langvarig baggrund som overlæger på flere af landets største og mest velrenommerede øre-, næse- og hals-afdelinger.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Svimmelhed

Svimmelhed er oftest en lidelse i balanceorganet, der sidder i tæt relation til det indre øre.

 

Denne svimmelhed er "godartet" og kurabel, men ofte en stor belastning både fysisk og psykisk. Den hyppigste årsag til svimmelhed udløst fra buegangene og det indre øre er løse øresten. En anden hyppig årsag er virus på balancenerven og sjældnere Meniéres sygdom.

 

Enkelte patienter har en svimmelhed, hvor årsagen er mere alvorlig. Den kan være forårsaget af blodprop eller tumor i hjernen eller hjernestammen. Desuden kan et væld af tilstande medføre svimmelhed. Som vigtigste kan nævnes knude på balancenerven, migrænesvimmelhed, nakkeproblemer, hovedtraumer, nervelidelser, højt og lavt blodtryk, hjertelidelse, medicinbivirkninger samt mange andre lidelser og tilstande.

 

Da der er så mange årsager, er det defor vigtigt, at du bliver vurderet tidligt i forløbet, af en specialist i svimmelhed, så den korrekte behandling kan blive sat i gang.

 

Ved undersøgelsen for svimmelhed på Privathospitalet Mølholm sørger vi for at diagnosticere typen af svimmelhed. Oftest er det som nævnt en forstyrrelse i buegangsystemet, og derfor er der også gode muligheder for behandling.

 

Vi beder dig om, inden besøget, at udfylde et oplysningsskema om din svimmelhed. Så kan du i ro og mag gøre rede for dine symptomer, og vi har et godt udgangspunkt ved konsultationen.

 

Ved besøget får du lavet høreprøve, mellemøretryk og mellemørereflekser. Ofte laver vi en funktionstest af dine buegange, og så det måske vigtigste, en udvidet klinisk undersøgelse af øre, næse og halsområdet samt vurdering af dine kranienervers funktion.

 

Til sidst laver vi, om muligt, behandling umiddelbart. Nogle gange er yderligere udredning med MR eller CT scanning nødvendig, og vi sørger for bestilling af dette. Til sidst laver vi en behandlingsplan og aftaler kontrolregi og/eller henviser dig til relevant kollega.

Patientinformation
Version nr.: 108
Dato: 15. januar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.