Plastikkirurgi

Plastikkirurgisk Center på Privathospitalet Mølholm har specialiseret sig i kosmetiske operationer og foretager alle former for kosmetiske plastikkirurgiske indgreb, såsom operation af øjenlåg, operation for stritører, fedtsugning m.m. og plastikkirurgi efter stort vægttab / korrektion af overskydende hud.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Maveskindskorrektion

Abdominalplastik/løst hud på maven

 

Kvinder med løst/hængende maveskind efter fødsler, eller kvinder og mænd med større vægttab kan hjælpes med en abdominalplastik, hvor den overskydende hud med underliggende fedt fjernes.

 

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Privathospitalet Mølholm blive undersøgt og få rådgivning samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af speciallæge i plastikkirurgi.

 

Inden første konsultation vil vi anbefale dig at bruge bagsiden af denne skrivelse til at notere eventuelle spørgsmål, så du husker at stille dem ved konsultationen, hvor informationen vil blive uddybet.

 

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til konsultationen. 

 

Der vil blive taget foto.

 

Du kan tidligst blive opereret en uge efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem, inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges det videre forløb individuelt.

 

Operationen foregår i fuld bedøvelse og tager ca. 2 timer. Du vil blive informeret om arrets placering, som regel W-formet lavet over skambenet samt rundt om navlen. Under operationen kontrolleres, at de 2 store lodrette bugmuskler ikke er gledet fra hinanden. Er de det, kan man trække dem sammen og stramme bugvæggen op, hvorefter huden trækkes ned og det overskydende hud og fedt kan fjernes. Der laves et nyt hul til navlen, således at den sidder svarende til dens naturlige placering. Der anlægges 2 sugedræn, således at evt. blod og vævsvæske kan fjernes. Disse fjernes, og der anlægges en komprimerende bandage, når produktionen sædvanligvis er aftaget efter 1-4 dage. 

 

Hos nogle patienter er det nødvendigt at kombinere en abdominalplastik med liposuction (fedtsugning) for at opnå det bedst mulige resultat. Dette kan i en del tilfælde gøres samtidigt med abdominalplastikken, men i nogle tilfælde må det gøres som en selvstændig operation på et senere tidspunkt.

 

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen. Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operation, men må anvendes som smertestillende efter operationen. 

Hvis du får blodfortyndende medicin bør ned-trapningen foretages i samråd med lægen.

 

Dette gælder også for NATURMEDICIN, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, 

E-vitamin etc.

 

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette for at sikre bedst mulig blodtilførsel til det underminerede område og det pæneste resultat efter operation.

 

Operation i fuld bedøvelse

Fasteregler og øvrige forholdsregler i forbindelse med operation i fuld bedøvelse er omtalt i pjecen "Velkommen til Privathospitalet Mølholm", som du modtager, når du bestiller tid til operation. 

 

Du modtages på sengeafdelingen, hvor der tages mål til specielle operations-garment (elastiske bukser/vest), og sker omklædning, tilsyn ved narkoselæge og tegning ved speciallægen.

 

På operationslejet får du et stramt bælte på. Efter operation bliver du observeret af en sygeplejerske og smerte-behandlet. 

Du skal være sengeliggende det første døgn med hoved- og fodende let hævet, men må stå ud af sengen i forbindelse med toiletbesøg.

 

Du kan udskrives fra sengeafdelingen dagen efter operationen. 

 

Suturfjernelse / efter-kontrol

Suturer omkring navlen skal fjernes 14 dage efter. Vi vil gerne se dig til kontrol ½ år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1 måned før og aftal tid.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål/problemer.

 

Efterforløbet

Smerter: Der vil være hævelse/ømhed/spænding og misfarvning i det opererede område, hvilket er naturligt. Dette vil fortage sig i løbet af en måneds tid. Du bliver smertebehandlet på sengeafdelingen og får smertestillende medicin med hjem til 3-4 dage.

 

Plaster: Der er plaster evt. gaze over operations-såret. Plastrene lades urørt i 14 dage og skiftes derefter ved behov. For at opnå pæne ar anbefales det at bruge plastrene i 2-3 måneder.

 

Dræn: I det første døgn kan der forekomme sivning i dræn. Disse seponeres ofte på udskrivelsesdagen, men det kan være nødvendigt at bibeholde drænene, hvis der fortsat er sivning i yderligere et par døgn, hvorefter du får dem fjernet her. 

 

Garments: Ved udskrivelsen får du special-garment på, som du skal anvende dag og nat i 6 uger. Dog må du tage dem af ved bad og ved vask.

 

Bad: Du må tage garments af og gå i brusebad efter 3 dage. 

 

Komplikationer efter operationen

Væskeansamling/følesanspåvirkning

Der kan efter operationen forekomme væskeansamling under huden (4-5%), hvilket oftest vil give anledning til tryksymptomer. Disse kan afhjælpes med udtømning, og aftager gradvist i løbet af de næste uger.

Der kan være risiko for nerveskade medførende nedsat eller ændret følesans i huden. Følelsen bliver ofte normal igen, men det kan godt vare op til et år.  

 

Betændelse

Der kan opstå infektion i forbindelse med enhver form for kirurgi (2%). De fleste infektioner efter kirurgi viser sig indenfor nogle få dage til uger efter operationen. Hvis der opstår rødme og usædvanlig ømhed omkring arret kan dette være tegn på infektion. Evt. infektion behandles med antibiotika. Sådanne komplikationer får sjældent betydning for slutresultatet. 

 

I sjældne tilfælde kan der forekomme problemer med blodforsyningen til huden, således at områder af denne dør. Vi vil i sådanne tilfælde afhjælpe tilstanden så godt som muligt, men slutresultatet kan blive påvirket.

 

Forebyggelse af blodpropper

For at forebygge blodpropper får du dels blodfortyndende indsprøjtninger, dels TED-støttestrømper. Det er nogle specielle, stramme strømper, som du skal have på under og efter operationen. Strømperne skal anvendes, indtil du går oppe lige så meget som du plejer.

 

6 timer efter operationen får du en blodfortyndende sprøjte.

 

Forholdsregler

Som oftest har man behov for at tage den med ro den første uges tid, dog er det vigtigt at være oppe og bevæge sig. Du kan genoptage dit arbejde efter 2-4 uger afhængig af, hvilken type arbejde, du har. Forsigtig træning kan påbegyndes efter 6 uger, men først efter 8 uger kan man træne i fuldt omfang. 

 

Du bør tillige undgå sollys/solarium på ar det første ½ år efter operationen. 

 

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 104
Dato: 13. april 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.